Βροντερό «παρών» χιλιάδων Αρκάδων στην προεκλογική ομιλία του Κώστα Βλάση παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (pics,vid)

Παρ, 19/05/2023 - 09:48
Image

Την Πέμπτη 18 Μαΐου ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου Κώστας Βλάσης πραγματοποίησε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την κεντρική του προεκλογική ομιλία, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Ο κ. Βλάσης έγινε δεκτός με θερμές αγκαλιές από τους ψηφοφόρους του κόμματος, που τον τίμησαν με την παρουσία του σε αυτή την πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση. Παρόντες, ανάμεσα σε άλλους, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Σμυρνιώτης, ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών Τίμος Κατσίπος, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αρκαδίας Βάλια Μαυραϊδοπούλου.

 

Η Νεφέλη, 14 ετών, μαθήτρια της Β' Γυμνασίου, η κόρη του Κώστα Βλάση, άνοιξε την εκδήλωση και καλωσόρισε συγκινημένη, όπως η ίδια είπε, τον Αντώνη Σαμαρά.

Κόντρα στα πρέπει, όπως είπε, η ίδια ζήτησε να παρουσιάσει τον Κώστα βλάση, επειδή μπορεί να δει πέρα και πάνω από οποιαδήποτε πολιτική ταυτότητα.

 

Τίποτα δεν του χαρίστηκε, κι όμως έχει καταφέρει να πετύχει πολλά, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις.

Η Νεφέλη Βλάση αναφέρθηκε στο τίμημα που καταβάλλει ο πατέρας της σε σχέση με τον χρόνο που περνά μακριά από την οικογένειά του, αλλά, όπως είπε, συμμερίζεται το πάθος του, επειδή είναι πολύ σημαντικό να τασσόμαστε σε έναν ανώτερο σκοπό, όπως είναι η προσφορά στον τόπο μας.

 

Για τον μπαμπά μου, η Αρκαδία είναι κομμάτι του DNA και της περηφάνιας του.

«Ο μπαμπάς μου δεν είναι τέλειος, αλλά με έμαθε να μην συμβιβάζομαι αλλά να προχωρώ με πίστη, αρχές και αξίες», υπογράμμισε και κάλεσε στο βήμα τον πατέρα της.

«Αυτή είναι η χαρά της ζωής μου, η ευτυχία που μόνο τα παιδιά προσφέρουν. Για τα παιδιά η κάθε έγνοια μας», είπε ο κ. Βλάσης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά μέσα από τη καρδιά του για την παρουσία του.

«Οφέιλω να σας ευχαριστήσω γιατί ως άνθρωπος είστε πάντα δίπλα μου, στις λύπες και στις χαρές, γιατί ως πολιτικός είστε για μένα πηγή γνώσης και έμπνευσης, είστε ως γνήσιος πατριώτης φάρος στιβαρότητας και αποφασιστικότητας», είπε.

Τον χαρακτήρισε ηγέτη που τίμησε την παράταξη και που κράτησε όρθια την Ελλάδα.

 

Ο κ. Βλάσης προσκάλεσε στο βήμα τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είπε:

«Δεν επρόκειτο να σε ψηφίσω, αλλά άκουσα την κόρη σου. Συγχαρητήρια, το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει», είπε και συνέχισε: «Ο πατέρας του πατέρα μου γεννήθηκε Γορτύνιος. Αισθάνομαι ότι εδώ πέρα έχουν και οι δικές μου ρίζες ποτιστεί. Θέλω να σας πω ότι και πάλι έτυχε να γνωρίσω τον κώστα από μικρή ηλικία. Η αξιοπρέπεια και η αξία ακτινοβολείται, την αισθάνεσαι. Αισθανόμουν ότι είμαι δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει να προσφέρει, γνήσια, όχι θεατρινίστικα. Έζησα την αξιοπρέπειά του και μέσα στη Βουλή, αλλά και την ικανότητά του που τον οδήγησε να γίνει καθηγητής, στο να είναι εκείνος που αναγνωρίζει την ανάγκη για ανάπτυξη. Χαίρομαι που γνωρίζω τις προσπάθειές του για τις δύο μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες που ήρθαν στον τόπο σας, αλλά το κυριότερο, έζησα τη χημεία των ανθρώπων του εξωτερικού, που ο Κώστας όχι απλώς κέρδισε, αλλά έκανε δικούς του. Ο Κώστας γυρνώντας όλο τον κόσμο, κατόρθωσε και άφησε την αξία του εντοιχισμένη στις ψυχές αυτών των ανθρώπων. Αυτές οι εκλογές που έρχονται, είναι οι εκλογές που είτε πάμε σωστά είτε πάμε στραβά. Ο καθένας έχει παράπονα, κι εγώ έχω πολλά. Όταν όμως έχεις μέσα σου ως ανώτατο κριτήριο αυτό που λέγεται ''πατρίδα'' είσαι υποχρεωμένος να πας με το σωστό, και το σωστό είναι η Νέα Δημοκρατία».

 

Ακολούθως, ο κ. Βλάσης απηύθυνε την ομιλία του, ξεκινώντας με θερμές ευχαριστίες για αυτή τη «συγκλονιστική», όπως είπε, παρουσία του κόσμου, ενώ απολογήθηκε για το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οθόνες στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, ώστε να βλέπουν και όλοι όσοι βρίσκονταν εκτός του κτιρίου.

 

Η εμπιστοσύνη μας με τους Αρκάδες ανανεώνεται συνεχώς.

«Από το 2015 ως και σήμερα έκανα ό,τι περνά από το χέρι μου για να τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη. Σήμερα, που βρισκόμαστε μόλις τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, είναι η καταλληλότερη στιγμή για έναν απολογισμό», είπε, και υπογράμμισε ότι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σύγκριση πεπραγμένων.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανασύροντας από τη μνήμη του «μαύρες σελίδες», όπως είπε, της ιστορίας της χώρας μας, αναφέροντας ότι η χώρα οδηγήθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την ΕΕ, το «όχι» που βαφτίστηκε «Ναι», το κλείσιμο των τραπεζών, την επιμονή με την οποία μεθόδευσαν «την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών», όπως είπε. «Κανείς δεν θα ξεχάσει τη σκευωρία της Novartis, μέσω της οποίας σπιλώθηκαν υπολήψεις ανθρώπων. Ο κ. Τσίπρας πίστευε πως η Ελλάδα δεν έχει σύνορα και εξέθεσε την πατρίδα μας στον  τεράστιο κίνδυνο της εισβολής τεράστιων μεταναστευτικών ροών».

Στη συνέχεια, εξήρε το έργο της διακυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι εκείνος δεν υπολόγισε κανένα πολιτικό κόστος, προκειμένου η Ελλάδα να αφήσει πίσω όσα την ταλαιπώρησαν.

Τον κ. Τσίπρα και την παρέα του ακούτε και σήμερα να διεκδικούν την ψήφο σας, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια

«Ο απολογισμός των τεσσάρων ετών της διακυβέρνησης Μητσοτάκη δικαιώνει όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά όλους τους Έλληνες που μας τίμησαν με την ψήφο του», είπε, και προχώρησε σε μια αυτοκριτική, ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, αλλά, όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να παραλείψει ότι «έγινε ένα τεράστιο έργο».

Υπενθύμισε τα γεγονότα στον Έβρο,τα οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση «με αποφασιστηκότητα», όπως είπε, και αναφέρθηκε στη θητεία του ως υφυπουργού Εξωτερικών. Ακόμα, ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στις αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα μας, αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Ακόμα, αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού, μια πρόκληση στη οποία, όπως είπε, «η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα από άλλες χώρες».

Δεν οδηγηθήκαμε στο χάος, που κάποιοι περίμεναν ή ίσως επιθυμούσαν

«Είμαστε εδώ, να στηρίξουμε την οικονομία που δοκιμάζεται από μια διεθνή συγκυρία», είπε, αναφερόμενος στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας και τις συνέπειές του.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε εν μέσω κρίσεων να κρατήσει τη χώρα όρθια. Κάναμε πράξη σχεδόν όλα όσα είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά. Βγάλαμε τη χώρα από το καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, επενδύσεις άρχισαν να υλοποιούνται.»

Ακολούθως, ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στη θητεία του ως υφυπουργού Εξωτερικών, λέγοντας ότι βρέθηκε κοντά τους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι «η πατρίδα δεν τους έχει ξεχάσει».

Στη συνέχεια, ο κ. Βλάσης μίλησε για την οικονομία, την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ με 6.500 προσλήψεις, την έκδοση των συντάξεων σε 60 μέρες από δύο και τρία χρόνια.

Καμία κυβέρνηση δεν έκανε τόσα πολλά μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Και στόχος μας είναι να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών

«Έφτασε η ώρα να στηρίξουμε τους δημοσίους υπαλλήλους και να προχωρήσουμε στην ενίσχυση του ΕΣΥ.»

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ο τόπος μας, που για χρόνια ήταν αποκομμένος από τις εξελίξεις, πρωταγωνιστεί σε όλη την Ελλάδα. Ο επιχειρηματικός κόσμος και η Πολιτεία έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην Αρκαδία. Πιστεύω ότι είμαστε φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα, όταν δουλεύουμε συστηματικά και έχουμε συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις. Βασικό μου μέλημα, ήταν η προσέλκυση νέων και σημαντικών επενδύσεων, που θα δώσουν νέα πνοή στον τόπο μας. Καινούργιες θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας, οι νέοι να μην φεύγουν από τον τόπο τους. Εργάστηκα σκληρά, συνεργάστηκα άριστα με τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, με επιχειρηματίες. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει καθώς σήμερα δύο μεγάλες επενδύσεις υλοποιούνται στην Τρίπολη, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνουν τρεις ακόμα εταιρίες».

Κάποιοι πιστέψαμε στις δυνατότητες του τόπου μας και το κάναμε πράξη

Στη συνέχεια, ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στην έλευση του φυσικού αερίου και στους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τους καταναλωτές, χωρίς τέλη σύνδεσης, λέγοντας ότι παράλληλα το φυσικό αέριο είναι ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα των αρκαδικών επιχειρήσεων.

«Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους πολλούς πόρους και τα κίνητρα του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης», είπε για τη Μεγαλόπολη.

Άμεση προτεραιότητά μας πρέπει αν είναι η δημιουργία βιομηχανικού πάρκου

Ακολούθως, ο Κώστας Βλάσης μίλησε για τα όσα έκανε η κυβέρνηση για τη στελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, αλλά και των Κέντρων Υγείας, στον τομέα της αγροτικής παραγωγής -αρδευτικά Τάκας- και στην παράκαμψη των Λαγκαδίων: «Για πρώτη φορά μετά από χρόνια προχωράμε συντεταγμένα και μεθοδικά».

«Αυτό που θεωρώ πως έχει μεγαλύτερη συμμαχία, είναι να γίνει αντιληπτό ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο κι εγώ μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας.»

Μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια με βλέμμα καθαρό

«Στην κάλπη της Κυριακής δεν χωρούν επιπόλαιες συμπεριφορές. Η ψήφος της 21ης Μαΐου είναι η πιο σημαντική. Θέλουμε να πάμε μπροστά ή να ρισκάρουμε όσα πετύχαμε; Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα ή παράλληλα νομίσματα και κλειστές τράπεζες; Θέλουμε φοροελαφρύνσεις ή νέους φόρους και αύξηση της ανεργίας; Θέλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν σοβαρό πρωθυπουργό ή τον Αλέξη Τσίπρα να αερολογεί; Ζητώ τη στήριξή σας, στο πρόσωπό μου, στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, για μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα αναπτύσσεται».

Δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω πιστά τους Αρκάδες!
    

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio