Οι 12 άξονες της παράταξης «Νέα Βόρεια Κυνουρία» (pics,vid)

Πέμ, 05/10/2023 - 13:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Tην Τετάρτη 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης «Νέα Βόρεια Κυνουρία». (δείτε ΕΔΩ)

Η εκδήλωση ήταν πολύ δυναμική και ο κόσμος που βρέθηκε στην πλατεία του Άστρους είχε την ευκαιρία να ακούσει και το πρόγραμμα της παράταξης για την ανάπτυξη του δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Μετά την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Δ. Γκαύρου, οι υποψήφιοι της παράταξης μίλησαν για τους δώδεκα άξονες του προγράμματος τους.

Μίλησαν για το όραμά τους και τις αξίες τους.

 «Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε τη Νέα Βόρεια Κυνουρία μέσα από μια προσανατολισμένη στο μέλλον συλλογική προσπάθεια, με κέντρο τον Άνθρωπο και ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού, εύρωστη οικονομία και παροχή ποιότητας ζωής στις σύγχρονες και μελλοντικές απαιτήσεις, ανάδειξη της Βόρειας Κυνουρίας σε έναν ελκυστικό τόπο που θέλεις να ζεις.»

Ο Δήμος μας χρειάζεται μία εικόνα που να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα, στη σύγχρονη δημοκρατική λειτουργία. Όραμά μας ένας Δήμος με ένα πρωταγωνιστικό κέντρο και ζωντανά χωριά, τα οποία θα αποκτήσουν ξανά την αίγλη που τους αξίζει.

Η Αποστολή μας:

Αποστολή μας για την επόμενη πενταετία αποτελεί η συνεργασία με τους πολίτες, τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς, τους συλλόγους και τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα διαρκώς εντεινόμενα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα και εργασιακά αδιέξοδα.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διαρκούς διαβούλευσης για την εφαρμογή πολιτικών που προωθούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την έξυπνη επιχειρηματικότητα, την καταπολέμηση της φτώχειας και την παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και μέσω επιλογών που αναδεικνύουν και αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας.

Ήρθε η ώρα, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας να είναι σύγχρονος, ελκυστικός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του, φιλικός για τους νέους και στοργικός για τους ηλικιωμένους.

Οι αξίες μας:

Ακολουθούν τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της περιοχής μας, η εξυπηρέτηση των πολιτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η αποτελεσματικότητα με γνώμονα πάντα το συμφέρον του πολίτη.

Η προσπάθειά μας αποσκοπεί: στην Κοινωνική δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη, στην υπεροχή και στην ποιότητα υπηρεσιών με γνώμονα τη διαφάνεια, την προβολή και την ανάδειξη του τόπου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Βαρύνουσας σημασίας για εμάς είναι ένας Δήμος προσανατολισμένος στον άνθρωπο. Ένας Δήμος με προτεραιότητα τον πολίτη και τις ανάγκες του. Το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας είναι αυτό που θα αποτελέσει το σημαντικότερο όπλο για μια Νέα Βόρεια Κυνουρία που θα στέκεται στη θέση που της αρμόζει. Η καθημερινή μέριμνα για δημότες πρωταγωνιστές αυτού του τόπου είναι για εμάς προτεραιότητα.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Την ενίσχυση του τμήματος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με επιπλέον παροχές και προσωπικό ώστε να πραγματοποιούνται υπηρεσίες πληροφόρησης, συμβουλευτικής και κοινωνικής υποστήριξης.

Την απορρόφηση των πόρων από τα προγράμματα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Την ίδρυση και λειτουργία γηροκομείου.

Τη δημιουργία ενός όμορφου, φιλικού χώρου ημερήσιας Φροντίδας και απασχόλησης Ηλικιωμένων με το κατάλληλο προσωπικό, γνωστό ως Κ.Η.Φ.Η.

Την ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι .

Τη δημιουργία  Δημοτικής Τράπεζας Αίματος με τακτικές αιμοδοσίες για διάθεση στους δημότες μας σε περίπτωση ανάγκης.

Την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άστρους και των περιφερειακών αγροτικών ιατρείων.

Τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τη μείωση των δημοτικών τελών και τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου εκσυγχρονισμένου με πλήρεις παροχές.

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ

Η λειτουργία του σχολείου αποτελεί μια ολότητα με επιμέρους πτυχές που συνδέονται με το ευρύτερο σύστημα της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργεί για αυτό αποτελεί ένα ανοιχτό κοινωνικό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό καθοριστική σημασία έχουν οι σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο σύγχρονο σχολείο και στην τοπική κοινωνία καθώς επηρεάζονται άμεσα και μάλιστα διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές, πολιτιστικές και οικονομικές συνθήκες της περιοχής. Πολλές από τις ευθύνες και αρμοδιότητες για την οργάνωση και τη  λειτουργία της εκπαίδευσης ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

     ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Την αναβάθμιση όλων των σχολικών δομών με βιοκλιματικές παρεμβάσεις που θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος των κτιρίων.

Την ενεργειακή αυτονομία με χρήση μονάδων ΑΠΕ σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

«Σχολεία Ανοιχτά» - Πρόσβαση των δημοτών στις παροχές του σχολείου (προαύλιοι χώροι,  βιβλιοθήκη, αίθουσες τελετών).

Την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού. (διαδραστικοί πίνακες, υπολογιστές κ.α.)

Την ανανέωση των σχολικών προαυλίων και τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολικού περιβάλλοντος.

Την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών.

Τη στενή συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων – αλληλεπίδραση όλων των εμπλεκόμενων συστημάτων. (οικογένεια, σχολείο, δήμος)

Τη δημιουργία σχολής γονέων, για τη στήριξη και τη συμβουλευτική γονέων και μαθητών.

Την επαναφορά του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα σχολεία, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis.

Την ενίσχυση του ρόλου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, με περισσότερες ειδικότητες.

Την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων για στήριξη  των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την αναβάθμιση του Δ.Ι.Ε.Κ  Τρίπολης/ παραρτήματος  Άστρους σε Δ.Ι.Ε.Κ. Άστρους.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πολιτισμός συνδέεται με την πρόοδο και τις αξίες. Η ιστορία του τόπου μας είναι μεγάλη και ήρθε η ώρα να τη γνωρίσουν όλοι. Είναι καιρός να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας, τις πεποιθήσεις μας, να έρθουμε σε επαφή με την τέχνη και τους διάφορους πολιτιστικούς κλάδους. Ο ρόλος του Δήμου είναι να ενισχύει και να εμπλουτίζει την πολιτισμική συνείδηση των μικρών και μεγάλων δημοτών της, δίνοντάς τους κίνητρα για δημιουργική και παραγωγική πολιτισμική απασχόληση μέσω των τεχνών.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Τη δημιουργία μουσικών σχολών, δημοτικής θεατρικής ομάδας, ομάδας εικαστικών και δημοτικής βιβλιοθήκης.

Την αναβάθμιση του θερινού δημοτικού κινηματογράφου με έμφαση στον ορεινό όγκο.

Τη συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας και την έμπρακτη οικονομική ενίσχυση αυτών.

Την αναβίωση και προβολή εθίμων, θέσπιση πολιτιστικών δράσεων  σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς μας συλλόγους όλον τον χρόνο.

Τη μετατροπή του ελαιοτριβείου Ραχούλας (φουγάρο) σε πολυχώρο και μουσείο ελιάς.

Την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου Άστρους.

Τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού για τη συνέχηση του ανασκαφικού έργου στον αρχαιολογικό χώρο Εύας Δολιανών. Το άνοιγμα του χώρου στο κοινό με τη δημιουργία υλικού και διαδρομής ερμηνίας και παρουσίασης τόσο του αρχαιολογικού θυσαυρού της έπαυλης, όσο και του ανασκαφικού έργου.

Τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού για την εκτέλεση έργων αναστήλωσης, ανάδειξης και εξασφάλισης προσβασιμότητας στο Κάστρο του Παράλιου  Άστρους.

Τη δημιουργία δικτύου φυσικών, αρχαιολογικών και πολιτιστικών διαδρομών και την προώθηση των προορισμών μέσω εκθέσεων και διαδικτύου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Στόχος μας η ενίσχυση του αθλητικού τομέα της περιοχής μας, ενισχύοντας και στηρίζοντας οποιαδήποτε συλλογική και ομαδική προσπάθεια. Σκοπός μας να δοθούν εναλλακτικές μορφές άθλησης στα παιδιά μας, ώστε να μπορούν να επιλέξουν να ασχοληθούν με το άθλημα που τους ταιριάζει.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Τη συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και την κατασκευή υποδομών για την προσβασιμότητα σε Α.Μ.Ε.Α.

Την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής σε υπαίθριους χώρους και τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων.

Την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστήριου Άστρους.

Τη διεκδίκηση έργων πνοής για τον αθλητισμό όπως είναι η κατασκευή κολυμβητηρίου και  γηπέδου τένις.

Τη δημιουργία και ενθάρρυνση στις εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες που αξιοποιούν και αναδεικνύουν τα φυσικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας, όπως είναι οι ορεινές αθλητικές δραστηριότητες, η ορειβασία, η πεζοπορία και η ποδηλασία βουνού.

Την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και του υλικού εντός των σχολικών συγκροτημάτων και την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων του δήμου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Υποχρέωσή μας είναι ένας Δήμος καθαρός. Το να διατηρηθεί ένας Δήμος καθαρός επιτυγχάνεται με τη στενή συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Προτεραιότητά μας η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή συνήθεια όλων μας.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Την αντικατάσταση και τη συντήρηση  των κάδων απορριμμάτων.

Τη δημιουργία προγράμματος κομποστοποίησης.

Την επανεκκίνηση της ανακύκλωσης στην πηγή με τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε περισσότερα σημεία του Δήμου μας και περεταίρω ευαισθητοποίηση των δημοτών για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά ωφέλη.

Την προστασία του πράσινου μέσω δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Τη συντήρηση των υφιστάμενων και τη διάνοιξη νέων μονοπατιών σε συνεργασία με επαγγελματίες της περιοχής.

Τη δημιουργία Πράσινων Σημείων.

Τη συνεργασία με φορείς και συλλόγους σχετικά με δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση του εθελοντικού καθαρισμού. - Καλλιεργούμε νέα κουλτούρα.

Την υποστήριξη και την μετατροπή των ευαίσθητων για το περιοβάλλον τοπικών εθελοντικών ομάδων σε ΚΟΙΝΣΕΠ, ώστε να αναλαμβάνουν τοπικές πρωτοβουλίες (καθαρισμούς ακτών, δράσεις πολιτικής προστασίας, ανακύκλωση κ.α.)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ως γνωστόν είναι ένας τουριστικός προορισμός που επιλέγεται από χιλιάδες επισκέπτες κυρίως τους θερινούς μήνες. Στόχος μας η αύξηση της τουριστικής σεζόν τόσο στον πεδινό όσο και στον ορεινό όγκο με ανάδειξη των φυσικών μνημείων και των τοπικών προϊόντων όλων των Κοινοτήτων μας, μέσω ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

 

Την ίδρυση υπηρεσιακής μονάδας εντός Δήμου με τίτλο «Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης» με αντικείμενο την οργάνωση των τουριστικών δραστηριοτήτων, τη συνεργασία με τους φορείς τουρισμού, την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στη βάση του πλούσιου ιστορικού, πολιτισμικού και περιβαλλοντικού μας αποθέματος, την πληροφόρηση και υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων τουρισμού κ.α.  

Την ανάπτυξη εταιρικής σχέσης με όλους τους φορείς του τουρισμού.

Τη συνεργασία με τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων Βόρειας Κυνουρίας.

Την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας.

Την ανάδειξη, την προβολή και την προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας. (Καταράκτες Λεπίδας, Πάρνωνας, μονοπάτια, Λίμνη Μουστού κ.λ.π).

Την αξιοποίηση όλων των μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Την καθιέρωση ετησίων φεστιβάλ που θα αναδεικνύουν την ταυτότητα της περιοχής μας.

Την υλοποίηση διαφημιστικών προγραμμάτων και επικοινωνιακών δράσεων.

Την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας του τόπου μας, μέσω εκδηλώσεων προβολής.

Την ισάξια προβολή για όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας.

Την ανάδειξη των μοναστηριών της περιοχής μας και την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού.

Τη συντήρηση και ανάπλαση των παραδοσιακών μονοπατιών αλλά και τη δημιουργία νέων, προκειμένου να δημιουργηθεί και να ενισχυθεί ο περιπατητικός τουρισμός.  

Την προώθηση και ανάδειξη των παραλιών, ως προορισμό θαλάσσιων σπορ, όπως Kite surfing, Surfing, Wind surfing κ.α.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων, τα μεγάλα δεδομένα, οι εφαρμογές για κινητά,  μεταξύ άλλων, θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του Δήμου μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Την ψηφιακή αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Το κέντρο ψηφιακών εφαρμογών πληροφόρησης και εξυπηρέτησης πολιτών καθημερινών αιτημάτων, για την άμεση αντιμετώπισή τους όπως λακκούβες στους δρόμους, πεταμένα σκουπίδια, χαλασμένοι κάδοι, διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης, καμένες λάμπες κ.λ.π.

Τις «έξυπνες» εφαρμογές και λύσεις με την εγκατάσταση έξυπνου αστικού εξοπλισμού με ηλιακή ενέργεια όπως παγκάκια, φορτιστές, δέντρο, οδοφωτισμό κ.α.

Τα ψηφιακά αυτόνομα συστήματα για τη μέτρηση, τον έλεγχο και τη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας  σε κτήρια και για τον φωτισμό οδών και κοινόχρηστων χώρων.

Την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την ορθολογική χρήση πόσιμου νερού.

Την ψηφιοποίηση αρχείων πολεοδομίας.

Τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων παραγωγικότητας των υπηρεσιών του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του.

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Επενδύουμε στις υποδομές, αναβαθμίζουμε τον Δήμο μας, αναβαθμίζουμε τις ζωές μας. Στοχεύουμε, διεκδικούμε, εκμεταλλευόμαστε όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όλους τους πόρους που αφορούν στα έργα υποδομών. Αξιοποιούμε έμπρακτα το έμψυχο, έμπειρο και γνωστικό δυναμικό της παράταξής μας με επαγγελματίες στο χώρο των προγραμμάτων με στόχο να προωθήσουμε τον Δήμο μας σε ένα σημαντικό οικονομικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό, τουριστικό κέντρο της Πελοποννήσου.

    Οι υποδομές αποτελούν το βαρόμετρο για εμάς , για το μέλλον μας

      ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Την αισθητική ανάπλαση, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, βελτίωση της προσβασιμότητας όλων και αναβάθμιση του κέντρου του Δήμου.

Τις αναπλάσεις πλατειών, αστικών γωνιών και άλλων κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Την αξιοποίηση δημόσιων και παροπλισμένων κτιρίων που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Δήμου (Σχολεία που έκλεισαν λόγω έλλειψης μαθητών, διατηρητέα κτίρια κλπ), προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των πολιτών.

Την αποτύπωση, αναγνώριση και ιεράρχηση του αγροτικού οδικού δικτύου ως πρωτεύον, δευτερεύον και δίκτυο πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων. Ο καθορισμός του αγροτικού δικτύου αποτελεί επιπλέον, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της εκτός σχεδίου δόμηση , απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδομησιμότητα των αγροτεμαχίων αλλά και για έργα βελτίωσης βατότητας.  

Τη συντήρηση, όπου απαιτείται, του οδικού μας δίκτυο (λακκούβες, διαγραμμίσεις, σήμανση, πεζοδρόμια, φωτισμός). Διασφαλίζουμε πρόσβαση στους αγροτικούς δρόμους.

Την ενίσχυση της πρόσβασης και της χρήσης των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης με την κατασκευή υποδομών όπως: σκιάστρα, σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, πεζοδρόμια, διαγράμμιση θέσεων, φωτισμός και κάμερες για την ασφάλεια των οχημάτων. Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης.

Την εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης επέκτασης και πράξης εφαρμογής στους οικισμούς που προβλέπεται από το Γ.Π.Σ.

Δρομολόγια δημοτικής συγκοινωνίας άμεσα σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ και προώθηση του σχεδιασμού για την αγορά δικού μας στόλου με ηλεκτροκινούμενα οχήματα.

Την επίλυση του ζητήματος στέγασης των δημοτικών υπηρεσιών με την κατασκευή νέου Δημαρχείου.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Στόχος μας η διαφάνεια ώστε οι πολίτες να είναι ενήμεροι και σωστά πληροφορημένοι. Για να γνωρίζει κάθε δημότης και  δημότισσα πόσα χρήματα διαχειριζόμαστε, σε ποιες δράσεις τα ξοδεύουμε, σε ποιους αναθέτουμε τις δράσεις και πόσα χρήματα εισπράττει ο κάθε προμηθευτής ή πάροχος υπηρεσιών.

Την εφαρμογή του Ετήσιου Απολογισμού Πεπραγμένων.

Τη συμμετοχική δημοκρατία των δημοτών - λαϊκή συνέλευση σε κάθε κοινότητα τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Τη διάφανη και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων.

Την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Την ψηφιακή πρόσβαση των δημοτών στην οικονομική διαχείριση και διακυβέρνηση του Δήμου. (Ψηφιακή μοντελοποίηση της οικονομικής διαχείρισης και διακυβέρνησης µε πρόσβαση των δημοτών στις αντίστοιχες πληροφορίες).

Την αξιοπιστία με έξυπνες εφαρμογές και διαφανείς διαδικασίες, ώστε οι πολίτες σε συνεχή βάση και για όλη τη διάρκεια της θητείας μας να ενημερώνονται, να συμμετέχουν, να ελέγχουν και να αξιολογούν την πορεία για την ολοκλήρωση του έργου μας και την τήρηση των δεσμεύσεών μας.

Την διαχείριση και αξιοποίηση δημοτικών κληροδοτημάτων.

 ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ.

Προτεραιότητά μας η φροντίδα των αδέσποτων φίλων μας, ώστε ο Δήμος μας να αποτελέσει πρότυπο και σε αυτόν τον τομέα. Μέριμνά μας η συνεργασία  με φορείς που θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά μας για έναν Δήμο που θα σέβεται και θα νοιάζεται  τα ζώα.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Τη φροντίδα αδέσποτων ζώων και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Τη συνεργασία με κτηνιάτρους της περιοχής, για τον εμβολιασμό, τη  στείρωση και την τοποθέτηση microchip σε κάθε αδέσποτο ζώο.

Τη συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές.

Τη δημιουργία δικτύου υιοθεσίας.

Την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την έλλειψη των ιδεών και των ενεργειών της τελευταίας τετραετίας. Όλα αυτά τα χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας αναλώθηκε σε στείρα διαχείριση χωρίς όραμα, αγώνα και προσπάθεια. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν ρεαλιστικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην περιοχή μας, ώστε να δοθεί κάποια διέξοδος στους δημότες μας ως αντίβαρο στη μοναδική σχεδόν επιλογή που έχουν, να κλείνουν την επιχείρησή τους και να μεταναστεύουν.

Αμεσα, απο την 1-1-2024, ξεκινάμε τις ενέργειες για ίδρυση ΟΧΕ στην περιοχή της Κυνουρίας με υποβολή σχετικού φακέλου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με αντικείμενο στήριξης το περιβάλλον, την αγροτική παραγωγή, τα δημόσια έργα και την επιχειρηματικότητα.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επενδυτικά κεφάλαια στην περιοχή μας, μεταποιητικές υποδομές για την εκμετάλλευση της παραγωγής στον τόπο μας και εν τέλει ενίσχυση και αύξηση της απασχόλησης γύρω από τον αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και τις συμπληρωματικές τους ευκαιρίες. Ακόμη, αναγνωρίζοντας ότι η πλειονότητα των δημοτών μας ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, θεσμοθετούμε τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Αγροτών και Κτηνοτρόφων με εξειδικευμένο υπάλληλο ο οποίος θα ενημερώνει, θα συμβουλεύει και θα καθοδηγεί νέους και παλιούς αγρότες σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης, τους τρόπους μεγιστοποίησης των εσόδων τους, την προστασία του κεφαλαίου τους και θα τους διευκολύνει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στην περιοχή μας.

Τη στήριξη των νέων  μεταποιητικών υποδομών για την εκμετάλλευση της παραγωγής στον τόπο μας.

Την ενίσχυση και αύξηση της απασχόλησης γύρω από την κτηνοτροφία και τη γεωργία.

Τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, με σκοπό την καθοδήγηση σχετικά με προγράμματα ενίσχυσης, τρόπους μεγιστοποίησης των μεθόδων τους και προστασίας του κεφαλαίου τους.

Τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της καινοτομίας στην περιοχή. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της παροχής στήριξης και ενθάρρυνσης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων με την παροχή χρηματοδοτικών μέσων, για την υποστήριξη της καινοτομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την πόλη μας. Με τον Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη μέσα από πρωτοβουλίες που ο ίδιος θα αναλάβει για την προώθηση της αγοράς, εξασφαλίζοντας και δημιουργώντας αυτομάτως θέσεις εργασίας.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Προγράμματα υποστήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, προσανατολισμού των ανέργων και ιδίως των νέων σε καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Την άμεση έκδοση σχετικών αδειών λειτουργίας νέων καταστημάτων.

Την απαλλαγή των νεοσύστατων και καινοτόμων επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη, τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους.

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στόχος ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Μια οριστική λύση. Όχι σε άλλα θανατηφόρα ατυχήματα στην περιοχή μας. Δρόμοι ασφαλείς, χωρίς λακκούβες, με σήμανση και κόμβους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ…

Τη συντήρηση οδικών δικτύων.

Τη δημιουργία κόμβων για διευκόλυνση της κυκλοφορίας και οριστική λύση στα επικίνδυνα και επιβαρυμένα, σε κίνηση σημεία.

Συνεργασία με την  Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκτέλεση βασικών υποδομών οδικής ασφάλειας στον Δήμο μας (Παράκαμψη Ξηροπηγάδου, παράκαμψη Άστρους, κ.α.).

Video

Σχόλια επισκεπτών

Μίλησαν για συνέχιση αγωγού που τον πήγαιναν μέσα από τα σπίτια να ανέβει με αποτέλεσμα να γίνει το μπάχαλο με το νερό,μ΄λησαν για την καλλίτση αυτοί που την άφησαν με προμελέτη μιλησαν,μιλησαν,μιλησαν για το σχολείο της Μελιγούς με το ασανσερ πάνω στη σκάλα κι αυτό με προμελέτη εννια χρόνια μιλαγαν καταλάβατε εννιά χρόνια τελικά τι θέλουν να μας πουν. Αφού είχαν κάνει τόσα γιατί δεν κάλεσαν τον καμπύλη με τις υπηρεσίες του δήμου να μας πουν ακριβώς τι άφησαν και που βρίσκονται τα έργα.

Όλα τα έργα που αφήσατε μισά και ανολοκλήρωτα είναι έργα της παλιάς δημοτικής αρχής. Μιλάτε και σεις που δεν είστε ικανοί να τα ολοκληρώσετε τέσσερα χρόνια και να κάνετε κάτι δικό σας. Που είναι το Δημαρχείο; που είναι ο βιολογικός που λέγατε προεκλογικά; που είναι οι παιδικοί της Μελιγούς; Όλοι οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες. Οι νέοι έφυγαν από την περιοχή. Δουλειές δεν υπάρχουν και εσείς κατεβάζετε Αθηναίους υποψηφίους να διοικήσουν τον τόπο μας. Να έρθουν να ζήσουν εδώ, να δουλέψουν εδώ, να πάνε τα παιδιά τους σχολείο εδώ. Ή μήπως δεν τους αρέσει τελικά ο τόπος μας γιατί όπως τον έχουν καταντήσει δεν μπορούν να ζήσουν.

Μίλησε και ο Μαντας με τον Γκαυρο για τον Χαντακα!!!Οταν Κύριοι εσεις οι δυο και παράταξη σας ψηφήσατε την μελέτη ,όλα καλα;;Τωρα ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος;;Όλα για την ΚΑΡΕΚΛΑ και την μασα!!!Τερμα το ΣΑΝΟ για τον κοσμακη!!Και εσεις και ο Καμπυλης ίδιοι είστε!!!

Σας βλέπω βγάζετε και γλώσσα αφήσατε ένα συνοθυλευμα και μια χύμα κατασταση έργων και μελετών και θα πεις και κουβεντες.Για δημαρχείο κάνατε τη λαική για να εκδικηθείτε όσο για το βιολογικό αυτοί εδώ κάνουν συνδέσεις εσείςτίποτα τώρα όσο για λακούβες και τοιάυτα μας τάπαν κι αλλοι τρίχες σας πήρε και το παράπονο για τον τόπο.εννιά χρόνια τα κάνατε γης μαδιαμ μηπως λυσατε καποιο πρόβλημα υδρευσης τιποτα ολα ίσιωμα

Βλέπω πολύ ψέμα και πανικό από τους παυλακέους τι αγχώνεστε ηρεμίααα... Άρε και κάνει και χάσει ο παυλακης ποσα άτομα θα μείνουν άνεργα...

QUIZ

Πόσες θέσεις εργασίας έχει τάξει ο καμπυλης για να τον ψηφίσουν?

Πόσες απευθείας αναθέσεις έδωσε σε υποψήφιους του για να κλείσει ψηφοδελτιο?

Πόσα έργα έγιναν και ολοκληρώθηκαν στο Δήμο μας ?

Πόσα άτομα έχουν δεχθεί απειλές για να ψηφίσουν Καμπύλη?

Όποιος απαντησει σωστά κερδίζει ένα τριήμερο ταξίδι πληρωμένο από το δημσρχο με απευθείας ανάθεση σε τουριστικό γραφείο..!¿!¿!¿

Εκλογές μονοοο έχουν πολύ ψωμιιιιιι

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio