Με την προβολή της ταινίας «Το μωρό της Ρόζμαρι» συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Άστρους

Παρ, 02/02/2024 - 11:49
Image

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άστρους του Ιδρύματος Ζαφείρη ανοίγει πάλι μετά από χρόνια και θα μας συντροφεύει κάθε Κυριακή βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Το μωρό της Ρόζμαρι».

Η νεαρή Ρόζμαρι έχει παντρευτεί έναν ηθοποιό που πασχίζει να κάνει καριέρα. Μετακομίζουν μαζί στο νέο τους σπίτι, ένα επιβλητικό παλαιό κτήριο στη Νέα Υόρκη. Παρόλο που προειδοποιούν το ζευγάρι ότι το σπίτι έχει μια σκοτεινή ιστορία μαγείας και φόνων, εκείνοι αποφασίζουν να αγνοήσουν τις δοξασίες και να μείνουν εκεί. Η Ρόζμαρι θέλει να κάνει παιδί αλλά ο άντρας της, Γκάι, θέλει να περιμένει μέχρι να καταφέρει να προχωρήσει στη δουλειά του. Στο μεταξύ, γνωρίζονται με τους γείτονες, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, την Μίνι και τον Ρόμαν. Η Ρόζμαρι βρίσκει τους γείτονες πολύ πιεστικά φιλικούς αλλά ο Γκάι αρχίζει να τους επισκέπτεται όλο και πιο συχνά. Σύντομα ο Γκάι έχει την ευκαιρία να παίξει στο θέατρο, όταν ένας συνάδελφός του τυφλώνεται ξαφνικά, και αμέσως μετά συμφωνεί με την Ρόζμαρυ να κάνουν παιδί. Η καριέρα του Γκάι δείχνει να έχει εκτοξευτεί μυστηριωδώς, καθώς οι σημαντικοί ρόλοι αρχίζουν να διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Η Ρόζμαρι, αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Αφού μένει έγκυος, σε μια βραδιά που συνοδευόταν από περίεργες παραισθήσεις, αρχίζει να ερευνά για τους ύποπτους γείτονες. Σύντομα ανακαλύπτει ότι ασχολούνται με τη μαύρη μαγεία και τη λατρεία του Σατανά, και πιστεύει ότι το παιδί που κουβαλάει μέσα της προορίζεται για θυσία στον διάβολο. Η αλήθεια όμως θα είναι ακόμα πιο σκληρή

Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι

Πρωταγωνιστούν: Μία Φάροου, Τζον Κασαβέτης, Ρουθ Γκόρντον, Ραλφ Μπέλαμι

Διάρκεια: 136'

Είδος: Θρίλερ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio