Καμπύλης προς Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα: Ζητάμε χρηματοδότηση για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου (vid)

Τρί, 06/12/2022 - 19:32
Image

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης πήρε μέρος στην συνάντηση εργασίας των Δημάρχων Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και Υπουργών της Κυβέρνησης στην Τρίπολη τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα. 
Αρχικά, ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Υπουργό στην Αρκαδία και τον ευχαρίστησε θερμά για την άριστη συνεργασία που έχουν. 
Στον τομέα της Ενέργειας ο κ. Καμπύλης επεσήμανε ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους που έχει λάβει άδεια για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, ώστε να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες. 


Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση του αιτήματος και στην κάλυψη του κόστος προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου


Έπειτα, έθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με το ελλιπές προσωπικό  τηνς ΔΕΥΑ του Δήμου και η οποία στελεχώνεται συνήθως από προγράμματα της ΔΥΠΑ και κυρίως ανέργους που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη. Μια νέα χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε όπως επεσήμανε αν εμπίπτει στους όρους του  de minimis δεν δίνει  την δυνατότητα στον δήμο να προσλάβει προσωπικό μέσω αυτών των προγραμμάτων για να στηρίξει την υποστελεχώμενη υπηρεσία. 

Θέλω να το δείτε αυτό γιατί είναι μεγάλο πρόβλημα για τις μικρότερες ΔΕΥΑ που είναι υποστελεχωμένες


Στην συνέχεια πρότεινε ώριμες ιδέες που έχουν προταθεί στο πρόγραμμα Τρίτσης και αφορούν άμεσα την «ανακούφιση» από το ενεργειακό κόστος να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Τέλος, αναφορά έκανε και στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, για τους οποίους πιστεύει ότι θα πρέπει να δοθούν σύντομα απαντήσεις σχετικά με το ποιος θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες. 

Δείτε την παρέμβαση του Δημάρχου 

 


 

Σχόλια επισκεπτών

Έχετε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα και μας έμεινε αυτό. Ένα χρόνο οι λάμπες δεν καίνε οι δρόμοι στο μαύρο χαλί και ερχετε
Χειμωνας έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος του χωριού άλλα δεν βλέπω να γίνετε τιποτα από αυτά..

Ποσα εχεις πληρώσει από τα δημοτικά τέλη για τις μελετες; ποσα εχεις δώσει στη ΔΕΗ για σύνδεση ενός πάρκου που δεν υπαρχει; Έρχεται βαρύς ο πέλεκυς, οχι όπως τα τσεκούρια του φίλου σου του βοριδη. Απολογισμό θα κανεις; είναι πολλά τα λεφτά των απευθείας αναθεσεων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio