Θεμιστοκλής Πλακοκέφαλος: Για να αποκτήσει ο δήμος ένα πρόσημο που του αξίζει! (pics)

Παρ, 17/05/2019 - 10:00
Image
Image
Image
Image

Για τον σχεδιασμό της παράταξης «Πρωτοβουλία Αλλαγής» , τον κ. Καμπύλη αλλά και για τις προσωπικές του στοχεύσεις μίλησε ο Θεμιστοκλής Πλακοκέφαλος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Ο κ. Πλακοκέφαλος στην ακόλουθη συνέντευξη που παραχώρησε στο AstrosNews.gr ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με σεβασμό στους πολίτες, κοιτώντας τους στα μάτια, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις θα έχουν ως στόχο να αποκτήσει ο Δήμος θετικό πρόσιμο,  ένα πρόσημο που του αξίζει.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Για όσους δεν με γνωρίζουν είμαι γιος του Δημητρίου Πλακοκέφαλου και της Μαρίας Αραχωβίτη.  Γεννήθηκα το 1982. Τα παιδικά και μαθητικά μου χρόνια  τα πέρασα στον  Άγιο Ανδρέα.

Τελείωσα το Γυμνάσιο του Αγίου Ανδρέα και το Γενικό Λύκειο Άστρους. Μετά την ολοκλήρωση των  σπουδών  μου στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. εγγράφηκα στο Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου του  οποίου είμαι μέλος μέχρι και σήμερα.

Yπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική  Αεροπορία τα έτη 2006-2007.

 Από το έτος 2008  ασκώ μαχόμενη δικηγορία  με  αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο και διατηρώ δικηγορικό γραφείο στο Ναύπλιο.

Είμαι μέλος της  Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Είμαι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου για δεύτερη θητεία, υπηρετώντας το Σύλλογο σήμερα από τη θέση του Αντιπροέδρου.

we

Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του Γιώργου Καμπύλη και την Πρωτοβουλία Αλλαγής;

Συντάχθηκα με το Γιώργο Καμπύλη γιατί πιστεύω πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να είναι ένας επιτυχημένος Δήμαρχος. Είναι νέος, καταρτισμένος, με ικανό χρονικό διάστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, προσιτός στους ανθρώπους, ηθικός αλλά πάνω από όλα πιστεύω πως έχει τη βούληση να εργασθεί για το καλό του Δήμου και των πολιτών. Με την σκληρή εργασία του, την καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους και την αγάπη του για τον τόπο  κερδίζει μέρα με τη μέρα την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η πρωτοβουλία αλλαγής είναι μια νέα και δυναμική δημοτική παράταξη η οποία απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από νέους υποψηφίους με πλούσια βιογραφικά οι οποίοι συμμετέχουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Σε συνδυασμό με παλαιότερα και έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν προσφέρει τα προηγούμενα χρόνια στο Δήμο μας αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση διοίκησης του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια.

Πως θα κρίνατε το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής

Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και δεν με εκφράζει η αρνητική κριτική.

 Ωστόσο είμαι σίγουρος πως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο μας.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή δυστυχώς για όλους μας έχασε το στοίχημα των καιρών και δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη στo Δήμο μας.

Κανένα αναπτυξιακό έργο τα τελευταία εννέα (9) χρόνια στο Δήμο μας. Πλήρης εγκατάλειψη των ορεινών χωριών του Δήμου μας. Έργα μόνο στις μακέτες και καμία προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πέρασαν εννέα  (9) ολόκληρα χρόνια και πολλά χρήματα δίχως  ένα ουσιαστικό έργο συνθέτουν ένα παζλ  αναποτελεσματικότητας και έλλειψης σχεδιασμού. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε άλλο χρόνο να χαθεί.

jk

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας εάν εκλεγείτε

Ο Δήμος μας έχει πολλά προβλήματα αλλά  οι δυνατότητες που έχει είναι περισσότερες. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ή συγκεκριμένες συνταγές για τα προβλήματα του Δήμου.

Υπάρχει όμως η βούληση και η τεχνογνωσία από μέρους μας ώστε μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα με σκληρή εργασία και συνεργασίες να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συνδημοτών μας.

Καταρχήν άμεσα θα πρέπει να φροντίσουμε να επουλωθούν οι πληγές που άφησε πίσω του ο δύσκολος χειμώνας. Πολλά χωριά του Δήμου μας και κυρίως του ορεινού όγκου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε άλλες υποδομές τις οποίες άμεσα πρέπει να φροντίσουμε να αποκατασταθούν.

Επίσης θα  πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε τόσο στο Άστρος όσο και σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου σε έξυπνα και μικρά έργα υποδομής  τα οποία είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας, τα έχουν ανάγκη  και θα τους ανακουφίσουν.

Η συντήρηση του οδικού δικτύου, η τσιμεντόστρωση/ασφαλτόστρωση οδών, η οριστική επίλυση των προβλημάτων υδρεύσεως,  η συντήρηση παιδικών χαρών, ο καθαρισμός και η τουριστική αξιοποίηση κατά μήκος όλων των παραλιών του Δήμου μας,  θα πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.

Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και  της καθημερινότητας του πολίτη  

Δεν υποσχόμαστε πολλά. Δεν θα τάξουμε για να υφαρπάξουμε την ψήφο των συνδημοτών μας!

 Δεσμευόμαστε  να υλοποιήσουμε συγκεκριμένα πράγματα και μόνο αυτά που μπορούμε και  είναι εφικτό να κάνουμε.

Τις επόμενες  ημέρες οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμά μας το οποίο θα είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο.  

Δεν δικαιούμαστε να παραπλανούμε και να αποπροσανατολίζουμε  τους πολίτες υποσχόμενοι μεγάλα έργα που θα μείνουν απλά και μόνο στα χαρτιά. Κανείς δεν δικαιούται να το κάνει!

hy

Πώς πιστεύετε ότι  πρέπει να λειτουργεί ο δήμος απέναντι στους πολίτες

Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του θα πρέπει να λειτουργούν  με επίκεντρο τον δημότη τον οποίο να σέβονται και να υπηρετούν.

Ο Δήμος θα πρέπει να λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς καμία σκιά ή υπόνοια κακοδιαχείρισης από πλευράς των εκπροσώπων του!

Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με κανόνες! Η οικονομική διαχείριση θα πρέπει να είναι χρηστή. Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα οικονομικά του Δήμου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Ο έλεγχος θα πρέπει να είναι και αυστηρός και ενδελεχής!

Ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά ανήκει στους πολίτες αφού με τους φόρους που πληρώνουν οι τελευταίοι συντηρούνται οι  υπηρεσίες του Δήμου.

Η δημοτική αρχή οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών! 

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι θα πρέπει να επισκέπτονται όλες  τις τοπικές κοινότητες του Δήμου ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα και μικρά χωριά τακτικά, να καταγράφουν τα προβλήματα, να συνομιλούν με τους πολίτες και  να δίνουν λύσεις. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο!  Τίποτα  δεν γίνεται αυτόματα.

Η ζωή με έπεισε ότι τα πράγματα που αφήνονται στην τύχη τους δεν γίνονται σωστά.

 Τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας συμμετέχουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με καθαρό λόγο, με σεβασμό στους πολίτες, κοιτώντας τους στα μάτια, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις αλλά με συγκεκριμένο πρόγραμμα, σχέδιο και στρατηγική για την επόμενη μέρα με στόχο την αξιοποίηση της  τετραετίας με αναπτυξιακά έργα  ώστε να αποκτήσει ο Δήμος μας θετικό πρόσιμο,  ένα πρόσημο που του αξίζει !

Με εφόδια τις αρχές και τις αξίες που μου ενέπνευσε η οικογένειά μου, την αυτόνομη επαγγελματική μου πορεία, τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στο χώρο της νομικής επιστήμης,  αλλά κυρίως την αγάπη μου για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του, διεκδικώ ευπρόσωπα την ψήφο των συμπολιτών μου!

Σχόλια επισκεπτών

Είδαμε και τους μόνιμους κατοίκους -υποψηφίους του Δήμου μας πόσο σωτήρες είναι!Σε θυμούνται 4 εβδομάδες πριν τις εκλογές χτυπωντας σου την πλάτη μετά την απαραίτητη χειραψία .Επίσης άτομα που τα γνωρίζεις μη προσωπικά αλλά είναι δημότες σου κάνουν αίτημα στο Facebook λίγο πριν τις εκλογές. Όσο για το( ρε Φανή) όπως τον αποκαλείτε φαίνεται ότι είστε καλύτερος του .

Δίκιο έχει ο προλαλήσαντας. Αφού Κε Πλακοκεφαλε δεν είστε μισθοφόρος του δήμου για χρόνια, τι θέλετε και ασχολείστε με τα κοινά; Αφήστε τους ανθρώπους που το έχουν κάνει επάγγελμα να συνεχίσουν. Αυτοί κατι θα ξέρουν....... αλλά έχουν χάσει τόσο το μέτρο. Δε βλέπετε τι όμορφα και άμεσα σχολιάζουν κάθε τι εδώ; Αν ήταν στο 10% το ιδιο αποτελεσματικοι και στο δημο ολα αυτα τα χρονια θα ηταν επιτυχημενοι. Αλλά βλέπετε διοικούσε ο φίλος μας ο Τακης και τα έκανε μαντάρα. Και με το φαγοπότι και με τα έργα

Αξιόλογους ανθρώπους, καλλιεργημενους, με ήθος, γνώση και ειλικρινή διάθεση για προσφορά, όπως ο Θέμης θέλουμε στο Δήμο μας!
Όχι ανθρώπους που απαιτούν την ψήφο μας, για να συνεχίσουν να κάθονται στην καρέκλα, κάνοντας το απόλυτο τίποτα!!!

Καλησπέρα επιτυχία παλιέ συμμαθητή! Δεν έχω να σχολιάσω κάτι σέ όσα πολύ σωστά ανέφερες εσύ και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τού συνδιασμούς σας αλλά και των αντιπάλων συνδιασμών. Τέλος επειδή η κοινωνία μας είναι αρκετά μικρή και γνωριζόμαστε όλοι αρκετά καλά μεταξύ μας ως άνθρωπος που εξ ανάγκης ζει και εργάζεται δυστυχώς εκτός του τόπου πού αγαπά και σαφώς μεγάλωσε θά πρέπει νά κάνει κάποια έξοδα για να στηρίξει εσάς ή οποιαδήποτε άλλη παράταξη που διεκδικεί την δημαρχία και ενώ έχω παρακολουθήσει πολύ στενερα τίς δηλώσεις όλων σας από το διαδίκτυο αφού έτσι μας δίνετε η δυνατότητα λόγω αποστάσεων και υποχρεώσεων με μεγάλη μου θλίψη δεν έχω πεισθεί εγώ και οι οικογένεια μου από κανέναν σάς όχι γιατί ενδεχομένως λέγονται ανακριβιες αλλά για ένα καί μόνο λόγο που έχει να κάνει με την απασχόληση:
1.Ποία είναι η δική σας πρόταση ώς συνδιασμός για την ουσιαστική αναβάθμιση και ανταπτυξη του τόπου μας ώστε να μειωθεί η ανεργία και να μπορέσουμε να γυρίσουμε και νά εργαστούμε στον τόπο μας;
2.Τί σχέδια έχετε ώστε να στηρίξετε την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε όλη την περιοχή;
3. Ποία θα είναι η συμμετοχή του Δήμου στην προώθηση τού προτωγενους τομέα της περιοχής μας (ελιά- κτηνοτροφία) ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί & νά αναδειχθεί ο τόπος;
4. Ποία είναι τα σχέδια σάς για την περαιτέρω ανάπτυξη τού τουρισμού στην περιοχή μας ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στον τομέα αυτό;
ΥΓ: θά μπορούσα να σας θέσω άπειρα ερωτήματα αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, ως αυτού λοιπόν και επειδή ο κόσμος εκεί έξω πεινάει και ψυχοραγει αν θέλετε να λάβετε την ψήφο μας παρουσιαστε μας τό πρόγραμμα ανάπτυξης και τόνωσης της οικονομίας και τής απασχόλησης τής περιοχής μας, καλοί οι δρόμοι αλλά αν δεν έχεις χρήματα για βενζίνη και δεν έχεις τραφεί σωστά ώστε να πάς ώς πεζός θα παραμείνεις κλεισμένος στο σπίτι σού μέχρι αυτό να" πέσει & σε πλακώσει..."
Καλή επιτυχία σε όλους τούς υποψήφιους και σέ όλους τους συνδιασμούς, την επόμενη των εκλογών η ωμή πραγματικότητα θα κτυπα τήν πόρτα τών περισσότερων από εμάς...!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio