Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους: Ας διαφυλάξουμε αυτό το κόσμημα

Tue, 10/07/2018 - 07:50

Η περιοχή μας βιώνει τα τελευταία χρόνια την διακριτή ευλογία να εμπεριέχει μέσα στο παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν του εδάφους της, το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους. Ένα μικρό διαμαντάκι που εξορύχτηκε σε δύσκολους καιρούς και που η λάμψη του με τον καιρό όλο και δυναμώνει. Αγαθή τύχη προίκισε την Κυνουρία με ένα ακόμα τέκνο της που διέπρεψε στον τομέα του τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, τον δημιουργό του Θ.Ε.Α. Κώστα Φαρμασώνη έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες θεατρικούς σκηνοθέτες (Κ. Γεωργουσόπουλος, ΤΑ ΝΕΑ, Σαβ. 3/10/2015).

Δανειζόμενος στοιχεία από την τέχνη της γλυπτικής, ο Κ. Φαρμασώνης σμίλεψε με τα χέρια του το σημερινό αποτέλεσμα. Συντονίζοντας μια ομάδα αξιέπαινων συμπατριωτών μας, που ανέλαβαν όλοι από κοινού να μπολιάσουν την τοπική κοινωνία με αξίες και αρετές ανώτερες, οι οποίες μπορεί να γεννήθηκαν σε αυτά τα χώματα πριν χιλιάδες χρόνια, οι «ηλεκτρονικοί καιροί» όμως κάπως τις θόλωσαν και χρειάζονται επίμονη και κοπιαστική καλλιέργεια για να αναγεννηθούν.

Η 4η άκρως επιτυχημένη χρονιά του Θ.Ε.Α. που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες με μια ακόμα μεγαλειώδη παραγωγή, μέσα στην σεμνότητα και την κομψότητά της, σκόρπισε απλόχερα για μια ακόμα φορά πολύτιμο οξυγόνο χειροποίητου, αυθεντικού, λαϊκού, ασυμβίβαστου και αξιόλογου πολιτισμού.

Όπως κάθε τι το αυτόφωτο, έτσι και το Θ.Ε.Α. έχει φωτίσει τις καρδιές και τις συνειδήσεις μυημένων και μη, που το στελεχώνουν ή το στηρίζουν και το ακολουθούν. Στο χέρι όλων των υπολοίπων και ειδικά των αρχών είναι και να το διαφυλάξουν.

 

Γιώργος Παπούλιας

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio