Ολοκληρώθηκε το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στον Τάνο - Σκαντζός: Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Παρ, 30/06/2023 - 13:36
Image

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας Εμμανουήλ Σκαντζός μαζί με την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας μετά την ολοκλήρωση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία: Α) του ποταμού Τάνου στο ύψος της γέφυρας της Ε.Ο. από Άστρος προς Ξηροπήγαδο -Κυβέρι Β) του ποταμού Δαφνώνα στην Τ.Κ. Λεωνιδίου » προϋπολογισμού 700.000€.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δώσει η Περιφερειακή Αρχή στις δράσεις πολιτικής προστασίας.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και τον εργολάβο κ. Παπαδόπουλο ο οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια και συνέβαλε τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο.

Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες στο ακέραιο.

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και η τοποθέτηση υδατοδεξαμενών σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεικνύουν την προσήλωση της Περιφερειακής Αρχής στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Δελτίο Τύπου

Σχόλια επισκεπτών

Πολύ καλή η ενέργεια προστασία της συγκεκριμένης γέφυρας γιατί από την εποχή κατασκευής της τέλη της δεκαετίας του 2960 αρχές του 2970, καμία ουσιαστική ενέργεια ενισχύσεως ή προστασίας της έχει γίνει. Και αν ο Τάνος έκανε κάποιο καλό κατέβασμα όπως ο παλιός καλός Τάνος, τότε μόνο οι Τσερενιώτες και οι Ξηροπηγαδίσιοι θα είχαν πρόσβαση προς την Αργολίδα. Ολόκληρη η ανατολή Κυνουρία θα επέστρεφε για καιρούς στην εποχή των ιστιοφόρων ή του κολοσούρτη. Όμως κύριοι αρμόδιοι σε όλη την διοικητική κλίμακα, τεχνικές υπηρεσίες κλπ. γιατί δεν ρίχνετε μια ματιά και προς τις εκβολές του ποταμού; Ουσιαστικά γύρω στα πεντακόσια μέτρα από αυτές η ελεύθερη ροή του ποταμού παρεμποδίζεται σφόδρα και είναι ορατός ο κίνδυνος εκτροπής του προς το Παράλιο Άστρος με αποτέλεσμα ανυπολόγιστες ζημιές και απώλειες.
Και τότε τί; Θα καταριόμαστε την κλιματική αλλαγή; Για συνειδητοποιήσετε το θέμα. Μην τα βλέπουμε αλλού και λέμε στη γειτονιά μας δεν θα γίνει. Γύρω γύρω το πάει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio