Με ένα ασθενοφόρο εξυπηρετείται το ΚΥ Άστρους – Άλυτο το πρόβλημα με τους οδηγούς

Fri, 07/12/2018 - 12:49

Εξαιτίας μια σοβαρής μηχανικής βλάβης το καινούργιο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Άστρους βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου έναν μήνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το όχημα παραδόθηκε στο ΚΥ Άστρους τον Οκτώβριο του 2013 ύστερα από τις προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων Κέντρων Υγείας Άστρους που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας όλες τις διαδικασίες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την  κυρία Πηγή Περδικάκη, Γενική ιατρό και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους, πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται για πολύ μεγάλη βλάβη, η οποία θα κοστίσει χιλιάδες ευρώ.

Την πληρωμή για την επισκευή του ασθενοφόρου έχει αναλάβει η 6η ΥΠΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα έχουν εγκριθεί και εντός Δεκεμβρίου το ασθενοφόρο θα έχει επισκευαστεί.

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και σύντομα το ασθενοφόρο θα επισκευαστεί και θα είναι ξανά στην υπηρεσία του Κέντρου Υγείας

Η κυρία Περδικάκη επεσήμανε ότι έως τώρα το Κέντρο Υγείας εξυπηρετείται με το παλαιότερο ασθενοφόρο, το οποίο ευτυχώς δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα και έτσι γίνονται κανονικά οι όποιες διακομιδές.

Εάν προκύψει ανάγκη, θα συμβάλει και το ΕΚΑΒ από την Τρίπολη είπε η διευθυντήρια τονίζοντας ότι έχει κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Η κυρία Περδικάκη για ακόμα μία φορά έθιξε το πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια το Κέντρο Υγείας και αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη οδηγών για το ασθενοφόρο.

«Υπάρχουν μόνο 2 οδηγοί για τα ασθενοφόρα, τη στιγμή που για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες χρειάζονται 5 οδηγοί, ενώ τις υπηρεσίες του παρέχει μόνο τις πρωινές ώρες και οδηγός από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας»

Για την επίλυση του ζητήματος έχει δεσμευτεί ο  αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρός, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο μεταξύ άλλων και στο οποίο συμμετέχει η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας.

Ο κ. Βαρδαρός έχει δεσμευτεί ότι εντός του 2018 θα λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη οδηγών

Comments

Submitted by Anonymous on Fri, 07/12/2018 - 13:40 Permalink

.....και τι έγινε το ασθενοφόρο που δώρισε φιλανθρωπική οργάνωση απο την γερμανια στο δημο??????

Submitted by Παπαθεοδώρου Χ… on Fri, 07/12/2018 - 15:43 Permalink

Το ασθενοφόρο που είχαν χαρίσει πριν λίγα χρόνια στο ΚΥ Άστρους ,κάποιοι Γερμανοί που δεν έγινε γνωστό το όνομα τους ,τι έγινε ;
Αυτό έχει χαλάσει ;

Submitted by REQ on Sun, 09/12/2018 - 20:47 Permalink

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει μια προκήρυξη για οδηγούς μέσω ΟΑΕΔ για δυο χρόνια; Τόσα προγράμματα βγαίνουν . Τι στο καλό τόσο δύσκολο είναι ; Δεν αφήνουν οι εταίροι ; Δε μπορεί η πολιτεία να κάνει ούτε αυτό ;

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio