Ημερίδα διαβούλευσης της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου

Τετ, 08/11/2023 - 11:43
Image

Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σας προσκαλούν στην ημερίδα διαβούλευσης της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου(EL03). Hημερίδα πραγματοποιείται την Παρασκευή,10 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ., στο FougaroArtCenter (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο), με δυνατότητα συμμετοχής και διαδικτυακάκαι έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και του ευρύτερου κοινού επί του ΠροσχεδίουΔιαχείρισης, καθώς και την καταγραφή σχετικών απόψεων και σχολίων. 

Η διαβούλευση για τη 2η Αναθεώρηση των ΣΔΛΑΠ αποτελεί στάδιο της διαδικασίας έγκρισής τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας Πλαίσιο 2000/60/ΕΚ για τα ύδατα.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το Προσχέδιο της 2ης Αναθεώρησης ΣΔΛΑΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου (EL03), με έμφαση:

  • Στην ανάλυση των πιέσεων και των επιπτώσεών τους στα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα.
  • Στην ταξινόμηση και αξιολόγηση της κατάστασης των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων, καθώς και στους αντίστοιχους περιβαλλοντικούς στόχους.
  • Στην οικονομική ανάλυση των χρήσεων ύδατος.
  • Στο αναθεωρημένο πρόγραμμα των βασικών και συμπληρωματικών μέτρων.
  • Στην εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Σχεδίου Διαχείρισης

 

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Κοινοπραξία Ζ-Α & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΜΕ, ΥΔΡΟΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ ΑΕ, NERCO – N. ΧΛΥΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ., ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΟΝΗΣ, ανάδοχο της 2ης Αναθεώρησης του ΣΔΛΑΠ για το ΥΔ Ανατολικής Πελοποννήσου.

Τα ερωτήματα, οι απόψεις και οι θέσεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ληφθούν υπ’ όψιν για τη διαμόρφωση του οριστικού Σχεδίου Διαχείρισης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και θα είναι επίσης ανοιχτή στο κοινό μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το Facebook και το YouTube.

Σχόλια μπορούν να υποβληθούν και απευθείας στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης του έργου  «2η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) των 14 Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας». Συνδεθείτε ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Ομάδα Σύμπραξις – (+30) 210 7248644  | | diavoulefsi@sympraxis.eu.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio