Καταγγελία της ΚΟΒ Βόρειας Κυνουρίας του ΚΚΕ για το βανδαλισμό μνημείου προς τιμήν μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Sat, 06/07/2019 - 19:32

Θρασύδειλα φασιστοειδή βεβήλωσαν για μια ακόμα φορά χθες, Πέμπτη 4 Ιουλίου, το μνημείο που έστησε η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ στο Χάνι του Κουλουρά προς τιμήν των Ιωάννη Άρχοντα (Τασόγιαννη), Ιωάννη Σάγκα (Νικηταρά) και των άλλων μαχητών του ΔΣΕ με καταγωγή από τα χωριά της περιοχής.

Η ΚΟΒ Βόρειας Κυνουρίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια των βανδάλων που αμαύρωσαν το μνημείο προσπαθώντας αρχικά να το σπάσουν και αφού απέτυχαν του έριξαν μπογιά. 

Η κίνηση αυτή δε γίνεται τυχαία τρεις μόλις μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Ξεσπούν στα μάρμαρα, γιατί φοβούνται την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ. Τους μηνύουμε πως όσες φορές και να τα βεβηλώσουν, άλλες τόσες  θα τα ξαναφτιάξουμε. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο το πείσμα μας στους σκληρούς αγώνες που είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε απέναντι σε όποια νέα κυβέρνηση, για να μπει φρένο στη λεηλασία του λαού.

Η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αρκαδία είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών. Αυτούς τιμήσαμε με την ανέγερση του μνημείου, αυτούς τίμησαν με την παρουσία τους οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ στα αποκαλυπτήριά του, οι δεκάδες συγγενείς αυτών των ανθρώπων αλλά και όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση και στην ανακατασκευή του μνημείου, άσχετα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ.

Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Αυτοί οι δεσμοί δεν σβήνουν με μπογιά όσα μνημεία και αν βεβηλώσουν στα κρυφά.

Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατά του φασισμού και του ναζισμού, για την εργατική εξουσία.

Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες, αλλά τους αγώνες στηρίζει με συνέπεια μόνο το ΚΚΕ και αυτό το έχει αποδείξει στα 100 χρόνια της ιστορίας του.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, που θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό και δημοκρατικό, κάθε εργαζόμενο ή άνεργο και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους, να καταδικάσουν με την ψήφο τους την τρομοκράτηση του λαού, όποια μορφή και αν παίρνει, από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχεται, και να κάνει δική του υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΚΟΒ Βόρειας Κυνουρίας

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφία αρχείου

Tags

Comments

Submitted by Anonymous on Sun, 07/07/2019 - 21:29 Permalink

Η καθημερινότητα μας βομβαρδίζεται από προβλήματα όπως η επιβίωση και η ανεργία και όχι από ένα παρελθόν που μάτωσε την ελλάδα και το συντηρούν τα δύο άκρα.

Submitted by Anonymous on Mon, 08/07/2019 - 17:32 Permalink

Με τέτοιες ενέργειες δίνεται αξία και προσοχή σε ανθρώπους που είναι οπαδοί και απολογητές εγκλημάτων και δικτατορικών καθεστώτων όπως της εσσδ.

Submitted by Anonymous on Tue, 09/07/2019 - 17:46 Permalink

Πότε θα φτιαχθεί μνημείο για τα θύματα του κκε και των στρατοπέδων συγκέντρωσης του εαμ-ελας στην περιοχή μας.κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής οι ελασίτες ήταν κράτος εν κράτει στην περιοχή μας και δίωκαν ανθρώπους όχι με κριτήριο ταξικό αλλά με προσωπική αντιπαλότητα.

Submitted by Anonymous on Tue, 09/07/2019 - 22:05 Permalink

Χωρίς να θέλω να γίνω δικηγόρος της ΕΣΣΔ ,αν δεν υπήρχε τότε ,σήμερα αν ζούσες θα μιλούσες Γερμανικά

Submitted by Anonymous on Tue, 09/07/2019 - 22:14 Permalink

Μεγαλοποιούμε την εσσδ..υπήρχαν και άλλα κράτη που πολέμησαν το έτερο άκρο του ναζισμού την εποχή που το σφυροδρέπανο και η σβάστικα είχαν συμμαχία και μοίραζαν εδάφη μεταξύ τους.

Submitted by Anonymous on Wed, 10/07/2019 - 14:25 Permalink

Αφού έκαναν συγκυβέρνηση το 89-90 με το κκε μέσα στο σχήμα...μας κοροιδεύουν ψιλό γαζί...από τη μια πολεμάνε το σύστημα της αστικής τάξης και μνημείο μονάχα για τους νεκρούς της παράταξης τους και από την άλλη για την κουτάλα πρώτοι...αγωνιστικά πάντα το ψευτοκκε..

Submitted by Anonymous on Wed, 10/07/2019 - 14:46 Permalink

ΕΑΜ - ΕΛΛΑΣ.....ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (κατά την αντίληψη των ΚΚΕδων) θα ήταν τα μεγαλύτερα τρολ της Ελληνικής ιστορίας αν δεν ήταν οι ληστρικές συμμορίες του κονσερβοκουτιού !!!!

Submitted by Anonymous on Wed, 10/07/2019 - 15:33 Permalink

Η αντίσταση οργανώθηκε στην ελλάδα μόνο αφότου έσπασε η συμμαχία εσσδ-γερμανίας ή αλλιώς κομμουνισμού-ναζισμού ,μέχρι τότε το κκε δεν είχε εκδηλώσει πρόθεση να αντισταθεί ένοπλα στο γερμανικό στρατό που εισέβαλλε στην ελλάδα γιατί η μητέρα-πατρίδα το απαγόρευε ρητά.υπόψιν η εκκα αντιστασιακή οργάνωση σοσιαλδημοκρατικής κατευθύνσεως διελύθη βιαίως από τον ελας και ο στρατιωτικός αρχηγός της δημήτριος ψαρρός εδολοφονήθη σε κατάσταση ομηρίας από άνδρες του βελουχιώτη...με λίγα λόγια συμπεριφορά παρόμοια με αυτή του ντενκτας και του αττίλα το 1974?

Submitted by Anonymous on Wed, 10/07/2019 - 15:53 Permalink

Ριζικά αντίθετοι σε τέτοια καταστροφή ακόμη και αν δε μας εκφράζει.παρόλαυτα με την πορεία της εσσδ και την αποκάλυψη της στυγνής τυραννίας σε τέτοια κράτη με μαζικές δολοφονίες,με ρουφιανιές του λαού αλα kgb και securitate,η λογική απορεί με ανθρώπους που ασπάζονται τα πιστεύω του κκε...

Submitted by Anonymous on Wed, 10/07/2019 - 22:33 Permalink

Αν υπάρχουν άτομα μειωμένης νοημοσύνης για να κάνουν κόκκινα μεροκάματα μάλλον θα το ξαναφτιάξουν αλλά πάντως θα βγουν στη γύρα για οικονομική ενίσχυση...

Submitted by Anonymous on Thu, 11/07/2019 - 14:39 Permalink

Ποιος δημοκρατικός στρατός?????????ο στρατός διοικείται από αξιωματικούς αποφοίτους στρατιωτικών σχολών.ζήτημα είναι ένας από αυτούς του δσε να ήξερε ανάγνωση,γραφή και αριθμητική...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio