Νωρίτερα φέτος οι φορολογικές δηλώσεις

Σάβ, 17/02/2024 - 10:30
Image

Μετά τα μέσα Μαρτίου, θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με την ΑΑΔΕ να τρέχει τις διαδικασίες καλώντας τους φορείς του δημοσίου και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων να αποστείλουν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, θα προσυμπληρωθούν στη φορολογική δήλωση οι κωδικοί για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2023 οι φορολογούμενοι καθώς και οι φόροι που αναλογούν και αυτοί που παρακρατήθηκαν.

Φέτος περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2023 εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις θα απαλλαγούν από τον πονοκέφαλο της συμπλήρωσης και υποβολής της δήλωσής τους αφού η ΑΑΔΕ θα τη συμπληρώσει και θα την υποβάλει μόνη της.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν κανονικά έως τις 30 Ιουνίου 2024 ενώ ο φόρος που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθεί σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη καταβάλλεται στα τέλη Ιουλίου και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2025. Στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος θελήσει να πληρώσει εφάπαξ τον φόρο, τότε θα λάβει έκπτωση επί του συνολικού ποσού ύψους 3%.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio