Στα εγκαίνια της «Πελοπόννησος EXPO» βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας (pics,vid)

Thu, 14/11/2019 - 08:35

Στα εγκαίνια της «Πελοπόννησος EXPO» βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης μαζί με τους αντιδημάρχους Γαρδικιώτη,Κατσή,Σαμαρτζή, τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Πλακοκέφαλο και μέλη του ΔΣ. Ο Δήμος μας μάλιστα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην έκθεση προβάλλοντας τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές της Βόρειας Κυνουρίας μέσα από το discoverkynouria.gr

To ρεπορτάζ του Arcadia portal αναφέρει:

Ηκορδέλα κόπηκε, τα χαμόγελα περίσσευαν και η Πελοπόννησος EXPO άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου. Η μεγάλη παμπελοποννησιακή έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών, στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, το κεντρικό γεγονός της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας και της συνεργασίας εφέτος πιο πλούσια και πιο δυναμική, προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.

Τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν την Πελοπόννησος EXPO σε έναν ιδιαίτερα φροντισμένο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες και να κάνουν ακόμα ένα βήμα εξωστρέφειας.

Αφού προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο, λέγοντας ότι είναι αμέριστη η χαρά του να υποδέχεται επαγγελματίες και επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους.

Το όραμα μετουσιώθηκε σε δράση.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. «Την έκθεση την έχει αγκαλιάσει ο επιχειρηματικός κόσμος, και είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την οικονομία της Πελοποννήσου. Η Πελοπόννησος διαθέτει δυναμικές επιχειρήσεις, που πάλεψαν σώμα με σώμα με την κρίση, επιχειρήσεις που άντεξαν. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι ο βασικό μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος Φώτης καλωσόρισε τον κόσμο και έκανε λόγο για μια καινοτόμο πρωτοβουλία που προωθεί τη συνεργασία, τη συνέπεια και τη συνεργατικότητα. «Είμαστε στον σωστό δρόμο. Κάθε χρόνο η έκθεση γίνεται όλο και καλύτερη», παρατήρησε.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας είπε: «Δώσαμε τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να εκθέτουν τα προϊόντα τους. Να βοηθάμε αυτούς τους ανθρώπους, να ανεβάσουμε το ΑΕΠ της Πελοποννήσου».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος είπε: «Είναι βαθιά η πεποίθηση ότι η Πελοπόννησος πρέπει να αναδείξει τα δικά της πλεονεκτήματα. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι διαπεριφερειακές συνεργασίες».

Ακολούθως, ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης είπε: «Αφήστε τους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να επιχειρήσουν, όχι με τρόπο χαριστικό, αλλά με δίκαιο. Μην μας παίρνετε με άδικη φορολογία το κέρδος, που θα το κάνουμε νέα επένδυση, νέες θέσεις εργασίας. Η δουλειά μας είναι η επιβίωση όλων μας. Κρατήσαμε την πατρίδα όρθια με αίμα και δάκρυα. Υλοποιήστε τις υποσχέσεις σας και απελευθερώστε την επιχειρηματικότητα. Περιμένουμε πολλά περισσότερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης είπε: «Πεποίθησή μας είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε. Η συνεργασία με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του καθενός, φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα».
Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή αλλά και τα μέλη του Επιμελητηρίου για την άψογη διοργάνωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος διατράνωσε τη βαθιά πεποίθηση ότι «σε αυτόν τον σπουδαίο τόπο μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα», ενώ, απευθυνόμενος στον κ. Τρουπή, είπε: «Στους δύο μήνες που έχουμε την ευθύνη ακούσαμε τα προβλήματά σας και στρέψαμε δεκάδες εκατ. ευρώ στην υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα».

Το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης, ο βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
 

Ακολουθεί βίντεο

Video

Comments

Submitted by Anonymous on Thu, 14/11/2019 - 22:11 Permalink

Μπράβο στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και ιδιαίτερα στο δήμαρχο που παραβρέθηκε ...εδώ εμείς στη Νοτια Κυνουρια δεν χρειάζεται να πάμε ,ο δήμαρχος έχει τόσο δουλειά που να προλάβει ..ο ένας αντιδήμαρχος σκοτώνεται στη δουλειά ,στο Τυρο έχουν αντιδήμαρχο αλλά θα ναι σαν μην είναι ,και όλα έχουν καλώς στη Νοτια Κυνουρια !!!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio