Το πρόγραμμα εορτής των Θεοφανίων στο Παράλιο Άστρος

Σάβ, 04/01/2020 - 13:00
Image

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης Γιώργος σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εορτή των Θεοφανείων τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στο Παράλιο Άστρος.

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

07:30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου

 

09:30 Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου

 

10:00 Αναχώρηση πομπής

 

10:30 Μέγας Αγιασμός στην εξέδρα της πλατείας

 

11:00 Αγιασμός των υδάτων

 

Υγ Κατόπιν ανακοίνωσης της Ιεράς Μητρόπολης στο Παράλιο Άστρος θα λειτουργήσει ο επίσκοπος Τεγέας κκ Θεόκλητος

 

Σχόλια επισκεπτών

Κακώς κάκιστα τελείται από τον Μητροπολίτη ο αγιασμός στο Άστρος. Η μητρόπολη είναι Μαντινείας και Κυνουρίας. Η πρωτεύουσα της Κυνουρίας είναι το Λεωνίδιο. Ας μην ξεχνάμε πως πρίν από κάποια χρόνια ο εκάστοτε Μητροπολίτης διαχειμαζε τον πιο πολύ καιρό στο Λεωνίδιο όπου υπάρχει επισκοπείο το οποίο μάλιστα ανακαινίσθηκε πρόσφατα και είναι πραγματικο στολίδι και εκκλησιαστικό αρχοντικό. Καιρός λοιπόν να αποκατασταθεί η τάξη...

10:27 Τράβα πιες κανένα τσίπουρο να δεις όχι μόνο δεσπότη αλλά ολόκληρη την Ιερά σύνοδο. Κούνα το κεφάλι σου άνθρωπε μου ή φάε καμιά μελιτζάνα κι άσε τα Θεοφάνεια και την ιστορία τους.

Δεν υπάρχει πρωτεύουσα Κυνουρίας,δεν υπάρχει πρωτευουσα Μαντινείας όπως δεν υπάρχει καμία πρωτευουσα επαρχίας.Τα έχεις μπερδέψει με τις παλιές διοικητικές διαιρέσεις. Τέλος αυτα.Υπάρχει μόνο έδρα του Μητροπολήτη

Αφήστε στην ησυχία του το Δέσποτα. Ούτε πόρτες έριξε ούτε παράθυρα έκλεισε. Έτσι κι αλλιώς έστειλε άλλον επίσκοπο για την τελετή. Μην ξεχνάτε τον ανθρώπινο παράγοντα κάπου κάπου με τις ίσως σωματικές αδυναμίες. Όσο για εσένα 5/1/20-20:42, τούτο μόνο θα σου πω. Και τα τσίπουρά μου θα βαράω ακόμα και στην υγεία σου, και με τις μελιτζάνες θα ασχολούμαι. Εδώ και τα βράχια μας ακόμη μας φέρνουν παράδες. Αλίμονο από τα μέρη σας όπως τα κατάφεραν ορισμένοι και στο τέλος ούτε κουνούπια δεν θα έχετε να βαράτε... Κρίμα κι άδικο όμως.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio