Κομβικός ο ρόλος του Επιμελητηρίου στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Αρκαδίας

Κυρ, 29/10/2023 - 14:00
Image

Ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζει το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και η αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. 

Χρήστος Λαμπρόπουλος, με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Τρουπή και τους Αντιπροέδρους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ.κ. Παρασκευά Κατσικερό και Γιάννη Τερζή την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη. 

Για την ουσιαστική αξιοποίηση των ευκαιριών στήριξης, προώθησης και ανάπτυξης της 

επιχειρηματικότητας μέσω των πόρων του Ταμείου της Δίκαιης Μετάβασης έκανε λόγο ο κ. Νίκας  συγχαίροντας για ακόμη μία φορά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την  

αποφασιστικότητα και κινητικότητα που επέδειξε και που έχει πλέον εδραιώσει τη θεσμική του  συμμετοχή στα προγράμματα ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας. 

Ο κ. Τρουπής με τη σειρά του δήλωσε «Δεν είχαμε τίποτα δεδομένο. Διεκδικήσαμε την εδραίωση του  ρόλου του Επιμελητηρίου στο πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης και την πετύχαμε μετά από πολύ  δουλειά και μέσα από τη θεσμική μας συνεργασία με τους φορείς. Πιστεύουμε στη θεσμική  συνεργασία, κάτι το οποίο έχουμε αποδείξει, και έτσι θα συνεχίσουμε». 

Τόνισε επίσης ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα που ήδη έχουν επιτευχθεί για το Επιμελητήριο  Αρκαδίας και την επιχειρηματική κοινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και πολύ σύντομα θα έχουν  πρακτικό αποτέλεσμα για την τόνωση της οικονομίας. Ευχαρίστησε τέλος θερμά για τη στήριξη και την  άψογη θεσμική συνεργασία και ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του εν λόγω φορέα -έργο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια. 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και για τις επιχειρηματικές ειδήσεις, στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου  Αρκαδίας www.arcadianet.gr και στην σελίδα στο Facebook: Επιμελητήριο Αρκαδίας 

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέδωσε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου μια ελαιογραφία που απεικονίζει τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, την οποία φιλοτέχνησε η εικαστικός Μαριλύ Ξαγά, που ήταν παρούσα στη συνάντηση. 

Από την πλευρά του, ο κ. Τρουπής προσέφερε στον Περιφερειάρχη ένα αντίγραφο της χειρόγραφής επιστολής του Κολοκοτρώνη προς τους Καλαβρυτινούς, δια χειρός του υπασπιστή του Φωτάκου (Φώτιος Χρυσανθόπουλος), το οποίο ήδη τοποθετήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων, στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio