Θετική εξέλιξη για το έργο του Αναβάλου - Η συμβολή του Π. Νίκα είναι σημαντική αναφέρει ο Μ.Σκαντζός (vid)

Τετ, 27/05/2020 - 12:15
Image

Υπεγράφη την Τετάρτη 27 Μαΐου στην έδρα της περιφέρειας και στο κεντρικό κτίριο η συμπληρωματική σύμβαση της περιβαλλοντικής μελέτης για τις πηγές του Αναβάλου που ήταν απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου.

Το μεγάλο έργο της μεταφοράς νερού από τις πηγές του Αναβάλου για τον κάμπο της Βόρειας Κυνουρίας, αλλά και της Αργολίδας, προϋπολογισμού περίπου 20 εκατ. ευρώ, που θα αναπτυχθεί σε 60.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, φαίνεται να προχωρεί, αφήνοντας πίσω τις πολλές καθυστερήσεις που το είχαν «παγώσει» για πολλά χρόνια.

Ένα έργο με το οποίο ο πρόεδρος  του περιφερειακού συμβουλίου κ. Μανώλης Σκαντζός έχει ασχοληθεί από το από το 2007, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις υλοποίησης του έργου έχουν να κάνουν με θέματα διαδικαστικά.

Πρόκειται για έργο που θα δώσει μεγάλη ανάσα στους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ποτίζουν τις καλλιέργειές τους με νερό που περιέχει και αλάτι, δυσκολεύοντας έτσι το έργο τους και αποθαρρύνοντάς τους από την ενασχόλησή τους με την καλλιέργεια της γης.

Το έργο του Αναβάλου είναι καθαρά περιβαλλοντικό, με τεράστια οικονομική αναφορά στην Αρκαδία

Εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας, στην οποία να σημειώσουμε ότι ο κ. Σκαντζός έχει διατελέσει και δήμαρχος, και γενικότερα η Κυνουρία έχει στοχοποιηθεί για ερημοποίηση, έτσι το έργο αυτό θα έχει περιβαλλοντική αναφορά και οικονομική αναφορά για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας, θα λυθούν πολλά προβλήματα.

Αναλύοντας τη σύμβαση, ο κ. Σκαντζός ανέφερε ότι η μελέτη αφορά στην ποσότητα του νερού και ό,τι συνεπάγεται γύρω από την πηγή του Αναβάλου και η σύμβαση έχει χρονοδιάγραμμα παράδοσης 4 μήνες.

Πρέπει όλοι οι πολιτικοί φορείς της Αρκαδίας να είμαστε μαζί, να παλέψουμε για αυτό το σημαντικό έργο

Στόχος της περιφερειάρχης αρχής είναι να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, σκύβοντας πάνω στα προβλήματα, και να εντάξει το έργο του Αναβάλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η συμβολή του Π. Νίκα είναι σημαντική, αλλά καλώ όλους τους πολιτικούς φορείς, τον υφυπουργό κ. Βλάση, τους βουλευτές του νομού, τη δημοτική αρχή, όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε τι απαραίτητες ενέργειες, να διεκδικήσουμε για να έχει αίσιο τέλος αυτό το σημαντικό έργο

Ακολουθεί βίντεο

Video

Σχόλια επισκεπτών

Να βρει το Astros News όλο το ιστορικό μέχρι σήμερα του αναβάλου και να το δημοσιεύσει για να δούμε τόσα χρόνια τι γινόταν , αν γινόταν και από ποιούς γινόταν!

Eτσι και τα καταφέρεις , γιατί μόνο εσένα τόσα χρόνια ακούω να το διατυμπανίζεις τουλάχιστον, κρατώντας μικρο καλάθι για την ολοκλήρωση, ανδριάντα βλέπω να σου στήνουμε στην πλατεία του Άστρους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio