Καμπύλης: Έχοντας διαμορφώσει την ψηφιακή μας στρατηγική, βήμα βήμα προχωράμε στη μετάβαση για έναν ψηφιακό Δήμο

Τετ, 14/02/2024 - 13:09
Image

Ένταξη πράξης με τίτλο «Προμήθεια λογισμικού για την Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης εντάχθηκε η πράξη με τίτλο «Προμήθεια λογισμικού για την Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας».

Η πρόταση εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» και ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 286.116,92€ ενώ η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αντικείμενο της πράξης είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Οι εφαρμογές και τα νέα τεχνολογικά μέσα αναφέρονται επιγραμματικά κάτωθι:

1. Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών

2. Σύστημα διαχείρισης δημοτικών κοιμητηρίων και ψηφιοποίηση φακέλων

3. Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών

4. Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών

5. Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαβούλευσης Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος

6. Προμήθεια συστήματος κανονιστικών αποφάσεων

7. Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall, Endpoint security, κλπ) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας

8. Ηλεκτρονική Τιμολόγηση

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την ένταξη χρηματοδότησης της πρότασης, στόχος μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και η βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών του Δήμου μας. Ο Δήμος μας επενδύει σε πληροφοριακές υποδομές και ηλεκτρονικά δίκτυα που θα του δώσουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τις διαδικασίες για τη διαχείριση των υποθέσεων του. Αυτές οι υποδομές παρόλο που δεν είναι άμεσα ορατές ή αντιληπτές από τους πολίτες έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος καθώς στοχεύουν στην παροχή πιο αποδοτικών, καινοτόμων και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων. Έχοντας διαμορφώσει την ψηφιακή μας στρατηγική, βήμα βήμα προχωράμε στη μετάβαση για έναν ψηφιακό Δήμο».

Σχόλια επισκεπτών

Δήμαρχε έτσι προχώρα με έργο και σύνεση γιατί πρέπει να κάνεις δουλειά γιατί ο δήμος μας το έχει ανάγκη και φαίνεται καθημερινά. Τους Καφεδοκαρκουλομαντεους κερνά τους σόδα και στην πενταετία θα χωνέψουν...εις υγειαν!!

Ας μην κρυβόμαστε. Όλοι το καταλάβαμε αργά. Η Κυνουρία, έπρεπε να είναι ολόκληρη ένας δήμος, για να έχει δυνατή φωνή καί να μας παίρνουν σοβαρά υπόψιν τους οι ιθύνοντες. Τώρα κομμένη σε δύο μικρούς δήμους δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε δυνατή φωνή για να αξιοποιηθεί όπως πρέπει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio