Τι αλλάζει στο επίδομα γέννας

Πέμ, 12/10/2023 - 16:33
Image

Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα γέννας αλλά και σε μια σειρά από άλλα επιδόματα όπως το επίδομα ανεργίας αλλά και το επίδομα παιδιού Α21 έρχεται εντός του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν «Τα ΝΕΑ», σχεδιάζεται όλα τα βοηθήματα να χορηγούνται μέσω προπληρωμένων καρτών και όχι μέσω πίστωσης απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι δεν θα μπορεί να γίνει ανάληψη μετρητών, ή ότι θα μπαίνει όριο στην ανάληψη μετρητών. Το υπόλοιπο ποσό θα μπορεί να χρησιμοποιείται μέσω POS ή e-banking. Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ αφορούν περίπου 702.000 νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα για το επίδομα γέννας, ύψους 2.000 ευρώ, και αυτό αναμένεται να μπει στη νέα λειτουργία που βάζει όρια στη χρήση των επιδομάτων, και αναμένεται να μπει και αυτό στο σύστημα προπληρωμένης κάρτας.

Με τη νέα αλλαγή, οι δικαιούχες μητέρες θα μπορούν να αγοράζουν οποιοδήποτε προϊόν τούς χρειάζεται από οποιοδήποτε κατάστημα της χώρας με βρεφικά ή παιδικά είδη, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν ανάληψη ούτε ενός ευρώ, αφού δεν θα αντιστοιχεί σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό. Επίσης, όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει ετησίως τα 40.000 ευρώ. Από το 2024, τέλος, ο πολίτης τρίτης χώρας θα απαιτείται να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio