Αύξηση της εγκληματικότητας στην Αρκαδία, αλλά οι αστυνομικοί μετατίθενται σε άλλους νομούς (vid)

Τετ, 07/02/2024 - 11:08
Image

Για τις υπηρεσιακές ανάγκες των Αστυνομικών Τμημάτων της Αρκαδίας μίλησε σε συνέντευξή του ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Αστυνομικός κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα.

Τα προβλήματα είναι πολλά και κυρίως έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης της Βόρειας και της Νότιας Κυνουρίας και τα οποία πρόκειται να ενταθούν λόγω και των νέων μεταθέσεων που βγήκαν για το έτος 2024.

«Εκπλαγήκαμε γιατί ο νομός μας θα ενισχυθεί με μόνο έναν αστυνομικό την στιγμή που τα κενά ξεπερνούν τις 70 κενές θέσεις αστυνομικών. Τα προβλήματα είναι πολλαπλά και με διαταγή του αρχηγείου αποσπάστηκαν εννέα αστυνομικοί στην Αττική για την ενισχυθεί των εκεί υπηρεσιών. Επίσης αποσπάστηκαν δύο αστυνομικοί από το Τμήμα της Μεγαλόπολη στην ΔΑ Μεσσηνίας» είπε.

Το Τμήμα της Μεγαλόπολης φυλλορροεί κάθε χρόνο προς την Μεσσηνία και τα προβλήματα εντείνονται, αφού δεν βγαίνουν οι περιπολίες και έτσι δημιουργείται πρόβλημα στην ασφάλεια των συναδέλφων και στην παρεχόμενη ασφάλεια των πολιτών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόλις 16 αστυνομικοί υπηρετούν στο ΑΤ Μεγαλόπολης και αναμένεται να φύγουν κι άλλα άτομα με μετάθεση εκτός αυτών που προαναφέρθηκαν.

Η Αστυνομία πρέπει να είναι στο δρόμο για να είναι δίπλα στον πολίτη για να προλαμβάνει και όχι για να καταστείλει.

Η Κυνουρία, όπως είπε, το καλοκαίρι έχει τρομερή έλλειψη προσωπικού αφού πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός της λόγω τουρισμού και εκτός από τους θερινούς μήνες, πλέον υπάρχει σημαντική αύξηση του πληθυσμού και τον χειμώνα.

Την προηγούμενο χρονιά με τη βοήθεια του προέδρου της Ομοσπονδίας καταφέραμε και ενισχύσαμε το ΑΤ Νότιας Κυνουρίας με λίγα άτομα, για να υπάρχει στοιχειώδη αστυνόμευση στην περιοχή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Λυμπερόπουλος μίλησε και για εγκληματικότητα που συνεχίζει να είναι σε έξαρση στην Αρκαδία, τονίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά η έλλειψη προσωπικού και οι μειωμένες περιπολίες δεν βοηθούν.

«Υπάρχουν περιοχές που παρατηρείται αύξηση των συμβάντων, όπως κλοπές, και γίνεται προσπάθεια από την υπηρεσία για να συλληφθούν οι δράστες. Αλλά και οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουν τους δράστες να προχωρήσουν σε κλοπές»

Ελλάδα δεν είναι μόνο Αττική

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι οργανικές θέσεις στην Αρκαδία και 390 και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 318 άτομα, δηλαδή καταγράφεται μείωση πάνω από 20% και το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, λόγω των νέων αποσπάσεων.

Σχόλια επισκεπτών

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και πολύ σωστά το θέτει ο πρόεδρος. Και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δύο είναι οι κύριες πληγές:
1. Τα προσωπικά αιτήματα για μεταθέσεις που καταντάνε ρουσφέτια. Πρέπει να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και η Υπηρεσία να αποφασίζει τι ανάγκες έχει κι όχι που θέλει ο καθένας να πάει στο χωριό του. Βεβαίως αυτό σημαίνει ΚΑΛΟΙ ΜΣΘΟΙ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ στην ΚΑΤΟΙΚΙΑ και τις ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ των Αστυνομικών
2. Να σταματήσει αυτός ο κατήφορος με τους Αστυνομικούς που τρέχουν να γίνουν οδηγοί των βουλευτών και άλλων προσώπων. Πρέπει να καταλάβει ο κάθε αστυνομικός ότι το επάγγελμα αυτό αποτελεί τιμή και αξία και ο πολίτης σέβεται τον εργαζόμενο αστυνομικό ή αξιωματικό που εκτελεί τα καθήκοντά του. Αυτόν που προσφέρει στην κοινωνία πραγματικό έργο ασφάλειας και προστασίας. Τους υπόλοιπους τους βλέπει σαν υπηρέτες. Αυτό πάλι θέλει διεκδικήσεις για εξοπλισμό και σοβαρή εκπαίδευση ώστε οι αστυνομικοί να μη φοβούνται το έργο τους και ζητάνε να γίνονται οδηγοί προσώπων.

Χωρίς σοβαρή αστυνομία δεν υπάρχει δημοκρατία δεν υπάρχει εύρυθμη κοινωνία. Μαζί με τους Αστυνομικούς για επαγγελματική αξιοπρέπεια και αξιοκρατία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio