Νέα ρύθμιση για μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμη και με οφειλές στο Δημόσιο

Παρ, 03/03/2023 - 16:29
Image

Να μεταβιβάζουν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους, ακόμη κι αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής τους στο Δημόσιο, θα έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες, σύμφωνα με νέα ρύθμιση που έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι οφειλέτες που σκοπεύουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, θα πρέπει να α αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την εφορία μέσα σε δέκα μέρες. Το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας που είναι αναγκαίο για τη συναλλαγή θα συνοδεύεται από την ειδική βεβαίωση οφειλής, ώστε το τίμημα της συναλλαγής να πηγαίνει κατά προτεραιότητα στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Για να εκδοθεί αυτή η βεβαίωση οφειλής, θα πρέπει είτε με το τίμημα πώλησης του ακινήτου να εξοφλείται πλήρως η οφειλή του προς την εφορία, είτε να εξοφλείται εν μέρει και η εξόφληση της υπόλοιπης οφειλής να διασφαλίζεται από άλλα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.

Επίσης, θα εκδίδεται βεβαίωση οφειλής και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος έχει απαίτηση από κάποιο φορέα και προκειμένου να πληρωθεί απαιτείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio