«Αλαλούμ» με την ονοματοδοσία οδών στο Ξηροπήγαδο - «Άτυπες» οι πινακίδες εδώ και 25 χρόνια

Παρ, 26/04/2024 - 11:37
Image

Ανακλήθηκε η απόφαση για την ονοματοδοσία οδών στο Ξηροπήγαδο, αφού υπήρξαν ενστάσεις από την τοπική κοινωνία.

Όπως είχε αναφέρει το AstosNews σε προηγούμενη δημοσίευσή του στις 7 Μαρτίου ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο δήμου Βόρειας Κυνουρίας την ονοματοδοσία  οδών της Δημοτικής Κοινότητας Ξηροπηγάδου.  Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε τους κατοίκους του Ξηροπηγάδου, αφού μετά από πολλά χρόνια θα έπρεπε να αλλάξουν τα ονόματα των οδών στην περιοχή, όπου υπήρχαν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις.

Το θέμα τέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη  25 Απριλίου, όπου και κάτοικοι του χωριού προέβαλαν τις ενστάσεις τους για την ονοματοδοσία.

Δεν γίνεται σε ένα δρόμο 1 χλμ. να υπάρχουν τρεις διαφορετικές οδοί

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις είπε: «Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί ήταν νομιμότατη,  δεν υπήρχε σημείο λάθους. Ύστερα από τις ενστάσεις η απόφαση ανακλήθηκε».

Δεν μας απασχολεί ως δημοτικό συμβούλιο ποια ονόματα θα δοθούν, εμείς λάβαμε την πρόταση του κοινοτικού συμβουλίου και την προχωρήσαμε.

Οι πινακίδες για 25 χρόνια είχαν μπει άτυπα και ζητήσαμε να επανατοποθετηθεί το κοινοτικό συμβούλιο. Επίσημα τυπικά ονόματα δεν υπάρχουν στους δρόμους, δεν  είχε ολοκληρωθεί το θέμα το 1996.

Τέλος ο κ. Καμπύλης κάλεσε τον πρόεδρο  του κοινοτικού να λάβει υπόψη όλες τις προτάσεις να ετοιμάσουν στο συμβούλιο νέα απόφαση με πλειοψηφία.

Να αναφέρουμε ότι  η απόφαση στη Διαύγεια με θέμα «Σχετικά με την ονοματοδοσία οδών στην Δημοτική Κοινότητα Ξηροπηγάδου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» έχει ανακληθεί.

Το θέμα έκλεισε και το ΔΣ ψήφισε ομόφωνα την πρόταση του δημάρχου Γ. Καμπύλη.

 

Σχόλια επισκεπτών

Συγχαρητήρια στην κα Θεοδοσοπούλου εξαιρετική ομιλία που μας έκανε να κατανοήσουμε πλήρως το πρόβλημα και πως έγιναν αυτές οι μετανομασίες.

Εγώ σε αυτό που θα ήθελα να σταθώ είναι στο επίπεδο της δημοτικής αρχής. Πραγματικά αν εξαιρέσεις τον κ.Κόλλια και τον κ.Θέμη όλοι οι άλλοι είναι διακοσμητικοί ούτε να διαβάσουν το χαρτί που τους δίνουν δεν μπορούν..

Ο κ. Γκαυρος έθεσε στην επιτροπή λογοδοσίας κάποια ερωτήματα ως προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΚ και όχι προς τον δήμαρχο που έπαιρνε πάλι τον λόγο να καλύψει τους υπόλοιπους. Αν είναι κ. Δήμαρχε αναλάβετε όλες τις υπηρεσίες για να μας δίνετε απαντήσεις μην χαλάμε κ λεφτά σε μισθούς.

Ο τόπος μας παραπαίει πρέπει με συλλογικότητα να λύσουμε τα προβλήματα και όχι με κόντρες και μικροπολιτικές. Να αφήσει ο κ. Δήμαρχος τις υποδείξεις του παρελθόντος και να κοιτάξει τι κάνει αυτός. Είναι 5 χρόνια Δήμαρχος και ακόμα δεν έχει παραδώσει έργο. Θα περάσουν 9 χρόνια και δεν θα έχει κάνει τίποτα.

Υ.Γ ωραίο ανέκδοτο με τον πρόεδρο του Ξηροπηγάδου και σε ποια παράταξη άνηκε....

Ονοματοδοσία Οδών έχει γίνει και στο Άστρος καμια δεκαριά χρόνια αλλά χωρίς αριθμούς στα σπίτια αποτέλεσμα παρήγγειλα ένα φωτιστικό (Ηλιακό) και μου απάντησαν δεν έχετε αριθμό σπιτιού μόνο Οδό δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε ποιός ευθύνεται σίγουρα εγώ αλλά καί εσείς που ψηφίζουμε!!!!!!!!! Τον ξαρφο τον μεγάλο τον δικό μου και τη Μάρω την Αφροδίτη τον Πατριώτη καί τον κοντό πατριώτη τον απάνω Γειτονιτη και ξεχασα και τον Βλαχαγιανιτη προσωπικη μου άποψη τελευταίος Πρόεδρος Χρ Ευθυμίου τελευταίος Δήμαρχος Γ Δαλιάνης ύστερα ειρθαν οι Μέλισσες

Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε κάποια στιγμή το λόγο που ο Μαντας αποχώρησε από τη συζήτηση του θέματος του Ξηροπηγαδου στο δημοτικο συμβούλιο. Δε λεω, εκανε καλα, αλλα μηπως δεν ήθελε να ψηφίσει αντίθετα και έφυγε για να αποφύγει την κόντρα με τους δικούς του; Ο παλιός παντως, κάτι είδε και την έκανε.. Οι υπόλοιποι δεν τον ακολούθησαν και έπεσαν μέσα...

Astrosnews δεν θα ανεβάσετε το συμβούλιο λογοδοσία του Δήμου να δούμε τις ερωτοαπαντησεις των δημοτικών μας συβουλων;γιατί μαθαίνω άλλοι δεν μπορούσαν ούτε να διαβάσουν αυτα που τους ειχανε γραψει,κάποια άλλη από τη μειοψηφια ρωτούσε εάν θα χει βλάβη το υδραγωγειο του παραλιου όπως το καλοκαίρι που δεν είχε 15 μέρες νερό στο σπίτι της..όλα τα παρατράγουδα εκεί μέσα έχουν μαζευτεί μου φαίνεται.καλο είναι να το ανεβάσεις για να δούμε αν ισχύουν αυτά που ακούγονται εξω

Η 05/2023 απόφαση του Ξηροπηγάδου ήταν απόλυτη νόμιμη στη διαδικασία
Άκουσαμε κάποια ν μιλάει για νόμιμη και ηθική
Ανήθικη παντως δεν ήταν, δε ονόματι σαν και τη Λίτσα από τα άνω Πετράλωνα....
Ονόματισαν τους προεδρουςτους αδελφότητα Βερβενων Γιώργο Δασκαλάκη, τον Μίκη μας, ελ. Βενιζέλο, θεότητες.......

Τη χαμένη τιμή ενός ολόκληρου δημοτικού συμβουλίου και του προέδρου του ξηροπηγάδου έσωσαν δύο δημότες με την προσφυγή που κατέθεσαν αλλά και κάποιοι κάτοικοι με τις έντονες διαμαρτυρίες τους. Όμως όλη αυτή διαδικασία ανέδειξε το πόσο λίγοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν διαβάζουν και ψηφίζουν ό,τι τους λέει ο αρχηγός τους. Ακόμα φάνηκε η μικροπολιτική που άσκησε η δημοτική αρχή και ο πρόεδρος προκειμένου που προκειμένου να τσιμπήσουν λίγους ψήφους προχώρησαν στη λήψη μιας απόφασης εν μέσω προεκλογικής περιόδου που είναι ντροπή. Και σήμερα ο δήμαρχος με γελοία επιχειρήματα ισχυρίζεται ότι η απόφαση τους είναι καθ'όλα μου. Τότε γιατί την ακύρωσαν; Μήπως έχει γίνει δεκτή η προσφυγή και η απόφαση έχει ακυρωθεί από τον ελεγκτή νομιμότητας;

Η απόκρυψη του συμβουλίου της λογοδοσίας από το site,τι μπορεί να σημαινει;έχει πέσει γραμμή μήπως ς για να μην φαίνεται η ανεπάρκεια των συμβουλων του δημαρχου;τότε δεν υπάρχει σωστή πληροφόρηση εκ μέρους σας..όπως και το ότι δεν ανεβάζετε ποτε έχει συμβούλιο όπως κάνατε όλα τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό κάτι σημαίνει.. παρακαλώ να δημοσιευτεί το σχολιο

Οι δημότες που έκαναν αγώνα για να σώσουν τη τιμή δσ κ
Μπράβο τους.
Αλλά από ότι μάθαμε ο ένας ήταν γραμματέας το 1996
Και ο άλλος έχει στενή σχέση με σύμβουλο που ψήφισε την άκυρη απόφαση
Διαβάζοντας το νόμο για τότε έπρεπε πρώτα να πάρουν την έγκριση και μετά να πάρουν απόφαση
Τα συμπέρασμα τα δικά σας......

00:54 όντως πρέπει να ανέβει γτ προς τα έξω βγαίνουν πολλές κουταμαρες. Παρακολουθώντας το συμβούλιο δια ζώσης μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι άλλο πράγμα ρώτησε η σύμβουλος της μειοψηφίας και ότι αρκετά ικανοποιητικά απάντησε ο αρμόδιος Δ.Σ. της συμπολίτευσης. Τα σχόλια που ακούστηκαν από ορεσίβιους κοινοτάρχες πρωτοβάθμιας μορφώσεως, από Δ.Σ. της δημοτικής αρχής και πιθσνον από πικραμένους μη εκλεγμενους μάλλον πυροδότησαν τις φήμες.
Η αλήθεια είναι στο βίντεο!

Αγαπητό astrosnews,
που δίνετε βήμα σε όλους μας, δημοσιεύστε παρακαλώ, ολόκληρη την απόφαση ανάκλησης της ονοματοδοσίας στο Ξηροπηγαδο, η οποία κυκλοφορεί ήδη σε άλλο τοπικό site. Έτσι θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους οι σχολιαστές. Τουλάχιστον αυτοί που έχουν το χρόνο και τη διάθεση να τη διαβάσουν.

Ο κύριος Καμπύλης φρόντισε να τονίσει με έντονο ύφος πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν παίρνει θέση για τα ονόματα που έχει επιλέξει η τοπική κοινότητα. Δε θα έπρεπε όμως; Τουλάχιστον όσον αφορά τα ονόματα του Δικτάτορα Μεταξά και του φιλοχουντικού προέδρου; Είναι επειδή δε θέλει να κακοκαρδίσει τα ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής ή αντιθέτως δε θέλει να προδώσει τα δικά του φιλοφασιστικά αισθήματα, όπως έκανε ο γνωστός του συνεργάτης και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πλακοκέφαλος, ο οποίος δεν συγκρατήθηκε και θέλησε να παρουσιάσει τον Ιωάννη Μεταξά ως εθνικό ευεργέτη;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio