Παρουσίαση της κυκλικής διαδρομής στην Κοινότητα Καστάνιτσας (pics)

Παρ, 26/04/2024 - 16:21
Image
Image
Image
Image

Η παρουσίαση του Δικτύου Μονοπατιών του Δήμου μας συνεχίζεται με την παρουσίαση της κυκλικής διαδρομής στην Κοινότητα Καστάνιτσας.

Η διαδρομή διαπερνά εσωτερικά και περιμετρικά της Κοινότητας και έχει μήκος 4 χιλιόμετρα ενώ χαρακτηρίζεται ως «εύκολη».

Η σήμανση της έχει γίνει με πράσινο τρίγωνο σε λευκό φόντο. Η αφετηρία της βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί στην πλατεία του χωριού και έχει σηματοδοτηθεί με πληροφοριακή πινακίδα. Από εκεί συνεχίζει ακολουθώντας κατεύθυνση Νότια μέσα στον οικισμό και στη συνέχεια Δυτική ακολουθώντας για λίγο τον ασφαλτόδρομο προς Σίταινα. Στη συνέχεια επιστρέφει στον οικισμό και μέσα από τα γραφικά δρομάκια του κατευθύνεται προς την Ανατολική είσοδο. Η επιστροφή στο χωριό γίνεται από χωματόδρομο στα Νότια.

Η διαδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως υψηλής αισθητικής και ιστορικής αξίας και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά του οικισμού καθώς δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να θαυμάσει την ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική του οικισμού και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο που αποτελείται από την πλούσια βλάστηση του Πάρνωνα.

Στην πληροφοριακή πινακίδα υπάρχει QR code που οδηγεί στην εφαρμογή Wikiloc, όπου έχουν αναρτηθεί όλες οι διαδρομές ώστε να διευκολυνθεί η πλοήγηση των επισκεπτών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio