Tροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Άστρους

Παρ, 09/12/2022 - 14:07
Image

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άστρους συζητήθηκε η τροποποίηση Κανονισμού λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Άστρους.

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Εγκρίνουν την κατάργηση της υπ’ αριθμό 27 παραγωγικής θέσης, όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχέδιο που συνοδεύει την υπ’ αριθμό 103/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, για την εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς Άστρους.

2. Εγκρίνουν με την αναρίθμηση των θέσεων της λαϊκής αγοράς Άστρους, όπως αυτές αποτυπώνονται στον πίνακα συνεχόμενης αρίθμησης που αναλυτικά παρουσιάστηκε στο εισηγητικό της παρούσας.

3. Εγκρίνουν την αντικατάσταση της παραγράφου 2 του άρθρου 6 της υπ’ αριθμό 84/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, ως ακολούθως:

«Οι θέσεις στη λαϊκή αγορά Άστρους ταξινομούνται ανάλογα με τη φύση των πωλούμενων προϊόντων στους εξής τομείς:

α. Τομέας πωλητών διατροφικών προϊόντων.

β. Τομέας πωλητών βιομηχανικών ειδών.

γ. Τομέας πωλητών βραχυχρόνιας (δεκαπενθήμερης) δραστηριοποίησης.»

4. Εγκρίνουν την αντικατάσταση της παραγράφου 3 του άρθρου 6 της υπ’ αριθμό 84/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, ως ακολούθως:

«Ο συνολικός αριθμός των θέσεων των πωλητών στη λαϊκή αγορά Άστρους είναι εξήντα επτά (67) και περιγράφονται αναλυτικά στον ακόλουθο πίνακα :

Συνολικές θέσεις πωλητών

Κατηγορία Θέσεων (ανάλογα με την άδεια των πωλητών)

Είδος θέσεων

67

56 για παραγωγούς

52 θέσεις διαστάσεων 3μ.Χ2.5μ για διατροφικά προϊόντα και φυτώρια εκτός από ψάρια

   

2 θέσεις διαστάσεων 5μ.Χ2.5μ για διατροφικά προϊόντα : ψάρια

   

2 θέσεις διαστάσεων 3μ.Χ2.5μ βραχυχρόνιας δραστηριοποίησης για διατροφικά προϊόντα

 

11 για επαγγελματίες

9 θέσεις διαστάσεων 6μ.Χ2.5μ για βιομηχανικά είδη

   

2 θέσεις διαστάσεων 6μ.Χ2.5μ για διατροφικά προϊόντα

5. Εγκρίνουν την προσθήκη παραγράφου 3 στο άρθρο 3 της υπ’ αριθμό 84/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, ως εξής : «3. Δύναται με αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου να γίνεται αλλαγή της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Άστρους για σοβαρούς και έκτακτους λόγους π.χ. κατά τις ημέρες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κ.λ.π.»

6. Εγκρίνουν την προσθήκη 16ου, 17ου και 18ου άρθρου στην υπ’ αριθμό 84/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, ως εξής :

ΑΡΘΡΟ 16 – Αμοιβαία ανταλλαγή θέσης μεταξύ δύο (2) ή περισσότερων πωλητών που προσέρχονται και δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά Άστρους επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4849/2021, εφόσον αυτοί οι πωλητές δραστηριοποιούνται το ίδιο χρονικό διάστημα του έτους στη λαϊκή αγορά Άστρους, για τουλάχιστον ένα έτος πριν.»

ΑΡΘΡΟ 17 – Η σήμανση κατά τη διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, θα γίνεται σύμφωνα με το από 09-11-2022 σχέδιο της μελέτης σήμανσης που συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.»

ΑΡΘΡΟ 18 – Καταργείται κάθε διάταξη της παρούσης η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία».

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Σχόλια επισκεπτών

Εμείς κκ δεν τρώμε θεσεις τρώμε Μήλα με 1 Ε και στην Τρίπολη 5Ο Λ τρώμε Ψάρια Μαριδάκι 7και 8 Ε και στη Τρίπολη 3και 4 Ε προφανώς Μεναλου 50 ο/ο πιο ακριβές στο Άστρος ειπαρχει αρμόδια Υπηρεσία? εκεί δεν βλέπω καλάθι Γεωργιάδη με 4 Ρόδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio