Δέκα κρούσματα ιλαράς αντιμετώπισε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Τρί, 06/03/2018 - 14:06
Image

Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, έχουν καταγραφεί 1.185 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα.

Συγκεκριμένα από τις 01/5/2017 και μέχρι τις 1/3/2018 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 1.829 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν.Ελλάδα.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης από τις 21 Φεβρουαρίου έχουν περιθάλπει 10 ασθενείς με ιλαρά, όπου στο σύνολο τους είναι Ρομά και σημειωτέον δεν είχαν εμβολιαστεί.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Πέτρο Τομάρα ενημερώθηκε ότι τα κρούσματα ιλαράς ανέρχονται στα 10.

Από αυτά τα 6 προέρχονται από ασθενείς που διαμένουν στην Τρίπολη, ενώ 4 από αυτά είναι από άλλες περιοχές.

Οι ασθενείς στην αρχή περιθάλπονται στο Νοσοκομείο και όταν τους επιτραπεί, επιστρέφουν στην οικία τους και παρακολουθούνται με επισκέψεις τις οποίες κάνουν στο Νοσοκομείο.

Αυτή την στιγμή στο Παναρκαδικό περιθάλπεται μία γυναίκα η οποία έχει τα συμπτώματα της ιλαράς.  

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο οι ασθενείς που εντοπίζονται με συμπτώματα ιλαράς περιθάλπονται σε ένα ειδικό χώρο. Ο κ. Τομάρας τόνισε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έχει λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ενάντια στην ιλαρά και έχει εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει και στην εβδομαδιαία έκθεση του το ΚΕΕΛΠΝΟ στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Πηγή: Arcadia Portal

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio