Χρήστος Πούλος: Για έναν πρωταγωνιστή Πανθυρεατικό με γεμάτο γήπεδο

Sat, 27/07/2019 - 14:17

Ο Χρήστος Πούλος εδώ και λίγες εβδομάδες είναι ο νέος προπονητής του Πανθυρεατικού και όπως ο ίδιος είπε στην πρώτη του συνέντευξη αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας του Άστρους είναι έτοιμος έχοντας υψηλό κίνητρο για την νέα πρόκληση που έχει μπροστά του.

Ο 52χρονός τεχνικός από την Αργολίδα γνωρίζει από το πέρασμα του και ως ποδοσφαιριστής πριν από αρκετά χρόνια ποιος είναι ο Πανθυρεατικός, ποια είναι η ιστορία του, το βάρος που διαθέτει η κιτρινόμαυρη φανέλα στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο και πως αυτή η ομάδα οφείλει να έχει συνεχώς πρωταγωνιστικές φιλοδοξίες.

Έπειτα από μακρά πορεία στους πάγκους της Αργολίδας ο Χρήστος Πούλος κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Αρκαδία δίνοντας μας το πρώτο του στίγμα για το πως οραματίζεται και ποιοι είναι οι στόχοι της νέας χρονιάς με την ομάδα του Πανθυρεατικού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Πούλος στην συνέντετξη του στο ArcadiaPortal.gr 

Για την επιστροφή του στην Αρκαδία και στον Πανθυρεατικό έπειτα από χρόνια στον ρόλο του προπονητή: 

Το γεγονός ότι επιστρέφω ως προπονητής σε μία ομάδα που στο παρελθόν έχω περάσει και σαν ποδοσφαιριστής είναι ένα επιπλέον κίνητρο γιατί ο Πανθυρεατικός είναι μια ιστορική ομάδα της Αρκαδίας που όλοι γνωρίζουν την σημασία του ονόματος του και του ειδικού βάρους που έχει η φανέλα του. Το να έρθω στην Αρκαδία να δουλέψω προπονητής στον Πανθυρεατικό για μένα προσωπικά αποτελεί μια πρόκληση.

Για τους στόχους της νέας χρονιάς με τον Πανθυρεατικό:

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση που εμπιστεύεται σε εμένα τις τύχες της ομάδας. Από κει και πέρα αναφορικά με την με την νέα σεζόν φιλοδοξία μας είναι η δημιουργία ενός συνόλου ανταγωνιστικού που θα έχει στόχο τον πρωταθλητισμό γιατί θεωρώ πως ομάδες όπως ο Πανθυρεατικός με αυτή την ιστορία δεν έχουν καμία άλλη επιλογή εκτός από το να βγουν μπροστά και να πρωταγωνιστούν κάθε φορά κυνηγώντας πρωτάθλημα, κύπελλο και ανόδους. 

Για το αν η απόφαση του να έρθει στον Πανθυρεατικό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο και πως μπορεί να το μεταδώσει αυτό στους ποδοσφαιριστές:

Αν δεν υπάρχει κίνητρο και διάθεση για δουλειά δεν υπάρχουν και φιλοδοξίες και αυτό ισχύει και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Αν δεν είχα το κίνητρο θα καθόμουν σπίτι μου. Αποφάσισα να έρθω στο Άστρος και να κάνω μια νέα αρχή και από μόνο του αυτό είναι μια διαδικασία υψηλού κινήτρου για μένα. Σχετικά με τους ποδοσφαιριστές θεωρώ πως είναι παιδιά που μπορούν να διαχειριστούν πνευματικά πράγματα και να δημιουργήσουν επιπλέον κίνητρα καθώς μιλάμε για παίχτες που γνωρίζουν αρκετοί από αυτούς τι σημαίνει να κάνεις πρωταθλητισμό και θέλουν να διακριθούν μέσα από την ομάδα πετυχαίνοντας αυτή τους στόχους της. 

Για τα τρία νέα αποκτήματα του Πανθυραετικού και ποια αν θα υπάρχει περαιτέρω μεταγραφική συνέχεια: 

Τα τρία αυτά παιδιά που αποκτήθηκαν ο Κοζιώτης, ο Δριμούρας και ο Σάκουλης εκτός από ποδοσφαιρικές παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες στο παρελθόν προέρχονται και από μία ομάδα που την περσινή χρονιά πήρε το πρωτάθλημα στην Αργολίδα έχοντας τον ρόλο τους στο Ναύπλιο 2017. Συνεπώς η επιλογή έγινε διότι μπορούν να προσφέρουν και να δώσουν λύσεις αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την υπάρχον ποιότητα έχοντας γνώση πρωταθλητισμού και να συμβάλουν με την εμπειρία τους στην ομάδα. Έτσι κινηθήκαμε και αυτά ήταν και τα κριτήρια για να προστεθούν στο ρόστερ του Πανθυρατικού. Είμαι ικανοποιημένος από την απόκτηση των τριών αυτών παιδιών ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ακόμα μία μεταγραφική προσθήκη καθώς βρισκόμαστε κοντά στην απόκτηση ενός ακόμα ποδοσφαιριστή.

Για την άποψη του για το ρόστερ που διαθέτει ο Πανθυρεατικός:

Σε συνεργασία με την διοίκηση αποφασίσαμε να μην μπούμε στη λογική να γίνουν μεταγραφικές υπερβολές.  Προσωπικά έχω μια άποψη για το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει ο Πανθυρεατικός ωστόσο θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα με την έναρξη της προετοιμασίας και των προπονήσεων.  Θεωρώ ότι οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν μαζί με τον υπάρχον υλικό με τα ντόπια παιδιά που έχει η ομάδα και τα παιδιά των ακαδημιών καθώς πιστεύω πως στόχος είναι παράλληλα η αξιοποίηση και η ανάδειξη νέων ταλέντων μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Με σκληρή δουλειά θα είμαστε έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις μας όταν έρθουν.

Για τις ακαδημίες του Πανθυρεατικού και το βάρος που ρίχνει η ομάδα στην προώθηση νέων παιδιών:

Γνωρίζω πως ο Πανθυρεατικός επενδύει στις ακαδημίες του και πως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετική δουλειά. Με την διοίκηση έχουμε μιλήσει και γι΄ αυτό και θα ήταν τιμή για εμένα να ασχοληθώ και με τα τμήματα υποδομών του σωματείου. Σε πολλές ομάδες ανεξάρτητα από τις κατηγορίες που βρίσκονται υπάρχουν ακαδημίες που δεν γίνεται σωστή αξιοποίηση των νέων παιδιών. Είμαι της άποψης πως σκοπός των ακαδημιών είναι μέσα από προγραμματισμό και δουλειά να γίνεται συστηματική προώθησή νέων ταλέντων. Πάνω σε αυτή την λογική θα πρέπει να προσεχτούν οι ακαδημίες και τα παιδιά και έτσι αυτά που θα δείξουν πως έχουν τις δυνατότητες να πάρουν τον ρόλο τους και να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα έχοντας τις ευκαιρίες τους. Στην δική μου φιλοσοφία είναι πως ένας προπονητής οφείλει να βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει το υλικό που διαθέτει η ομάδα του ανεξάρτητα από μεγαλύτερους η μικρότερους ηλικιακά. Όλα έχουν να κάνουν με το πλάνο και την διαχείριση.

Για τους αγωνιστικούς άξονες που θα κινηθεί ο Πανθυρεατικός και ποια είναι η δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο που θα θέλει να παίξει η ομάδα του: 

Το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξω να γίνει με τον ερχομό μου στον Πανθυρεατικό είναι να ενεργοποιηθεί ακόμα πιο πολύ γύρω από την ομάδα ο κόσμος του Άστρους. Στο γήπεδο αυτό έχω ζήσει μεγάλες στιγμές ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν και θυμάμαι να είναι γεμάτο από φιλάθλους με παλμό και πάθος. Θέλω αυτό που θα παρουσιάσουμε αγωνιστικά να κάνει τον κόσμο να έρθει και πάλι δυναμικά στο γήπεδο. Υπόσχομαι ότι θα δουλέψω να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει την δική της αγωνιστική ταυτότητα, θα παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι και το τελευταίο λεπτό και θα χαιρόμαστε να είμαστε μέλη αυτού του συνόλου. Είναι μεγάλο στοίχημα για μένα ο Πανθυρεατικός να γίνει μια ομάδα που θα αναπτύξει την δική του χημεία με τον κόσμο της. Όλοι μαζί, διοίκηση, προπονητικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι σε αυτή την νέα προσπάθεια. 

Φωτογραφία: Βασίλης Παπαδόπουλος / Eurokinissi

Comments

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio