Τρουπής: Οδηγός της οικονομικής και κοινωνικής μετεξέλιξης της Αρκαδίας οι μεγάλες επενδύσεις στη φαρμακοβιομηχανία

Παρ, 20/10/2023 - 18:52
Image

Το θερμό καλωσόρισμα της επιχειρηματικής κοινότητας της Αρκαδίας προς τις φαρμακοβιομηχανίες που ήδη επενδύουν στη ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης και σε αυτές που θα ακολουθήσουν εξέφρασε ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Ημέρα Σταδιοδρομίας Προοπτικές & Ευκαιρίες για το μέλλον» που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

«Οι επενδύσεις αυτές οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς την οικονομική και κοινωνική μετεξέλιξη της Αρκαδίας» τόνισε ο κ. Τρουπής και σημείωσε «το μεγάλο στοίχημα είναι διττό. Αφενός, να εξασφαλιστούν νέες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας και να αρχίσει να αντιστρέφεται το πρόβλημα της ερημοποίησης της Αρκαδίας. Αφετέρου, να αποτελέσουν τον πυρήνα μεγέθυνσης της τοπικής μας οικονομίας, ώστε να δημιουργηθούν τοπικά νέες επιχειρήσεις – δορυφόροι που θα μπορούν να εξυπηρετούν και να προμηθεύουν αυτές τις φαρμακοβιομηχανίες».

Ο κ. Τρουπής εξέφρασε επίσης την πρόθεση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις φαρμακοβιομηχανίες και τους θεσμικούς φορείς της Αρκαδίας ώστε να ενισχυθεί η καινοτόμα επιχειρηματικότητα μέσω δράσεων που θα απευθύνονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε φοιτητές, ακόμα και σε μαθητές, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό δομές που πρόκειται να δημιουργηθούν μέσω του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης, όπως η θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σημαντικά επενδυτικά κίνητρα που προσφέρει το πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης, με τα υψηλά ποσοστά ενίσχυσης και τους αυξημένους χρηματοδοτικούς πόρους σε σχέση με άλλα προγράμματα, όπως επίσης και στη στρατηγικής σημασίας διεκδίκηση του Επιμελητηρίου για την επέκταση της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής χώρος για νέες μεγάλες επενδύσεις.

Η ημερίδα έδωσε την ευκαιρία σε γονείς και μαθητές/τριες να ενημερωθούν για το επενδυτικό πλάνο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τρίπολη, τις προοπτικές και ευκαιρίες για το μέλλον.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio