Δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Κώστας Βλάσης

Πέμ, 15/02/2024 - 12:34
Image

Μετά από ένα μήνα συνειδητής αποχής από τα ΜΜΕ και αποφυγής τοποθέτησης για το θέμα της θεσμοθέτησης του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, οφείλω σήμερα, ημέρα ψήφισης του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, να εκφράσω την άποψή μου.

Για λόγους συνειδησιακούς, που προσκρούουν στα θεμέλια του προσωπικού μου αξιακού συστήματος, δεν θα ψηφίσω το Σ/Ν «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Πάνω και πέρα απ’ όλα πιστεύω, κατ’ αρχάς, πως οφείλουμε να στηρίξουμε το θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε έναν θεσμό αιώνων, τον πυρήνα της κοινωνίας μας, που έχει διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή, έχει στηρίξει την πορεία της Πατρίδας μας μέσα από πάρα πολλές δοκιμασίες και που προστατεύεται από το Σύνταγμα, με ειδική μάλιστα αναφορά στη μητρότητα.

Ο ρόλος της μάνας και του πατέρα σε μια οικογένεια δεν είναι αφηρημένες έννοιες, αλλά το κύριο συστατικό μιας διαδρομής που προτάσσεται από την ίδια τη φύση. Η φύση ορίζει για την τεκνοποίηση τη συμμετοχή και των δύο φύλων. Επίσης, στη συζήτηση περί σεβασμού των δικαιωμάτων δεν πρέπει να λησμονούμε το πρωταρχικό δικαίωμα του κάθε παιδιού στην πατρότητα και στη μητρότητα, το δικαίωμα στην ύπαρξη γονεϊκού προτύπου και των δύο φύλων. Μόνο έτσι μπορεί να έχει ξεκάθαρη εικόνα του εαυτού του.

Σίγουρα οι εποχές και οι κοινωνίες αλλάζουν κι εμείς οφείλουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις. Οφείλουμε, όμως, αυτό να το κάνουμε στο βαθμό που οι εξελίξεις αυτές θα λειτουργούν προς όφελος του συνόλου και θα εκφράζουν το κοινό αίσθημα. Τα ήθη και οι παραδόσεις μας αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, λειτούργησαν και λειτουργούν ως βάση και ως πυξίδα στην πορεία του λαού μας και κατά την προσωπική μου άποψη οφείλουν να διαφυλαχθούν.

Ο σεβασμός και η στήριξή μου στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δεδομένα και μπορούν να αποδειχθούν από την έως τώρα προσωπική μου πορεία, αλλά και από τα πεπραγμένα μου στον πολιτικό στίβο. Στη δεδομένη, όμως, συγκυρία εγείρονται πολλά ερωτήματα για το αν η εν λόγω ρύθμιση συνιστά ένα προοδευτικό βήμα ή υπακούει στις επιταγές ενός διεθνούς ρεύματος που στοχεύει στον άκρατο δικαιωματισμό και στην συμπεριληπτικότητα. Εξάλλου, πολλά από τα υπό συζήτηση ζητήματα καλύπτονται και μπορούν να διευθετηθούν περαιτέρω μέσω του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης.

Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην εγείρει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του εν λόγω Σ/Ν αποδεικνύει στην πράξη πως παραμένουμε σταθεροί στις δημοκρατικές αρχές της παράταξής μας. Η παραταξιακή μου συνείδηση και ο σεβασμός μου προς την απόφαση του Πρωθυπουργού υπαγορεύουν να μην τοποθετηθώ εκτενέστερα. Κάθετι διαφορετικό θα συνιστούσε απλώς μικροπολιτική εκμετάλλευση της δεδομένης διαφωνίας μου.

Απέναντι σε ένα ζήτημα έντονης συνειδησιακής φύσης παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες μου. Θα κριθώ από την ιστορία για την ορθότητα των επιλογών μου».

Σχόλια επισκεπτών

ΘΑ ΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΘΑ ΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Είναι ντροπή να θέτονται το 2024 θέματα ισότητας των ανθρώπων. Το Σύνταγα αναφέρει ρητά ότι είμαστε όλοι ίσοι, και όλοι ελεύθεροι. Επίσης είναι εντελώς διπρόσωπο, ξαφνικά να νοιαζόμαστε για τα γονεικά πρότυπα, όταν υπάρχουν παιδιά που βιάζονται και κατακοποιούνται από το "κανονικό και αποδεκτό απο την κοινωνία" περιβάλλον τους. Όταν υπάρχουν γυναίκες που δολοφονούνται από τους άνδρες τους και ακόμη δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τον όρο γυναικοκτονία και κανένας αρμόδιος δεν κάνει τίποτα. Θα έπρεπε να μας νοιάζει η ευτυχία των παιδιών και γενικά των ανθρώπων. Είναι ντροπή που κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν γαι τις ζωές των άλλως επειδή θεωρούν τον εαυτό τους "φυσιολογικό".

Η πιο αξιόλογη τοποθέτηση
Κύριε Κώστα μπράβο σας για το ήθος σας την αξιοπρέπεια σας αλλά και τον σεβασμό σας στα ιδανικά τα οποία μεγαλώσαμε εμείς και θελουμε να μεγαλώσουμε κ τα παιδια μας.

Ομοφυλοφιλοι ειναι αυτοι που πηγαινουν με το ιδιο φυλο, ανεξαρτητα αν ειναι παθητικοι ή ενεργητικοι ή οπως θελετε να το λετε, αρα το ποσοστο ειναι πολυ μεγαλο οτι και να λεμε, οσοι δε προσπαθουν να το παιξουν πολυ αντρες ας ψαχτιυν καλυτερα γιατι σε αυτες τις περιπτωσεις το αντιθετο συμβαινει μεσα τους, ειναι σαν τους ανοητους που οσο πιο ανοητοι ειναι τοσο εθνικοφρωνες το παιζουν. Ας καταλαβουμε οτι η κοινωνια προχωραει, τωρα εχει αλλαξεκ εχει μεταλαχθει; θα το δειξει, εφοσον μπαινει ομως θεμα ε,ευθεριας της εκφρασης και ανθρωπινου δικαιωματος τελειωσε. Η οικογενεια στην ελλαδα εχει χαλασει και αλλοιωθει προ πολλου δεν ειναι αυτο το ζητουμενο, να δειτε τη βια στις μικρες ηλικιες, τη βια στην οικογενεια εδω και χρονια, την απαθεια των γονιων, που ενας ειναι απο δω και ο αλλος απο κει, την ελλειψη παιδειας για να κανουν οικογενεια κλπ, οπως δεν μας χαλανε το πολιτισμο οι μεταναστες ετσι δε μας χαλανε τις οικογενειες τα ομοφυλα ζευγαρια, εχουν χαθει προ πολλου αυτα...το νεο παντα φοβιζει, το ιδιο ελεγαν και για το πολιτικο γαμο κλπ, η βια και η εξαθλιωση των λαων, πολιτων , ηθων εθιμων, οικογενειων ηρθε απο τις φιλελευθερες κυβερνησεις ας το καταλαβετε και απο μας, το θεμα ειναι δεν εχουμε να κτισουμε κατι νεο, το παλιο αργοπεθαινει και μεις μαζι. Αν δεν σκεφτουμε μαι δεν αποδεχθουμε τους αλλους γυρω μαςθα καταληξουμε μονοι κλεισμενοι στο φοβο μας και στη αποξενωση, αντι να ειμαστε στο ομαδικο πνευμα και στη κοινωνια συνολικα.

προσ τον κυριo gm που ανεφερε οτι δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν θεματα ισοτητας εν ετη 2024 , θα ηθελα να δω ρε φιλε αν εβγαινε το παιδι σου ετσι πως θα αισθανοσουν

Ο Άκης Πάνου είχε πει: όλους τούς τραγουδιστές να βάλεις μαζί, μισό Καζαντζίδη δεν κάνουν!! Όλους τούς βουλευτές τού νομού μας να βάλεις, μισό Βαγγέλη Γιαννόπουλο δεν κάνουν. Χαίρετε!!!

23.17 ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΊΤΣΑ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Ομοφυλόφιλων ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
ΟΤΙ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ , ΑΣΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙς ΠΕΡΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

Σε έναν τοίχο στο Άστρος γράφει κάποιος οπαδός τής ΝΔ: "Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να παντρεύονται οι πού...δες" . Παρακαλείται ο .... κύριος αυτός να πάει να διορθώσει καί όπου γράφει ΣΥΡΙΖΑ, να γράψει ΝΔ. Πώς τα φέρνει η ζωή.........

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio