«Σε αδιέξοδο οι αγρότες του Αργολικού κάμπου»

Δευ, 12/06/2023 - 10:36
Image

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και την αγωνία που εκφράζουν οι αγρότες της  Αργολίδας σχετικά με τα δίκτυα ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ και τις απαράδεκτες αποφάσεις των Διοικήσεων, με ευθύνη του κ.Νίκα και των συνεργατών του, που αφορούν το διπλασιασμό της τιμής χρέωσης ανά κυβικό μέτρο του νερού άρδευσης και την αύξηση του ποσού του ετήσιου παγίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να δοθούν λύσεις πριν είναι πολύ αργά για τους Αργολιδείς αγρότες.

Οι λανθασμένες επιλογές της Περιφερειακής Αρχής έχουν οδηγήσει τους αγρότες του Αργολικού κάμπου σε αδιέξοδο.

Απόλυτη εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα, αδιαφορία και έλλειψη διεκδίκησης για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και μεγάλες καθυστερήσεις σε αρδευτικά έργα συνθέτουν την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα της Διοίκησης του κ.Νίκα.

Αποκορύφωμα της απελπιστικής κατάστασης που οδηγείται ο αγροτικός κόσμος αποτελούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων της αγωγιμότητας (αλατότητας) του νερού του Αναβάλου που αποδεικνύουν ότι οι αγρότες ποτίζουν σχεδόν με θαλασσινό νερό!

Καλώ τον κ.Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του να σταματήσουν να αδρανούν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αργολίδας ως απάντηση στις διαμαρτυρίες των αγροτών αποδεικνύει ότι δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, αφού το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής που επί τέσσερα (4) χρόνια έχει την ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Καλώ τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να αποστείλει πρόσκληση στους Αγροτικούς συλλόγους προκειμένου να παρευρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση με εκπροσώπους τους και να τοποθετηθούν επί του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας
Αντώνης Λυμπέρης

Σχόλια επισκεπτών

Δεν μπορεί βρε παιδιά, κάπου θα κάνετε λάθος, αφού καλπάζουμε με άλματα μπροστά και σταθερά. Κάντε λίγο υπομονή να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως αν θέλετε μπορείτε να μετακομίσετε στον Κάμπο της Γούβας. Εδώ όλα πάνε πρίμα. Έχουμε σπείρει και γκόρτσα την πλατεία. Τα μοσχοπουλάμε στο εξωτερικό

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio