Γ. Καμπύλης: Τα τέσσερα έργα - προτεραιότητες για το 2024

Τρί, 20/02/2024 - 12:34
Image
Την προηγούμενη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική τακτική μεικτή συνεδρίαση με αντικείμενο τον προϋπολογισμό για το 2024.
 
Μετά την εισήγηση και την παρουσίαση των αξόνων του προϋπολογισμού, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαντάς έκανε μια ερώτηση τεχνικού περιεχομένου, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γκαύρος λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι η παράταξή του τον υπερψηφίζει.
 
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης ευχαρίστησε τον κ. Γκαύρο και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του προϋπολογισμού του Δήμου μας για το 2024, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:
 
Πρώτον, ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος, καθώς ενσωματώθηκαν σε αυτόν οι προϋπολογισμοί του Νομικού Προσώπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης που καταργήθηκε με τον νέο Νόμο του υπουργείου Εσωτερικών και του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών που επίσης καταργήθηκε.
 
Ακόμη, ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος για το 2024 επειδή έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΓΣ της ΚΕΔΕ και πλέον οι ΚΑΠ δεν υπολογίζονται βάσει του πληθυσμού, αλλά βάσει των χιλιομέτρων των δρόμων κάθε Δήμου και άλλων παραγόντων, όπως η ορεινότητα. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη, διότι η ΣΑΤΑ τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά πολύ, και οι πόροι δεν αρκούν (πριν από το 2010 ήταν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα φθάνει μόλις τα 275.000 ευρώ για όλα τα χωριά του Δήμου).
 
Δεύτερον, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Δήμου ως προς τα έργα που θα δημοπρατηθούν. Αυτά είναι:
 
1. Το φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο, όταν λειτουργήσει, θα εξοικονομεί περίπου 150.000 ευρώ τον χρόνο.
2. Η ίδρυση και η λειτουργία Κέντρου Κοινότητας.
3. Η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρον της Αγίας Σοφίας.
4. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου.
 
Όλα τα παραπάνω έργα, είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ ενώ, όπως είπε ο κ. Καμπύλης, το κορυφαίο όλων είναι το φωτοβολταϊκό πάρκο.

Σχόλια επισκεπτών

τελειωσες τα προηγουμενα για να ξεκινησουν τα επομενα.ασε μας ρε Παυλακη,κοιτα να τελειωσεις τη πλατεια αμεσα γιατι ερχονται φαπες.καθε μερα στο Δημαρχειο θα μας εχεις.κυριε Πλακοκεφαλε θα αναλαβετε επιτελους δραση η μια ζωη θα τα ριχνετε στ Δημαρχο

Μπράβο Γιώργη προχώρα με σταθερά βήματα στα επόμενα έργα που σχεδιάζεις. Άκου όμως και την αγωνία των καλοπροαίρετων συμπολιτών σου. Να τελειώνεις και αυτά που βρήκες μισόπαρατημένα (όσα στραβά κι αν είχαν εσύ έχεις την ευθύνη να τα ξεμπλέξεις). Και αυτά που εσύ άρχισε επίσης να τα τελειώνεις.

Δήμαρχε σωστά για το όραμα σου για το 2024 αλλά το Παράλιο Αστρος θα μείνει το καλοκαίρι χωρίς νερό και η πλατεία του Αγίου Ανδρέα θα γίνει κρανίου τόπος.
Ενεργός πολίτης με όνομα και επώνυμο . Είδομεν!!!

Αυτές είναι οι προτεραιότητες του δημάρχου μας!
Για την ανάπλαση της Σωκράτη Καλλίτση στο Π. Άστρος ούτε λόγος! Ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την περιοχή!
Γι' αυτό η Νότια Κυνουρίας θα είναι πάντα πάνω από εμάς στον τουρισμό! Και γι' αυτό, επίσης όλοι οι νέοι θα φύγουν και θα ερημώσει η περιοχή μας!
Έχουμε μια περιοχή με ΟΛΕΣ τις προδιαγραφές να γίνει πόλος έλξης, αυξάνοντας τη διάρκεια της σεζόν (=έσοδα, μεροκάματα, περισσότερες θέσεις κλπ) και ο δήμαρχός μας κοιμάται!
Αλλά τι κάθομαι και λέω όλα αυτά?
Εδώ το καλοκαίρι μας διασύρατε σε όλους τους τουρίστες με τα καμώματά σας με το νερό!
ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!!!!!
ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ!!!!
ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ!!!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ, ΔΩΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!

Τελείωσε πρώτα την ασφαλτόστρωση Αστρους και Παραλίου Αστρους,τελείωσε με την Καλλιτση που κοροϊδεύεις τους επαγγελματίες,τελείωσε με την είσοδο του θεάτρου που σε λίγο καιρο η γέφυρα θα γίνει αρχαιολογικό εύρημα.
Και το μεγάλο πρόβλημα τα αδέσποτα του δήμου ,είναι ένδειξη πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας,άσε που σε τουριστικη σεζόν είναι απαξίωση τουριστικού προϊόντος!
Ξεκινά από εδώ λοιπόν ..

Μπράβο δήμαρχε .Παρολο τις δυσκολίες είσαι ο δήμαρχος με τα περισσότερα έργα , από συστάσεως του δήμου βόρειας Κυνουρίας και το σημαντικότερο με τα οικονομικά του δήμου νοικοκυρεμένα !!!

Συντηρητικοί καταστρέψατε τον τόπο.Επιλογές συντήρισης με δήθεν κεντρώα μανιφέστα.
Η κέντρο αριστερά και οι πολιτικά σκεπτόμενοι ,όσοι έχουν απομείνει, πρέπει να δουλέψουν σε βάθος για το μέλλον.
Οι έριδες και οι κόντρες μεταξύ των συντηριτικών της περιοχής μας για τις καρέκλες και τα οφίτσια ,μας έφτασαν εδώ.
Όχι πάλι συντηρητικός στον τόπο μας και τοποτηρητής του Περιφερειάρχη και του βουλευτή τους.

Συγνώμη βάζεις σαν προτεραιότητα την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων στην Αγία Σοφιά και δεν βάζεις τους κυκλικούς κόμβους στην διασταύρωση της Ραχούλας??? άλλα μας έλεγες πριν τέσσερα χρόνια.μηπως φοβάσαι να τα βάλεις με τα συμφέροντα??

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ?
ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ,ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΑΠ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΜΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΒΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΙΖΕΙΣ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙ.

Δημαρχε εισαιτεραστιος, εκα ες πολλα εργα τη προηγουμενη τετραετια και συνεχιζεις ακαθεκτος, αυτα ειναι εργα; εργα υποδομων και αναοτυξης χρειαζεται ο τοπος, σε συνεννοηση με αγροτες επαγγελματιες και προγραμματα απορροφησης, αν εξαιρεσεις τα φωτοβολταικα τιποτα αλλο, μηδεν παλι, ουτε τις λακουβες στο αστρις δεν εισαστε ικανοι να κλεισετε, η ελλαδα τελειωσε με τις φιλελευθερες πολιτινες σας, να βοηθησεις το κοντοζαμανη να βγει στις ευρωεκλογες τιποτα αλλο φωτογραφιες κλπ, ξεχασαμε ποιος ειναι ο κοντοζαμανης κ τι ρολο επαιξε στο κορονοιο...εχει καταδικασει το τοπο σας με την απραξια σας και τους ανθρωπους.

κ Γ Δαλιάνη μεγάλη ευθύνη φέρουν καί αυτοί που κάνουν τίς προτάσεις επιλογές συμφωνείται? Ας προσέχαμε κ Δαλιάνη Ο Δήμαρχος πρέπει να τρέχει στην περιφέρεια στα Υπουργεία να φέρνει Μελέτες να κάνει έργα ΟΧΙ όπου γάμος καί χαρά η Βασίλω Πρώτη όχι κ κ δεν είναι Ο Δ Βόρειας Κυνουρίας για τα πανηγύρια καί κάτι ακόμα εάν φωνάξει ένας βοήθεια στην πλατεία του Άστρους στης 5 στης6 7 το απόγευμα δεν θα τον ακούει κανείς ποιος ευθυνεται για την ερημοποίηση οι αγρότες?

Κάποιοι σχολιαστές δεν έχουν στοιχειώδη ίχνη ευγένειας και κοινωνικής συμπεριφοράς που αν και κουνάβια με κακοήθεια τους δίνει η ανωνυμία την ευκαίρια να φαίνονται τρόπος του λέγειν βέβαια φαίνονται απλώς εκτωνόνονται αλλά και πάλι μόνοι τους είναι. Ξεχνούν βέβαια πως δήμαρχος είναι ο Καμπύλης και καλό θα ήταν αφού τόσο πολύ κόπτονται για το καλό της περιοχής (αμφιβάλλω βέβαια) να πληροφορούν υπεύθυνα αν γνωρίζουν κι αν αντέχουν. Μάλλον τους αρέσει η κουκούλα ως φαίνεται και να λένε κουταμάρες. Ας κάνουν υπομονή πέντε χρόνια και θα τους περάσει.....αλλιώς σε ψυχολόγο ....

Μητσοτάκη ακους πηγα στον έμπορο στο Άστρος και ρώτησα ποσο παει το κιλό το λάδι σήμερα λέει 8'70 ρώτησα Αγρότη παραγωγο ΙΟ ευρώ οποίος αμφιβάλει ότι φταίει ο Μεσαζων να σηκώσει το χέρι του

Απάντηση στο κ. Τάκη .. 21/2/24 ώρα 10.00πμ.
Αγαπημένε κ. Τάκη ( χωρίς επώνυμο ) συμφωνώ ότι ευθύνη έχουν αυτοί που κάνουν τις προτάσεις επιλογές αλλά εξ ίσου μεγάλη ευθύνη έχουν και οι Δημότες που έχουν μάθει μόνον να κατακρίνουν. Κύριε Τάκη γράψε το επώνυμο σου και το τηλέφωνο σου και έλα στην παρέα μας των ενεργών πολιτών της προσφοράς. Μην κατακρίνεις τους άλλους τι κάνουν για το Δήμο αλλά κάνε αξιολόγηση της δικής σου προσφοράς για το Δήμο.
Με εκτίμηση
Γιώργος Δαλιάνης
Ενεργός πολίτης
τ . Δήμαρχος

15:12 για εσένα φίλε έχω και με 3 ευρώ μούργα αυτό που θα σου δώσουν με 8:70.το καθαρό λάδι και πολύ φθηνά στο δίνει με 10.γιατι δεν πας να καληεργησεις και να μαζέψεις και να κάνεις εσύ τον καλό Σαμαρείτι και να πουλάς το δικό σου μ 5 ευρώ.για πες μας φίλε πονηρέ του ανώνυμου πληκτρολογιου

κ Γ Δαλιάνη βλέπω σας ενδιαφέρει το Επώνυμο και όχι αυτά που γράφω εγώ φοβάμαι φοβάμαι όχι βεβαια από εσάς από το κόμμα μην βρεθώ στον Έβρο σημασία έχει ότι η επιλογή είταν
Τραγικό λάθος

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio