Πτωχός: Όλοι πρέπει να έχουν θέση στη νέα αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου

Κυρ, 01/10/2023 - 15:49
Image

«Οι προτεραιότητες μας είναι κυρίως αναπτυξιακή πολιτική. Πρέπει να φέρουμε πάλι την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κυρίως με νέες επενδύσεις και να ενισχύσουμε τις υφιστάμενες» δήλωσε ο Δημήτρης Πτωχός το πρωί της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2023 στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη συζήτηση που είχε με τη Φαίη Μαυραγάνη παρουσίασε τους στόχους του, λέγοντας ότι «πρέπει να ενισχύσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Πελοπόννησος. Πλούσιο φυσικό περιβάλλον, ασύγκριτο πολιτιστικό αποτύπωμα, υπέροχους ανθρώπους».

Ως προς το θέμα των υποδομών, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» ξεκίνησε αναφερόμενος στην αναβάθμιση που χρειάζονται «τα οδικά δίκτυα σε κάθε επίπεδο, δημοτικό επαρχιακό, εθνικό κυρίως περιοχές με μεγάλη επισημότητα». Έδωσε, επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των φυσικών πόρων και ιδίως στο νερό. «Το νερό τόσο για αρδευτικούς λόγους όσο και για λόγους ύδρευσης αστικών περιοχών είναι κάτι που πρέπει να το δούμε παρά πολύ προσεκτικά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου», εξήγησε. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε όποια δυνατότητα και πόροι μας δύνονται σχετικά με τον περιβάλλον. Σας θυμίζω ότι έχουμε μια περιοχή που πρόκειται να απολιγνιτοποιηθεί, οπότε πρέπει εκεί γίνουν πάρα πολλά πράγματα», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Όπως είπε, «παντού γίνονται έργα, πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα. Το βασικότερο όμως είναι ότι όλα τα έργα για την Πολιτική Προστασία, όπως αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρικές ζώνες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, πρέπει να επαναδιαστασιολογήθουν και πρέπει να προσαρμόσουν στις νέες συνθήκες». Διευκρίνισε, επίσης ότι «σε καμία περίπτωση, ποτέ και κανένας δεν μπορεί να υποσχεθεί απόλυτη ασφάλεια. Αυτό το οποίο μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα υπάρχει ο υψηλότερος βαθμός ετοιμότητας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε ακραίο φαινόμενο στο μέλλον».

Σχετικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας, ο Δημήτρης Πτωχός δεσμεύτηκε «να παλέψουμε πάρα πολύ με την γραφειοκρατία ανασχεδιάζοντας όλες τις διαδικασίες, απλοποιώντας και ψηφιοποιώντας τες». Τέλος, ανέλυσε το σχέδιο της παράταξής του για την κοινωνική πολιτική και την προστασία των ευάλωτων ομάδων, επισημαίνοντας ότι «πρέπει σε αυτή την προσπάθεια την όποια κάνουμε να υπάρχει μια δικαιοσύνη και μια ισότητα σε όλους. Θέλουμε να κάνουμε την Πελοπόννησο μια Περιφέρεια πρότυπο σε όλα. Θέλουμε να την πάμε μπροστά. Όλοι πρέπει να έχουν θέση σε αυτή την αναπτυξιακή πολιτική».

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio