Πότε καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους

Δευ, 20/02/2023 - 16:36
Image

Το εφάπαξ επίδομα, το δημοσιονομικό κόστος της οποίας ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ, αφορά τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.600 ευρώ τον μήνα και είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% τον προηγούμενο μήνα είτε έλαβαν ποσοστό λιγότερο από αυτό. Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να λάβει την ενίσχυση ο συνταξιούχος, εξετάζεται το καθαρό προ φόρων ποσό σύνταξης.

Όπως ανακοινώθηκε, το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης κλιμακώνεται και κυμαίνεται από 200 ευρώ έως 300 ευρώ, ενώ το ύψος της εξαρτάται από τρία κριτήρια: τη μερική ή και καθόλου αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς, το ύψος της σύνταξης και άλλες τυχόν ενισχύσεις, που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία θα καταβληθεί έως τις 31 Μαρτίου 2023 με εμβόλιμη πληρωμή, χωρίς να απαιτείται καμία αίτηση από τους συνταξιούχους, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio