Για ποιους θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα

Δευ, 09/10/2023 - 16:20
Image

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τα επιδόματα στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος.

Παρά την δημοσίευση της σχετικής απόφασης στη Διαύγεια, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες των νέων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως αναφέρει στο Dnews, ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας, κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ουσιαστικά θα ισχύσει, πέραν των αλλαγών στην εμφάνιση των λογαριασμών, με βάση το τιμολόγιο, που έχει επιλέξει ο κάθε καταναλωτής.  «Αν δηλαδή θα είναι σταθερό το τιμολόγιο, αν είναι κυμαινόμενο, ή αν θα αλλάζει κάθε μήνα και θα ακολουθεί τις τιμές.  Κανείς επίσης δεν ξέρει ποια είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν μπορείς να γνωρίζεις την τιμολογιακή πολιτική. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν οι τιμές ανέβουν ή πέσουν.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πακέτο μέτρων, για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Σύμφωνα δε με παλαιότερες δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, οι επιδοτήσεις που θα ανακοινωθούν θα είναι πιο στοχευμένες, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος από την κυβέρνηση στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Το νέο καθεστώς διαδέχεται το έκτακτο πλαίσιο που ίσχυσε από πέρυσι λόγω της ενεργειακής κρίσης και περιελάμβανε πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής,

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio