Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 20 χλμ. Ανδρών – Γυναικών (pics)

Δευ, 12/02/2024 - 19:28
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 20 χλμ Ανδρών – Γυναικών που ήταν μια συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στα 40 χρόνια γυναικείου βάδην.

Η Βόρεια Κυνουρία ήταν στο επίκεντρο και άπαντες απόλαυσαν σπουδαίους αγώνες και υψηλό θέαμα με όλα τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν εκτενή αναφορά σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Η διοργάνωση πήρε για ακόμη μια φορά τα εύσημα για την άρτια και δομημένη διεξαγωγή, αφήνοντας τους αθλητές και την Ομοσπονδία πλήρως ικανοποιημένους.

Το πρωί της Τετάρτης 07 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο κτήμα «Τσιουλόγιαννη», δίνοντας μια πρόγευση για την ημέρα των αγώνων. Στο πάνελ βρέθηκαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, το μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας, ο Κυνουριάτης προπονητής Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο φυσικοθεραπευτής Σπύρος Τσιούλος, η αθλήτρια Χριστίνα Παπαδοπούλου και οι αθλητές Γιώργος Κριτούλης και Ανδρέας Καραγιάννης. Συντονιστής της συνέντευξης τύπου ήταν ο πεπειραμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Τσώνης.

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί μια τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των παλιών αθλητριών με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων του γυναικείου βάδην. Επιπλέον η εκδήλωση ήταν προς τιμήν των μελών του ΣΕΓΑΣ, των αθλητών και των προπονητών τους. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα όπου ο Δήμαρχος της απένειμε τιμητική πλακέτα. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, ο ομοσπονδιακός προπονητής Βάδην κ. Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Κώστας Μανδρώνης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τερζής. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας τίμησε τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στο πέρασμα των χρόνων στο αγώνισμα, την πρώτη πανελληνιονίκη στο αγώνισμα Ντίνα Μπορνιβέλλη, τις Καλλιόπη Γαβαλάκη, Ευαγγελία Γκιόλια και Ευαγγελία Ξυνού, καθώς και την πρώην κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στα 20χλμ. βάδην και 6η στο Παγκόσμιο του Ελσίνκι, Αθηνά Παπαγιάννη, αθλήτρια που για πολλά χρόνια βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος. Επίσης από τις βραβεύσεις δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένας από τους πρωτοπόρους του αγωνίσματος ο κ. Αριστείδης Καραγεώργος, όπου τιμήθηκε για την πολυδιάστατη προσφορά του στο αγώνισμα του Βάδην και ειδικότερα για τη συμβολή του στην καλλιέργεια του Γυναικείου Βάδην.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ημέρα των αγώνα, πλήθος κόσμου βρέθηκε κοντά στους αθλητές ώστε να τους εμψυχώσουν και να τους χειροκροτήσουν. Επιπλέον το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα καθώς και μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, φτάνοντας στην 14η νίκη του, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, στους άνδρες με χρόνο 1.26.25 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, δεύτερος στους άντρες ο Γιάννης Καυκάς με χρόνο 1.26.54 και τρίτος ο Κώστας Ντεντόπουλος με χρόνο με 1.33.00.

Στις γυναίκες αναδείχθηκε νικήτρια η Κυριακή Φιλτισάκου όπου  διένυσε την απόσταση σε 1.35.52. Το ασημένιο μετάλλιο κατέλαβε η Παναγιώτα Τσινοπούλου με 1.37.13, ενώ την τρίτη θέση στις γυναίκες κατέκτησε η Σοφία Αλικανιώτη με 1.41.37.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Η διοργάνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βάδην 20χλμ ανδρών – γυναικών  ήταν στοίχημα για εμάς που τελικά το κερδίσαμε. Για ακόμη μια φορά αποδείξαμε, ως Δήμος, πως μπορούμε να υποστηρίζουμε και να φιλοξενούμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που απαιτούν πιστοποιήσεις και υψηλές προδιαγραφές. Μέσα από τη συμμετοχή μας σε κορυφαία αθλητικά γεγονότα αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας σε πανελλήνιο επίπεδο. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Πελοποννήσου που στέκεται πάντοτε αρωγός σε αθλητικά γεγονότα. Επιπλέον αξίζει να αναφέρω τη σημαντική συνεισφορά των τοπικών μας χορηγών το Κτήμα Τσιουλόγιαννη και την εταιρεία Uplab. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκομένους για την ορθή διοργάνωση των αγώνων και θέλω να υπενθυμίσω πως η συλλογική δουλειά πάντα επιφέρει θετικά και θεαματικά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την οργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων που αναδεικνύουν τον τόπο μας τόσο Πανελλαδικά όσο και Παγκόσμια».

Σχόλια επισκεπτών

QUIZ για δυνατούς λύτες!
1) ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΑΔΗΝ?
α) στην παραλία του Άστρους
β) στην παραλία των Κάτω Βερβαίνων (με αι)
γ) στην παραλία παλιόχανο
δ) στου μπαταρόλα

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio