Καμπύλης: Το Estella Festival ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία (pics)

Τρί, 22/08/2023 - 14:17
Image
Image
Image
Image

Πλήθος κόσμου που αποτελούνταν τόσο από τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου όσο και από πολλούς επισκέπτες της περιοχής παρακολούθησε τις εκδηλώσεις! Το φετινό φεστιβάλ όπως και πέρυσι υλοποιήθηκε σε διάφορες σημαντικής σημασίας περιοχές του Δήμου με στόχο την ανάδειξη και προώθησή τους.

Φέτος, είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε πίσω στο παρελθόν μέσα από ένα συνονθύλευμα διαφορετικών μουσικών, αξιοθέατων και ιστορίας από την αρχαιότητα έως το σήμερα.

Κύριο θέμα του φετινού Estella ήταν η επιστροφή στις ρίζες μας. Αφορμή στάθηκε η επέτειος των 200 χρόνων από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση Άστρους.

Ξεκινήσαμε στις 4 Αυγούστου με μια μαγευτική συναυλία με την Obscure Band στο Καστράκι της Μελιγούς η οποία μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές μέσα από τα jazz κομμάτια τους από τις δεκαετίες 1920-1950.

Τη σκυτάλη πήρε στις 6 Αυγούστου ο ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου. Μαζί του ακούσαμε ιστορίες με υπαρξιακές ανησυχίες, τραγούδια για τον έρωτα, τη μνήμη, παραμύθια που αφορούν το "για πάντα", το "ποτέ" ή το "ποτέ ξανά". 

Οι μουσικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους με την αγαπημένη Ζωή Παπαδοπούλου η οποία είχε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, αμεσότητα, ενέργεια και δύναμη, με τραγούδια από τη σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου.

Η τελευταία εκδήλωση του Estella Festival πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους με την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Παναγιώτη Φάκλαρη με τίτλο: «ΠΑΡΑΛΙΟΝ ΑΣΤΡΟΣ – Αρχαιότητες, Ιστορία, Νεότεροι Χρόνοι». Παράλληλα, στον ίδιο χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση ζωγραφικής εμπνευσμένη από τη Β’ Εθνοσυνέλευση Άστρους, από τη ζωγράφο κα. Τζωρτζίνα Κωστοπούλου και το Τμήμα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους.

Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν ώστε να βγει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους για τη βοήθεια και τη συμμετοχή του.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι. Να είστε όλοι καλά!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio