Απόστολος Σπυρόπουλος: Καλώ τους πολίτες της Αρκαδίας να κάνουν τη δική τους υπέρβαση (pics,vid)

Παρ, 05/05/2023 - 19:52
Image

Ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Σπυρόπουλος υποδέχθηκε την κάμερα του Arcadia Portal στο φιλόξενο σπίτι του, έξω από το Αρτεμίσιο, στον χώρο όπου βρίσκεται το οινοποιείο και το κτήμα της οικογένειας Σπυρόπουλου το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του για την εργασιακή του πορεία στον ιδιωτικό τομέα, για απόφασή του να κατέλθει στον εκλογικό στίβο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, για την ενεργή του δράση στην πολιτική με το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής και τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του, για τα πιστεύω του και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για τη σχέση του με τον πατέρα του. Ο κ. Σπυρόπουλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Ο ίδιος έκανε, όπως είπε, την υπέρβαση, και καλεί τους πολίτες της Αρκαδίας, και ιδίως τους νέους, να ψηφίσουν, όποιο κόμμα επιθυμούν, γιατί η συμμετοχή στις εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει εργαστεί μόνο στον ιδιωτικό τομέα, μας είπε ότι αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, δηλαδή να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής, επειδή θεωρεί ότι οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα μπορούν να προσφέρουν στα κοινά λόγω της εμπειρίας τους. Όπως επισημαίνει ο ίδιος: «Όλη μου την εργασιακή εμπειρία την έχω από τον ιδιωτικό τομέα. όλη μου την εμπειρία την έχω στο κομμάτι των αγορών. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα έχουν διαφορετικές παραστάσεις και μια διαφορετική οπτική, και στην Ελλάδα του σήμερα, που είναι μια πιο τεχνοκρατική πια χώρα από κομματική που ήταν τα παλαιότερα χρόνια, μπορούν να προσφέρουν στον δημόσιο βίο τον διάλογο, την καινοτομία και τη διαφορετικότητα αλλά, και την όρεξή τους για δουλειά μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο».

Τον ρωτήσαμε ποιες είναι οι τρεις τομές που θεωρείς ο ίδιος ότι η ΝΔ έκανε ως κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μας απάντησε:

«Τα χρόνια αυτά ήταν δύσκολα, η κυβέρνηση αντιμετώπισε εξωγενείς κρίσεις και τις διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Αναφέρομαι στις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, στην υγειονομική κρίση, και στην ενεργειακή κρίση που προέρχεται από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας. Και οι τρεις είναι εξωγενείς κρίσεις. Η συμφωνία αλήθειας που έκανε ο Πρωθυπουργός με τους Έλληνες το 2019 σε σημαντικές πτυχές της οικονομίας και της κοινωνίας τηρήθηκε. Η κυβέρνηση μείωσε τους φόρους, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, αύξησε τους  μισθούς, θωράκισε την άμυνα της χώρας, έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο και είδαμε πόσο δυσκολευόμαστε να πείσουμε για αυτό το έργο και κάποιους ανθρώπους που ζουν στην  πατρίδα μας, οριοθέτησε τα σύνορα της χώρας μας, και τα θαλάσσια, γιατί εμείς λέμε ότι έχουμε και θαλάσσια σύνορα, άρα θεωρώ ότι αυτά τα σημεία τηρήθηκε η συμφωνία. Η κυβέρνηση έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας, το διεθνές brand name της χώρας είναι πολύ πιο ισχυρό πλέον σε σχέση με το 2019, και βλέπουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να συστρατεύσει διαφορετικές δυνάμεις, πιστεύει στην υπέρβαση όπως κι εγώ, κι έτσι άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους συστρατεύονται για το καλό της πατρίδας».

Ήταν αυτονόητη η ενασχόλησή μου με την πολιτική. Θεωρώ ότι το καλό για τα κόμματα είναι να βάλουμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται και να ανοίξουν την γκάμα τους, γιατί έχουμε υψηλά ποσοστά αποχής.

Μιας και βρισκόμασταν στο οινοποιείο της οικογένειας, με τα μοσχοφίλερα να περιμένουν τον καιρό τους για να δώσουν καρπό, τον ρωτήσαμε για το πώς πιστεύει ότι θα ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας και ειδικά στον τόπο μας.

«Το πρόβλημα της αγροτικής πολιτικής δεν θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε σε τέσσερα χρόνια. Αν φυτέψεις ένα δέντρο τώρα, δεν θα έχεις καρπό σε τέσσερα χρόνια. Τα προβλήματα όπως η ξηρασία, οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τον αγροτικό τομέα και το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει το κράτος, είναι σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, η άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων και από εκεί και πέρα, να πάρουμε τον γεωργικό πλούτο της χώρας και να εξελιχθεί με νέες καλλιέργειες ή με προϊόντα προσοδοφόρα. Ο κάθε μικρός αγρότης δεν είναι αγρότης μόνο πλέον, αλλά έχει μια μικρή επιχείρηση, έχει εργαζομένους, έχει μηχανήματα και εξοπλισμό, επομένως πρέπει να τους δώσουμε την προοπτική να εκπαιδευτούν σε νέες καλλιέργειες. Το εκλεκτό σταφύλι που παράγεται ως ΠΟΠ προϊόν,για να βγάλει καρπό θα περιμένουμε τέσσερα χρόνια, και πέντε ή έξι για να έχει την καλύτερη απόδοση. Άρα, πρέπει αυτά τα χρόνια να στηρίξουμε τον Έλληνα αγρότη και να μείνει στον τόπο του. Η Γορτυνία φημίζεται για την κτηνοτροφική της παραγωγή, η Αρκαδία συνολικά έχει εξαιρετικά εδάφη. Πρέπει να στηρίξουμε την παραγωγή».
Ρωτήσαμε τον κ. Σπυρόπουλο για την ψήφο των νέων, των δεκαεφτάρηδων, που καλούνται να προσέλθουν στην κάλπη για πρώτη φορά, γιατί να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Μας απάντησε:
«Το σημαντικότερο από όλα, είναι να ψηφίσουν. Όταν μιλάμε για τις ηλικίες αυτές, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να έχουν λίγο πιο επιθετικές συμπεριφορές, όλοι εξάλλου υπήρξαμε δεκαεπτά ετών, αλλά αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι νέοι άνθρωποι, είναι ότι πρέπει να ψηφίσουν».

Εκείνη την ημέρα όλοι μας έχουμε ακριβώς την ίδια δύναμη. Είναι η χαρά της δημοκρατίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για το δικό μας μέλλον. Έχουμε μια πληθώρα κομμάτων, άρα το σημαντικό είναι οι νέοι άνθρωποι να θέλουν να συμμετάσχουν.

«Καταλαβαίνω τις ανάγκες τους, υπήρξα κι εγώ νέος, και δεν ήμουν το καλύτερο παιδί, αλλά τους καλώ να συμμετάσχουν. Είναι μια δημοκρατική διαδικασία, έχει να επιλέξει μεταξύ άξιων υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, είναι επιθυμητό να στηρίξουν τη ΝΔ και εμένα, αλλά το σημαντικό είναι να ψηφίσουν», είπε, κλείνοντας.

Για τη σχέση του με το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής και την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα με το οποίο είχε πολιτευτεί ο πατέρας του, ο αείμνηστος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μας είπε, μιλώντας με αμιγώς προσωπικό τόνο και εκ βάθους καρδιάς:

«Ο πατέρας μου υπηρέτησε μεταξύ άλλων θέσεων ως βουλευτής Αρκαδίας από το 1996 ως το 2004. Εγώ είχα μια άποψη που το τήρησα, ως το 2019, που ο πατέρας μου απεβίωσε, να μην ασχοληθώ με την πολιτική ζωή όσο ήταν εν ζωή ο πατέρας μου, να μην το κάνουμε οικογενειακό το θέμα. Το 2019 είχα μια προσωπική σχέση, οικογενειακή και μακροχρόνια με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, την οποία πάντοτε σεβόμουν, μου προτάθηκε μετά τις εκλογές του 2019 και ανέλαβα συντονιστής του Τομέα Πολιτικής, μια θέση πολύ σημαντική. Συνεργάστηκα αρμονικά περίπου τρία χρόνια, μέχρι λίγο πριν από τον θάνατό της. Έκτοτε, μετά την αλλαγή προέδρου, εγώ δεν είχα σχέσεις ποτέ με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον χώρο που αντιπροσωπεύει, δεν ένιωθα παραγωγικός, ένιωθα ξένος με τον χώρο. Εξάντλησα όσο μπορούσα τα όρια, ενώ διαφωνούσα σιωπηλά. Αποχώρησα στο τέλος Ιανουαρίου και στην αρχή είπα, θα βάλω μια άνω τελεία στο κομμάτι της πολιτικής. Δέχτηκα μια πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό να συστρατευτώ μαζί του, μια άκρως τιμητική πρόσκληση, σκέφτηκα και επέλεξα να συμμετάσχω από το να απέχω. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός που ναι μεν έχει μια κυβέρνηση από ένα κόμμα, αλλά έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι επιθυμεί ένα κόμμα να είναι στην εξουσία του κράτους αλλά πολλά χρώματα να συμμετέχουν σε αυτό. Μου μίλησε με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια, και ότι θέλει να εκφράσει ανθρώπους σαν κι εμένα που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και που δεν έφυγαν από τη χώρα ποτέ, που ξέρουν τι θα πει να εργάζεσαι στην Ελλάδα».

Δεν επιλέγω τον εύκολο δρόμο, τον δρόμο να με συστήσει ο πατέρας μου.

Στη συνέχεια, μιλήσαμε για τις αντιδράσεις κάποιων από τους παλιούς του «συντρόφους» όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής και να συστρατευθεί με τη Νέα Δημοκρατία.

«Είχα αντιδράσεις στο αρχικό στάδιο, και κυρίως δεν τους θεωρώ συντρόφους εκείνους τους ανθρώπους.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν κάτι άλλο να πουν πέραν του ''ντροπή για τον πατέρα σου'' ή ''τι θα έκανε ο πατέρας σου αν θα ήταν σήμερα εν ζωή'', μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι εγώ την άποψη του πατέρα μου την ξέρω καλύτερα από όλους. Ο πατέρας μου θα ήταν περήφανος.

«Δεν είναι το κόμμα ένα σπίτι, ούτε κληρονομείται. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια καθοδήγηση από αυτό που ονόμασα μικρή ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ, αλλά δεν είχαν κάτι να πουν για τον Αποστόλη. Όλους αυτούς μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι ο πατέρας μου θα ήταν πολύ χαρούμενος. Οποιοσδήποτε άνθρωπος αποφασίζει να εκτεθεί και να ασχοληθεί με τα κοινά, θα ακούσει τέτοια σχόλια, δεν έχω την απαίτηση να μην ακούσω εγώ. Πήρε το θέμα μια έκταση με τα social media τις πρώτες μέρες, αλλά στην πορεία ο κόσμος μιλάει ευγενικά για μένα».

Το πιο σημαντικό είναι να ευχαριστήσω τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες, μολονότι νέος δεν νιώθω ξένος, κι αυτό είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Ξέρω ότι η πολιτική είναι ένας κακοτράχαλος δρόμος, και ευχαριστώ και τον βουλευτή και όλους τους ανθρώπους που μίλησαν με θερμά λόγια για μένα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου.

Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Σπυρόπουλο το μήνυμά του για τις εκλογές της 21ης Μαΐου:

«Οι εκλογές είναι οι σημαντικότερες τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά την εποχή των μνημονίων. Εκεί θα επιλέξουμε αν η χώρα θα συνεχίσει και θα πάει μπροστά ή αν θα γυρίσει πίσω. Έχουμε πολλά και σημαντικά ζητήματα και θα πρέπει να επιλέξουμε τον πρωθυπουργό της χώρας. Άρα, το δίλημμα είναι αν η χώρα θα επιλέξει έναν ικανό πρωθυπουργό. Καλώ τους πολίτες να εμπιστευτούν νέους ανθρώπους, να κάνουν και οι ίδιοι την προσωπική τους υπέρβαση».

Η 21η Μαΐου για μένα θα είναι η αφετηρία ενός αγώνα που θα είναι μακρύς. Ζητώ την ευκαιρία να με γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, να με συναναστραφούν. Εύχομαι να δομηθεί μια ισχυρή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και στην Αρκαδία να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να είναι το κόμμα μας πρώτο και με διαφορά.

 

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio