Το απόλυτο... μπάχαλο: Οι σύμβουλοι του δημάρχου θα συντάσσουν αναθέσεις, συμβάσεις και εντάλματα για την Οικονομική Υπηρεσία!

Τρί, 05/07/2022 - 15:59
Image

Τι δουλειά έχει ο σύμβουλος του δημάρχου, που υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του δημάρχου, με την Οικονομική Υπηρεσία; Ή ο επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου; Ή ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου;

Μέχρι σήμερα, ο σύμβουλος του δημάρχου επικουρεί τον δήμαρχο - η ΝΔ βέβαια το 2020 έφερε διάταξη με την οποία ο σύμβουλος του δημάρχου μπορεί να συντάσσει μελέτες και τεύχη διαγωνισμών για έργα, υπηρεσίες και προμήθειες του δήμου. Από την Πέμπτη, όμως, που με το Άρθρο 60 του Νομοσχεδίου, θεσπίζεται δυνατότητα των Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Επιστημονικών Συνεργατών των Δημάρχων «να συντάσσουν σχέδια αποφάσεων αναθέσεων, συμβάσεων και ενταλμάτων για τις Οικονομικές Υπηρεσίες».

Έτσι, ο σύμβουλος του δημάρχου θα μπορεί να πάει στον υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας ένα ένταλμα, για παράδειγμα,  και θα του ζητήσει να το υπογράψει. Το έγγραφο θα ξεκινάει από τον δήμαρχο και θα καταλήγει στην Οικονομική Υπηρεσια. Δεν θα ξεκινά από την Οικονομική Υπηρεσία για να πάρει υπογραφή από τον δήμαρχο, όπως συμβαίνει στη Δημόσια Διοίκηση, δηλαδή από κάτω προς τα πάνω.

Και ποιος υπάλληλος θα αρνηθεί να υπογράψει το ένταλμα από το γραφείο του δημάρχου;

Η σύνταξη αυτής της διάταξης -που ασφαλώς «υπαγορεύεται» από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες...- θα φέρει πολλά προβλήματα, ενώ ανατρέπει βασικά δεδομένα της Δημόσιας Διοίκησης με προχειρότητα, δίχως να εξασφαλίζεται η διαφάνεια, η ασφάλεια, η ανεξαρτησία και η αποτελεσματικότητα.

 να λειτουργούν “ρολόι”, αλλά την επομένη των εκλογών, κανείς δεν ξέρει ποιος θα τον διαδεχθεί. Και ο Νόμος θα συνεχίσει να ισχύει όπως θα ψηφιστεί την Πέμπτη, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους εργαζομένους.

Μπορείτε να δείτε τι ακριβώς κατέθεσε η Ν.Δ. και ψηφίζεται την Πέμπτη, ΕΔΩ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio