Αλέκος Τσουκόπουλος, το καθυστερημένο συγκλονιστικό κατευόδιο στον Άγιο Βασίλη Κυνουρίας στη 10ετία του 1950

Διευκρινίζω από την αρχή ότι η μικρή αυτή αναφορά δεν στοχεύει να υπερασπίσει κάποια πλευρά ή να στραφεί εναντίον άλλης, ούτε να δικαιώσει ή να κατακεραυνώσει. Δεν επεκτείνεται στα ιστορικά γεγονότα, τα οποία παρουσιάζονται περιληπτικά, μόνο και μόνο σαν εισαγωγή και περιγραφή τής ιστορικής...

Μετανάστης από τον Κοσμά Κυνουρίας απέκτησε «επίσημη μέρα» σε πόλη της Αμερικής

Ένας μετανάστης από τον Κοσμά, ο Νεκτάριος Ρόρρης, μετά από 70 χρόνια, αποκτά ως αναγνώριση της προσφοράς του στην πόλη που μετανάστευσε επίσημη μέρα, με υπογραφή του δημάρχου της πόλης.

Ο δήμαρχος του Burlington με επίσημη διακήρυξή του ανακήρυξε την 14η Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο Νεκτάριος...

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο στην Αρκαδία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

· ...

Η φώκια που έκλεψε την παράσταση στο Παράλιο Άστρος (vid)

Την εμφάνιση της έκανε μια φώκια στα νερά του Παραλίου Άστρους.

Η μεσογειακή φώκια, Monachus monachus, με τις βουτιές της ξετρέλανε τους Γάλλους τουρίστες που έτυχε να βρεθούν στο νησί του Παραλίου Άστρους κοντά στον φάρο.

Όπως μας ανέφεραν αναγνώστες η φώκια βουτούσε και στριφογύρισε προκαλώντας...

Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση στην «Πελοπόννησος EXPO»

Εργαλείο ανάπτυξηςκαι εξωστρέφειας χαρακτηρίστηκε η έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας AlfaExpo, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 20.15 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων...

Στη φάση της ολοκλήρωσης το Εθνικό Kτηματολόγιο στην Αρκαδία

Στη φάση της τελικής ολοκλήρωσης έχει μπει το Εθνικό Kτηματολόγιο για την Αρκαδία.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες κτηματογράφησης σε 32 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και η παράταση που έχει δοθεί, λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις περιοχές...

Ξανά υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αρκαδία

Σας ενημερώνουμε ότι για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-9-2019 ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι:

Α) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ (κατηγορία κινδύνου 4) για όλους τους Δήμους ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας και για τους Δήμους Γορτυνίας, Τρίπολης και Μεγαλόπολης της ΠΕ Αρκαδίας.

Β) ΥΨΗΛΟΣ (κατηγορία κινδύνου 3) για όλους τους...

Αρκαδία: Έναρξη του Σχολείου Βασικών Γνώσεων για εθελοντές διασώστες

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας (ΕΟΔ Αρκαδίας) ανακοινώνει την έναρξη του Σχολείου Βασικών Γνώσεων για Εθελοντές Διασώστες.

Δήλωσε άμεσα συμμετοχή!

Έλα στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, λάβε την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις και να βοηθήσεις...

Σύλληψη για ναρκωτικά από την Ο.Π.Κ.Ε. Αρκαδίας

Συνελήφθησαν, σήμερα (10.9.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας, 33 και 34 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης και κρυσταλλικής...

Μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2019 - 2020 στην Αρκαδία

Από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών θα εκτελείται για το σχολικό έτος 2019-2020 από Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των σχολείων.

Για την καλύτερη διενέργεια της μεταφοράς των μαθητών παρακαλούνται : 

Α. ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ...