Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Έξυπνου Συστήματος Τηλεδιαχείρισης Υδρομετρητών με Χρήση Σταθερού Ασύρματου Δικτύου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Πέμ, 05/10/2023 - 18:41
Image

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, η σύμβαση του έργου «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Έξυπνου Συστήματος Τηλεδιαχείρισης Υδρομετρητών με Χρήση Σταθερού Ασύρματου Δικτύου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας», μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη και του αναδόχου κ. Βασίλειου Κουτσοτόλη, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, ZERETHRON A.E., παρουσία της Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Κ. κ. Χριστίνας Αναγνωστάκου.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 3.281.883,20€ και κατόπιν της οικονομικής προσφοράς  του αναδόχου συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 2.679.044,80€. Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» του Άξονα Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η προθεσμία περαίωσής του είναι πέντε μήνες (4 μήνες για την εγκατάσταση των υδρομετρητών και του συστήματος και 1 μήνας για την δοκιμαστική λειτουργία του) και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.

Η πράξη αφορά στην εγκατάσταση έξυπνων υδρομετρητών μέσω ασύρματου δικτύου (fixed network) καθώς και την εγκατάσταση λογισμικού τηλεμετρίας με σκοπό την παρακολούθηση της κατανάλωσης όλων των τελικών καταναλωτών για την άμεση και ορθότερη τιμολόγησή τους καθώς και την απεικόνιση και διαχείριση του δικτύου των έξυπνων μετρητών.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης επιδιώκεται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο, η καλύτερη διαχείριση των φυσικών υδάτινων πόρων και του δικτύου καθώς και η μείωση του λειτουργικού κόστους που αφορά την συντήρηση του δικτύου. Άλλο ένα έργο που αποδεικνύει έμπρακτα τη δουλειά που γίνεται ώστε να εναρμονιστεί ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τη σύγχρονη εποχή. Συνεχίζουμε υπεύθυνα με ενέργειες που οδηγούν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του πολίτη για την εξοικονόμηση του σημαντικότερου αγαθού που είναι το νερό». 

Σχόλια επισκεπτών

Παρακαλω θερμα με την εγκιθιστουμενη τηλεμετρια να ξεκινησει και ενα προγραμμα μηνιαιας ενημερωσης του καταναλωτη πχ με sms email viber η οποιο αλλο διαθεσιμο μεσο για την καταναλωση,να αποφευγονται τυχον διαρροες γιατι στο μισο δημο τα σπιτια για σημαντικο μερος του χρονου ειναι ακατοικητα οπως και σε ορεινες περιοχες ευπαθεις στον παγο.Ακομα και για υδροκλοπες που και τετοια εχουμε δει.Παρακαλω τη ΔΕΥΑ να μεριμνησει σχετικα,αυτοματα θα γινεται μεσω του προγραμματος της τηλεμετριας μια εντολη στο συστημα ακομα ειναι

Αξίζει να σημειωθεί πως η μελέτη αυτη έχει εκπονηθεί από υπαλλήλους του δήμου!!! Η αντιπολίτευση καταψήφισε αμφισβητώντας την εγκυρότητα της μελέτης. Έπρεπε δηλαδή να πληρώσει ο Δήμος γυρω στις 100.000€,σε εξωτερικό συνεργάτη για να ειναι τάχα σίγουροι για την χρηματοδότηση. Η μελέτη αυτή ομως εγκρίθηκε και εντάχθηκε και ο δημος εξοικονόμησε το ποσό της μελετης! Προφανως κάποια αλλοι έχασαν αυτό το ποσό……….

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio