Κοντοζαμάνης: Οι δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν είναι ανεξάντλητες

Τετ, 04/11/2020 - 09:52
Image

Σε σχέση με το Σύστημα Υγείας το οποίο με 12.500 περίπου ενεργά κρούσματα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο και ποιο είναι το σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ρωτήθηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Έχουμε προετοιμαστεί από την πρώτη μέρα έναρξης της πανδημίας για το χειρότερο σενάριο. Σε κάθε περίπτωση έχουμε τονίσει ότι οι δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν είναι ανεξάντλητες.

Η συμπεριφορά μας είναι αυτή που θα βοηθήσει το Σύστημα Υγείας να σταθεί όρθιο. Γίνονται προσπάθειες, γίνεται αναδιάταξη δυνάμεων τόσο σε απλές κλίνες νοσηλείες όσο και σε κλίνες ΜΕΘ με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη όπου αυτή τη στιγμή είναι πιο οξύ το πρόβλημα και έχουμε αυξήσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι οποίες είναι αποκλειστικά για COVID.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα σε προσωπικό. Το ενισχύουμε με οικονομικούς πόρους. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι στη «μάχη» με 160 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα να υποδέχονται κόσμο, γίνεται αξιολόγηση των περιστατικών και βεβαίως διεξάγεται και διαγνωστικός έλεγχος για τον κορονοϊό εφόσον χρειαστεί.

Και τονίζω ότι η προσπάθειά μας είναι συνεχής αλλά- θα επιμείνω σε αυτό- δεν είναι ανεξάντλητες οι δυνάμεις που έχουμε. Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα, να παραμείνουμε πιστοί στις οδηγίες οι οποίες δίνονται έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις κρίσιμες αυτές στιγμές.

Σχόλια επισκεπτών

https://www.youtube.com/watch?v=h32OeOdqEg4
Στο βίντεο που λογόκρινε η ΕΡΤ1, μάχιμος γιατρός καταρρίπτει όλο το αφήγημα του κ. Κοντοζαμάνη που έχει τεράστια ευθύνη μαζί με τον κ. Μητσοτάκη να αφήσουν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Ο κ. Κοντοζαμάνης νομίζει ότι όλος ο κόσμος είναι σαν αυτόν που κάθεται κάτω από την Μουριά και τον ακούει με ανοιχτό το στόμα ως μεσσία. Έλεος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio