Τα έργα που θα «τρέξει» ο Νίκας για την Αρκαδία (vid)

Thu, 24/10/2019 - 18:55

Σε αγαστή συνεργασία φαίνεται να βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την κεντρική κυβέρνηση, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ύστερα από την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Νίκας μίλησε για τα ζητήματα που τέθηκαν στην σύσκεψη και είχαν να κάνουν με τη βελτίωση των υποδομών της περιφέρειας, αλλά και την ένταξη νέων έργων στην τρέχουσα θητεία της περιφερειακής αρχής.

Το θέμα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας στα στρατόπεδα, τα αρδευτικά έργα όπως αυτό της λίμνης Τάκας, ο δρόμος προς τα Λαγκάδια, ο περιμετρικός της Τρίπολης, η αξιοποίηση του Ξενία στη Βυτίνα, η συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου και η ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα είναι μόνο μερικά από αυτά που θα «τρέξουν» το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Τρίπολη θα βρίσκεται στο επίκεντρο των Χριστουγέννων στην περιφέρεια, αποκαλύπτοντας ότι θα στήριξε τις προσπαθείς του δήμου Τρίπολης, έτσι ώστε η Τρίπολη να γίνει κέντρο του τουρισμού την περίοδο των εορτών.

Για την αξιοποίηση του Ξενία είπε: «Έχουμε 37 στρέμματα στη Βυτίνα και εκεί η περιφέρεια θα κάνει ένα αθλητικό κέντρο. Θα αξιοποιήσουμε το ρημαγμένο Ξενία έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ομάδες να προπονηθούν και φυσικά για να ενισχύσουμε τον τουρισμό.

Πρέπει να στηρίξουμε την ορεινή Αρκαδία, θα κάνουμε διοικητικό κέντρο το Ξενία και θα γίνουν γήπεδα

Το θέμα της  διαχείρισης των απορριμμάτων το χαρακτήρισε ως έναν γόρδιο δεσμό τον οποίο πρέπει να λύσει η περιφέρεια ταχύτατα.

Η αποκατάσταση του επαρχιακού και εθνικού δικτύου είναι στις προτεραιότητά μας, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έως του χρόνου του καλοκαίρι θα δοθούν 20 εκατ. ευρώ για έργα.

Στραγγίξαμε  τους κωδικούς και ο Πρωθυπουργός συμφώνησε να ενισχύσει αυτόν τον προϋπολογισμό

Από το ArcadiaPortal.gr

Video

Comments

Submitted by Anonymous on Fri, 25/10/2019 - 05:57 Permalink

Τα νερά του αναβάλου δεν είναι μέσα στη λίστα; Αυτό δεν είναι αναπτυξιακό έργο; Δεν ενημερωθήκατε από κανέναν;Ας ελπίσουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Submitted by ΠΟΝΤΙΚΙ on Fri, 25/10/2019 - 09:34 Permalink

Τι έχει να μας πει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Μανώλης ΣΚΑΝΤΖΟΣ για τα νερά του Ανάβαλου είναι η δεν είναι αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο ΒΌΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ. Μανώλη δυο τινά συμβαίνουν η δεν μπορείς να κάνεις τίποτα η σε κατάλαβαν γρήγορα και σε αγνοούν όλοι.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio