Παρουσίαση της Επετειακής Έκδοσης για τη Β' Εθνοσυνέλευση στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα (pics,vid)

Παρ, 24/11/2023 - 10:15
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Στην ιστορική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων στην οδό Σταδίου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της επετειακής έκδοσης που εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη σύγκληση της Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας διοργάνωσε μία λαμπρή εκδήλωση με επίσημους καλεσμένους για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της έκδοσης  «Ἐν Ἄστρει: Ἡ Ἐθνική Δευτέρα τῶν Ἑλλήνων Συνέλευσις. 29 Μαρτίου - 18 Απριλίου 1823», την οποία και προλόγισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κούτρας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ. Γιώργος Καμπύλης και η Γενική Γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, κα Χαρίκλεια Δημακοπούλου.

Την έκδοση παρουσίασαν ο Προκόπιος Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, ο Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πάντειο Παν/μιο και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και η Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη, Δρ Αρχαιολογίας, επιμελήτρια της έκδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η πρώτη παρουσίαση της έκδοσης στο Άστρος τον Σεπτέμβριο του 2023 και η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, κατά το επετειακό έτος 2023.

Το παρών στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, έδωσαν, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Βλάσης Κωνσταντίνος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης Ευστάθιος, ο Καφαντάρης Δημήτρης Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Άστρους Μπάρλας Κώστας και εκπρόσωποι της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και πολλοί ετεροδημότες.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio