Ο Κώστας Βλάσης Υφυπουργός Εξωτερικών

Sat, 07/12/2019 - 20:12

Τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό αναλαμβάνει ο βουλευτής Αρκαδίας και Ιατρός Κώστας Βλάσης, μετά την παραίτηση του  Αντώνη Διαματάρη. 

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται ο Τύπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ιδιαιτέρως τις ικανότητες του κ. Βλάση, ο οποίος έχει μια αξιοσημείωτη πορεία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον πολιτικό στίβο.

Ο Κώστας Βλάσης είναι χειρουργός-ορθοπεδικός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε και το διδακτορικό του το 2005. Εν συνεχεία πέρασε με επιτυχία από τις ακαδημαϊκές βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή, ενώ από το 2016 είναι Αναπληρωτής Σχολής της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας.

Ασφαλώς σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του Πρωθυπουργού ήταν η εκλογική επιτυχία του κ. Βλάση στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, αλλά και η ευρεία του εκλογική νίκη στην Αρκαδία στις εκλογές του Ιουλίου. Ακόμα, ο κ. Βλάσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατια με τον Παναγιώτη Νίκα την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας ο κ. Βλάσης διετέλεσε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ενώ υπήρξε εισηγητής σε σημαντικά νομοσχέδια. Ο Κώστας Βλάσης έχει αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τους Έλληνες ομογενείς και κυρίως αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι θερμός υποστηρικτής της ψήφου των αποδήμων και συμμετείχε ενεργά στην προώθησή της μέσω της στενής συνεργασίας του με την κοινότητατων αποδήμων Αρκάδων, που αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο όγκο των συμπατριωτών μας σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά. 

Ο Κώστας Βλάσης έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ό,τι αφορά στην επιλογή των στελεχών της κυβέρνησής του: Είναι αυτοδημιούργητος, χαμηλών τόνων και έχει σημαντική εργασιακή πείρα.

Comments

Submitted by Ανωνυμος on Sat, 07/12/2019 - 22:50 Permalink

Σοσων κύριε τον λαό σου...που κολλάει αυτό παλι.το πετραν έχει στοχοποιήσει ο Κυριάκος; Α ρε τατουλη η μεγαλομανία σου αποτελείωσε και σένα και τη θυγατέρα σου..δεν άξιζες τέτοιο τέλος παντως

Submitted by Anonymous on Sun, 08/12/2019 - 09:50 Permalink

Καλή φάση για τον Κωστάκη.Αφου παραιτήθηκε ο άλλος χώθηκε αυτός.Αλλιως όνειρο θα του έμενε μια τέτοια θέση.Την βόλεψε και αυτός.Αντε σιγά σιγά και άλλοι.

Submitted by Anonymous on Sun, 08/12/2019 - 21:40 Permalink

Λιγη σοβαρότητα δεν θα μας έβλαπτε.
Ο Βάσσης είναι ένας γιατρός παντελώς άσχετος με τα δυσκολα θεματα εξωτερικής πολιτικής.
Η χώρα μας διατρέχει κίνδυνο ακόμα και πολεμικής σύρραξης με την Τουρκιά.
Τί μπορεί να προσφέρει ο γιατρός μας σε αυτό το πεδίο?
Μήπως ο Μητσοτάκης είναι κατώτερος των περιστάσεων.
Μήπως παίζει και το δυσκολότερο πρόβλημα της χώρας που είναι οι ελληνοτουρκοικές σχέσεις?
Έλεος........ και σοβαρότητα !!!!!!!!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio