Νέα Πελοπόννησος: Κύριε Πτωχέ, θα αποπέμψετε από το ψηφοδέλτιό σας τον τελεσίδικα καταδικασμένο κ. Γκιολή;

Τρί, 19/09/2023 - 14:40
Image

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» δημοσίευσε ρεπορτάζ του συντάκτη της Κώστα Πουλακίδα, με τίτλο: «ΝΔ / Ένας καταδικασμένος, υποψήφιος με τον Πτωχό», το οποίο στη συνέχεια ανεδείχθη από πολλά ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, αλλά και της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και «Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ παρουσιάζεται η υπόθεση του νυν Αντιπεριφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Κορινθίας με τον κ. Πτωχό, κ. Τάσου Γκιολή. Όπως αναγράφεται «ο γιατρός Τ. Γκιολής φέρεται να έχει καταδικαστεί το 2015 από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά (με την υπ’ αρ. απόφαση 425/11.03.2015) σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.»

Ειδικότερα αναφέρεται ότι, «με βάση την απόφαση του Εφετείου Πειραιά, το 2010 ο Τ. Γκιολής, γενικός παθολόγος όταν υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, πιάστηκε από ελεγκτές του ΟΓΑ να συνταγογραφεί (ακόμα και αντικαρκινικά) φάρμακα, τα οποία φέρεται ότι έγραφε σε βιβλιάρια ασθενών εν αγνοία τους και μετά εκτελούσε τις συνταγές στο φαρμακείο της συζύγου του στον Πειραιά.»… «Ο Τ. Γκιολής το 2014 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 μήνες φυλάκιση (με αναστολή) για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και το 2015 ακολούθησε η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου για φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή. Η δε σύζυγος φαρμακοποιός υποχρεώθηκε να επιστρέψει στον ΟΓΑ περίπου 12.135,22 ευρώ.»

Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ συνειδητά, εδώ και 3 ημέρες, δεν αναφέρθηκε στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα, καθώς ανέμενε τον κ. Πτωχό και την παράταξή του να πάρουν θέση για τον υποψήφιό τους. Μάταια, όπως αποδείχθηκε, αναμέναμε είτε να διαψευστεί το ρεπορτάζ, είτε να παραιτηθεί ο κ. Γκιολής από την υποψηφιότητά του επιδεικνύοντας στοιχειώδη πολιτική ευαισθησία.

Τυπικά, η εν λόγω ποινική καταδίκη δεν αποτελεί κώλυμα για τη διεκδίκηση αιρετού αξιώματος. Αποτελεί όμως μείζον ζήτημα ηθικής και κοινωνικής απαξίας η κατάρτιση ψηφοδελτίων για δημόσια αξιώματα με ποινικά καταδικασμένους για αδικήματα κατά του Δημοσίου, πολύ περισσότερο με επίορκους γιατρούς .

Απευθυνόμαστε λοιπόν σήμερα στον ίδιο τον κ. Πτωχό και τον ρωτάμε:

Γιατί κρύβεστε όλες αυτές τις ημέρες;

Θα πάρετε θέση σε ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα;

Αυτό είναι το νέο που επικαλείστε; Ο επίορκος γιατρός κ. Γκιολής;

Με καταδικασμένους θέλετε να πορευτείτε στην «νέα εποχή» της Πελοπόννησου;

Θα απολογηθείτε για τις επιλογές σας στους Πελοποννήσιους;

Θα αποπέμψετε από το ψηφοδέλτιό σας τον τελεσίδικα καταδικασμένο κ. Γκιολή;

ΕΔΩ το αρχικό ρεπορτάζ της εφημερίδας

Δελτίο Τύπου

φωτογραφία δελτίου Τύπου

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio