Συνδυασμός Ενεργών Πολιτών Παραλίου Άστρους: Δέσμευση μας και υπόσχεση μας

Πέμ, 23/05/2019 - 09:43
Image

Αξιότιμοι συμπατριώτες και συγκάτοικοι.

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας αναλύσουμε, τώρα που μπήκαμε στην    τελευταία εβδομάδα πριν την εκλογική διαδικασία, το όραμά μας για το χωριό μας και πώς νομίζουμε ότι θα το υπηρετήσουμε καλύτερα, αν έχουμε την τύχη να μας επιλέξετε.

Σας διευκρινίζουμε ότι η αργοπορία δεν οφείλεται σε αδιαφορία, αλλά περιμέναμε μέχρι σήμερα, μήπως οι φίλοι συνοδοιπόροι, δέχονταν την πρόκληση  που κάναμε για ζωντανή ενημέρωση των ψηφοφόρων, σε μια λαική συνέλευση στο διοικητήριο. Εκεί όπου τα λόγια έχουν μεγαλύτερη ζωντάνια και οι δεσμεύσεις έρχονται μετά από ερωτήματα.

Επίσης να σας πούμε ότι το ότι δεν ήρθαμε στην πόρτα σας, δεν οφείλεται, ούτε σε αδιαφορία ούτε σε υπεροψία, αλλά μόνο στο σεβασμό στο πρόσωπο και την κρίση καθενός.

 Υπό την έννοια όμως ότι τα γραπτά μένουν κι είναι ισχυρότερα, ας εκτεθούμε από εδώ απαντώντας με την επιστολή αυτή.                                                                                                                        

     ΔΕΣΜΕΥΣΗ  ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΑΣ

Να προσπαθήσουμε από όποια θέση κι αν μας επιλέξετε πρώτα και κύρια να είμαστε τίμιοι και ειλικρινείς όσο το δυνατόν περισσότερο απέναντι σας.

Να δώσουμε τον αγώνα μας την επόμενη τετραετία, με γνώμονα το κοινό καλό του ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ χωρίς να προτάξουμε καμιά φιλοδοξία, ή συμφέρον, ή όφελος, του οποιουδήποτε από εμάς προσωπικά, μιάς και φανταζόμαστε με την ίδια δέσμευση κατεβαίνουν όλοι οι συνδυασμοί του τόπου μας,γιατί έτσι του αξίζει.

 Να εργαστούμε συστηματικά και με σθένος για να πετύχουμε την, με γοργότερους ρυθμούς,  ανάπτυξη του χωριού μας  και  να του δώσουμε όλες τις ευκαιρίες που του αναλογούν ώστε να γίνει ακόμη προσφιλέστερος προορισμός, με σεβασμό στην παράδοσή του,στην ιστορία του,στον αθλητισμό του, στον πολιτισμό του,την αλληλεγγύη του και τέλος στον επισκέπτη του που μας τιμά

Να προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστό στους επισκέπτες μας, τη φιλοξενία μας, την αγάπη μας για τη θάλασσα μας και τους ναυτικούς που αναδείξαμε και πολλούς άλλους σημαντικούς ανθρώπους μας ,το σεβασμό για τη φύση μας και τους συνανθρώπους μας (δεδομένου ότι ξαφνικά γινόμαστε τόσοι πολλοί ώστε θα γίνουν και λάθη),την ιστορία της δικής μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας και τα μνημεία της.

Να προσπαθήσουμε να εμφυσσύσουμε στους γείτονές μας,συμπατριώτες μας των χωριών του Δήμου μας την ανάγκη να δούμε τον τουρισμό ως κοινό καλό (αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι μας) και την ανάπτυξη αυτού του "εργοστασίου" ως ΚΟΙΝΟ στόχο και να παλεύουμε από κοινού γι΄αυτό.

Να προσπαθήσουμε να ξαναχτίσουμε τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ με το Δήμο μας ( με οποιονδήποτε θα ηγείται του νέου Δημοτικού Συμβουλίου) και να στηρίξουμε επιτέλους και κάποιους "δικούς μας" συμβούλους. (Δε θεωρούμε κανένα μη δικό μας από το Δ.Σ.)

 Να προσπαθήσουμε,να πιέσουμε και να βρούμε λύσεις για όλα τα μικρά και καθημερινά,αλλά και όλα τα μεγάλα που τελματώνουν και που δεν βρήκαν μέχρι τώρα..όπως η συνεχής  βελτίωση (παρά τα καλά βήματα των τελευταίων ετών) της καθαριότητας,της ύδρευσης, της χρήσης του λιμανιού, της στάθμευσης,των κοινοτικών αποχωρητηρίων,της διάνοιξης επιπλέον των υπαρχόντων παράλληλων δρόμων,την αναβάθμιση της οδού Καλλίτση,της σύνδεσης του αποκλεισμένου για τους πεζούς Παραλίου Άστρους από τη Συκιά και ως τη Γλυφάδα, των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ειρηνοδικείου,του Αγροτικού Ιατρείου,του Διοικητηρίου,των Σχολείων κ.α. τη χρήση του ΟΤΕ, τη βελτίωση του πεζόδρομου αλλά και των αγροτικών δρόμων,την ασφαλτόστρωση δρόμων που ακόμη είναι χωμάτινοι,τη βελτίωση και ανάδειξη κάθε  γειτονιάς, την ανάδειξη των καλντεριμιών του κέντρου μας, την αποτελεσματική φροντίδα των προδομένων τετράποδων που εγκαταλείπονται από τους τόσο "φιλόζωους" επισκέπτες μας,το φωτισμό και την ανάδειξη του ΝΗΣΙΟΥ ώστε να το χαίρονται και οι επισκέπτες μας,να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τα σχολεία μας,να παλέψουμε για να φτιαχτεί παιδικός σταθμός που τόσο λείπει από το χωριό μας και πολλά ακόμη που θα μας υποδείξετε και που ενώνουν τους ανθρώπους της προσφοράς και δεν τους χωρίζουν.     

Να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη δυσκινησία των υπευθύνων και των υπηρεσιών που κλείνουν τα μάτια σε θέματα όπως το ΚΑΣΤΡΟ, ο ΦΑΡΟΣ ,η ΠΑΛΙΟΣΤΕΡΝΑ Κ.Α. και να συμπορευτούμε  με  τους ανθρώπους μας που χρόνια αγωνίζονται γι αυτά.

 Να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε δίκτυο αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης προς κάθε συνάνθρωπό μας και να ρίξουμε το λιθαράκι μας για το  ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, στην ευρύτερη περιοχή μας, για τους ηλικιωμένους μας.

Να δημιουργήσουμε δίκτυο επικοινωνίας και πολιτισμού με τους οικονομικούς ή άλλους μετανάστες του χωριού μας ώστε να νιώσουν χωριό τους το χωριό μας, αφού ζουν και εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους στον τόπο μας.

 Να προσπαθήσουμε να συνδράμουμε και να φέρουμε σε συνεργασία όλους τους συλλόγους μας και να δώσουμε πνοή στην άμιλα και τον εθελοντισμό.  Να καθιερώσουμε σταδιακά  την  επιστροφή στις καλλιτεχνικές μας παραδόσεις  με αναβίωση των  Βενετσιάνικων-Επτανησιακών επιρροών μας-"Οι κανταδόροι του Παραλίου Άστρους" και την αναβίωση της Γιορτής του Ψαρά που  ταιριάζουν στην κουλτούρα μας  και συγχρόνως να υποστηρίξουμε και το χαρακτήρα της παράδοσης των γειτονικών μας χωριών στα έθιμα και τη δική τους κουλτούρα.                                                                                               

 Να προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι όλων των προκατόχων  μας πού, άλλος λίγο, άλλος πολύ, βοήθησαν με το έργο τους να φτάσει ο τόπος μας εδώ που είναι.Γιατί δεν πιστεύουμε στους "Αυτόματους Πιλότους" αλλά στην ανθρώπινη προσπάθεια.

Να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ τέλος να φανούμε ΑΝΤΑΞΙΟΙ των προσδοκιών όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας όχι χαιδεύοντας αυτιά με πολιτικό λόγο, αλλά υπηρετώντας  (όσο το δυνατόν) το  δίκαιο, που με διαδικασίες ανοιχτού διαλόγου για τα σημαντικά θέματα, θα σας κάνουμε συμμετόχους, σε λαικές συνελεύσεις που θα καθιερώσουμε και θα τηρήσουμε και κρατώντας σας ενήμερους για κάθε εξέλιξη μέσα από ιστοσελίδα ενημέρωσης που θα καθιερώσουμε για όλα τα φλέγοντα (και μη) θέματα της κοινότητας.

Με τιμή και σεβασμό προς κάθε συμπολίτη μας

Χριστίνα Γεωργανούδη(Δασκάλα)

Γιώργος Καρράς(Συντ/χος Επιχειρηματίας)

Γιάννης Κουμούτσος(Υπάλληλος Ε.Σ.Υ.)

Ματίνα Φούφα(Λιμενικός)

Πέτρος Χάρβαλος(Συντ/χος Δάσκαλος)

Ελένη Χαρμπαλή(Αρχιτέκτονας-Διακοσμήτρια)

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio