Τατούλης: Πολλοί θα χάσουν τις καρέκλες τους όταν θα μιλήσω πολιτικά (vid)

Τετ, 04/04/2018 - 15:00
Image

Σε μια συνέντευξη Τύπου-ποταμό στο Ναύπλιο τη Μεγάλη Τρίτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μίλησε για όλα: Για την υπόθεση των υποκλοπών, για την αντιπολίτευση, αλλά και έδωσε την πρόβλεψή του για το νέο πολιτικό αφήγημα της χώρας, όπως είπε, σύμφωνα με το οποίο δυνάμεις εκ διαμέτρου αντίθετες θα συνεργαστούν για το καλό της χώρας, όπως συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος».

Στη συνέντευξη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, με αφορμή τα έργα της Περιφέρειας που άλλαξαν την Αργολίδα, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης, Γιάννης Σαρρής, Φάνης Στεφανόπουλος.

«Εμείς δουλεύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα σημαντικά προβλήματα της Περιφέρειας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι όλες οι εξασφαλισμένες επενδύσεις προχωρούν με γοργά βήματα. Η Πελοπόννησος αποτελεί το κέντρο των καλών πρακτικών για την υπόλοιπη χώρα. Έχουμε εξσφαλίσει τόσες πολλές πιστώσεις που οι ανθρώπινοι πόροι μας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες», υπογράμμισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς ανακύπτουν ζητήματα που μας απασχολούν και μας κλέβουν πολλές εργατοώρες. Γίνεται μια ιστορική μάχη μεταξύ εκείνων που βλέπουν το μέλλον και εκείνων που βλέπουν μόνο την κακοδαιμονία και τη μιζέρια».
 

Δίνουμε τη μάχη και η μάχη αυτή έχει και τις παρενέργειές της.
 

 

«Δεν δείξαμε ολιγωρία στην υπόθεση των υποκλοπών»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς έχει καταφέρει η αντιπεριφερειάχης ΜσσηνίαςΕλένη Αλειφέρη από θύμα των υποκλοπών να αντιμετωπίζεται ως «δράστης», ο κ. Τατούλης απάντησε:

«Αυτό το θέμα αφορά μια ομάδα συμφερόντων και ανθρώπων. Από εκεί και πέρα, η συλλογικότητα στη λειτουργία της Περιφέειας έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις. Εμπιστευόμαστε τις ανακριτικες αχές, γνωρίζετε την αφοσίωσή μου στη θεσμική λειτουργία. Κάποιοι προτρέχουν για να διευκολύνουν τη μιζέρια τους και την κακοδαιμονία τους. Τα μέτρα τα πήραμε για κύριο λόγο για να προστατεύσουμε τον θεσμό και πρώτα απ' όλα τους Νόμους. Δεν θα μπω στην ουσία της υπόθεσης. Στην ιστορία μου, ο καιρός και οι επιλογές του καιρού δημιουργούν τεράστιες επιπτώσεις σε όλους όσοι νομίζουν ότι θα επηρεάσουν αυτή την ομάδα. Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τη νομιμότητα, τον θεσμό της Περιφέρειας και τους πολίτες της Πελοποννήσου».
 

«Δεν θα επιλέξετε εσείς τον χρόνο που εγώ θα μιλήσω πολιτικά. Όταν μιλάω, υπάρχει πολιτικό τσουνάμι»

 

Σε επόμενη ερώτηση δημοσιογράφου αν υπήρξε ολιγωρία στην υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Τατούλης απάντησε: «Όχι, ασφαλώς. Κράτησα τη διακριτικότητα που εέβαλε το πρόβλημα. Από τη στιγμή που εγώ δεν είχα ενημερωθεί, δεν ήθελα καμία εμπλοκή. Από τη στιγμή που οι ανακιτικές αρχές ανέλαβαν, έκανα ό,τι ήταν δυνατό. Υπερασπιζόμαστε την πολιτική μας εντιμότητα και το κύρος του θεσμού.

«Κάτι τσαρλατάνοι που νομίζουν ότι η προσωπική τους ζωή μπορεί αν επιβληθεί ως κοινωνικό δεδομένο στη χώα μας, θα απογοητευτούν», σημέιωσε με νόημα.

«Είναι γνωστές οι πολιτικές μου θέσεις. Ήμουν ξεκάθαρος από το 2010 ως τώρα. Δεν απορώ καθόλου για τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας και Μεσσηνίας. Θα με εξέπληττε οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωσή τους, αλλά δική τους η ευθύνη. Όπως είπα στον Πρωθυπουργό στο μεγαλειώδες συνέδριο που διοργανώσαμε, άλλος ο δικός τους κόσμος και άλλος ο δικός μας. Αλλά αυτή την κρίσιμη ώρα αυτοί οι δύο κόσμοι θα συνεργαστούν. Πρόβλεψη: Γρήγορα θα ενώσουν δυνάμεις αυτοί οι δύο κόσμοι.
 

Η παράταξη όταν ξεκίνησε να συγκροτείται, έκανε επανάσταση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
 

«Την ώρα που θα μιλήσω πολιτικά, πολλοί δεν θα βρίσκουν την ισοροπία τους στην καρέκλα τους. Το πολιτικό μας αφήγημα είναι η κεντρική συμφωνία, αλλά ο καθένας να έχει τις δικές του απόψεις και κομματικές επιλογές. Όταν ξεκινήσαμε το 2012 ήταν το γεγονός ότι αυτοί οι δύο διαφορετικοί κόσμοι βρήκαν τρόπο να συνεργαστούν και αυτό ήταν πρωτοποριακό για τη χώρα. Αυτό θα είναι το καινούριο αφήγημα της χώρας, όπως το είχε εννοήσει ο Γκράμσι: να βρεθεί το πεδίο της συνεννόησης και της συνεργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απλή διαδικασία. Θα έχει συγκρούσεις, διακύβευμα, αλλά και αποτέλεσμα.

Οι πολίτες βαρέθηκαν τις κόντρες μεταξύ των πολιτικών.

Στην επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου αν πρόκειται να υπάρξει πολιτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Περιφέρειας στις επόμενες εκλογές, ο κ. Τατούλης, απλώς επεσήμανε ότι το μυαλό ορισμένων έχει «κολλήσει» εκεί.

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, video argolidaportal.gr)

Γαλανιάδη Εύα

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio