Εθελοντικό πρόγραμμα συντήρησης ξυλοκατασκευών στη λιμνοθάλασσα του Μουστού με τη συνδρομή σχολείου από την Γερμανία (pics)

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας υλοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2018, εθελοντικό πρόγραμμα στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Μουστού σε συνεργασία με 20 μαθητές και 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς του σχολείου Freie Wald

Με πολλές εκπλήξεις η γιορτή Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο

Το Σάββατο και την Κυριακή 19 & 20 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Γιορτή Μάη και Κερασιού. Στις 10 το πρωί θα σημάνει η έναρξη και το καλωσόρισμα των επισκεπτών στο όμορφο χωριό μας, δίνοντας τους να γευτούν κεράσια και να γλυκαθούν με νόστιμες κερασόπιτες.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων - Οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων με σκοπό του εορτασμού: «Τα μουσεία να γίνουν φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μόρφωσης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς»

Γιορτή Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο

 

Το Σάββατο και την Κυριακή 19 & 20 Μαΐου 2018 ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας διοργανώνει τη Γιορτή Μάη και Κερασιού

Από τις πρωινές ώρες, πολλά κεράσια,κερασόπιτες και φαγητό περιμένουν τους επισκέπτες!

Εργαστήρι δημιουργίας αφιερωμένο στην γιορτή της μητέρας στο Παράλιο Άστρος (pics)

Άλλη μία όμορφη δράση από την Τοπική Ομάδα Β. Κυνουρίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που την Κυριακή πραγματοποίησε στην πλατεία του Παραλίου Άστρους  ένα εργαστήρι δημιουργίας αφιερωμένο στην γιορτή της μητέρας.

Μαθητικό φεστιβάλ, την Τετάρτη στο Άστρος

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 , ώρα 11:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Άστρους.

Αγώνας volley στο Παράλιο Άστρος στα πλαίσια υλοποίησης εθελοντικού προγράμματος (pics)

Την περασμένη Τετάρτη στο Flocas by the Sea στο Παράλιο Άστρος πραγματοποιήθηκε αγώνας volley, ανάμεσα στο γερμανικό σχολείο Freie Waldorfschule Saar-Pfalz και την ομάδα volley Αίολος.

Ολόκληρη η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Ασκητήρια της Κυνουρίας»

Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρουσίαση του βιβλίου «Τα Ασκητήρια της Κυνουρίας» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Άστρος

Εθελοντικός καθαρισμός στον υγρότοπο Μουστού με αφορμή την εκστρατεία “Let’s do it Greece” (pics)

Τη Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετείχε για έβδομη συνεχή χρονιά στην Πανελλαδική Εκστρατεία “Let’s do it Greece” που έχει ως στόχο να καθαριστούν μέσα σε μία μόνο ημέρα, φυσικές περιοχές και αξιόλογα οικοσυστήματα με την ενεργοποίησ