Ανοιχτά κέντρα εμπορίου: Μια πρόκληση συνεργασίας για τη Βόρεια Κυνουρία (pics)

Παρ, 28/09/2018 - 11:12
Image
Image
Στην οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε εδώ και δέκα χρόνια, κάθε Δήμος, μικρότερος ή μεγαλύτερος, οφείλει να εκμεταλλεύεται προς όφελός του κάθε διαθέσιμο πόρο.
 
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς ανέπτυξε τις λεπτομέρειες της υποβολής πρότασης που προτίθεται να κάνει ο Δήμος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», που αφορά στη δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» στο Άστρος με ανώτατη χρηματοδότηση για το Δήμο 1,5 εκατ. ευρώ.
 
Το σκεπτικό, όπως το είχε αναπτύξει τότε ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς, είναι, εφόσον δοθούν τα χρήματα, να γίνουν καίριες επεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο του Άστρους, το οποίο παρουσιάζει σημαντικότατα προβλήματα ως προς την κίνηση των πεζών. Από την άλλη πλευρά, η δράση αφορά στην ανάπλαση του κέντρου του Άστρους, δηλαδή θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό πλέγμα για τα καταστήματα.
 
Όπως είχε διευκρινιστεί τότε, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και όχι ο Εμπορικός Σύλλογος Άστρους θα αποτελέσει τον εταίρο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να αναλάβει ο Σύλλογος.
 
Σημειωτέον ότι για να προχωρήσει η δράση, πρέπει να συγκεκτρωθεί ένα μίνιμουμ 50 υπογραφών από τους καταστηματάρχες, οι οποίοι εξέφρασαν κάποιες επιφυλάξεις που είχαν περισσότερο να κάνουν με λανθασμένη πληροφόρηση και όχι με τον σχεδιασμό του Δήμου.
 
Όπως διευκρινίστηκε στη συνάντηση, ο Δήμος δεν προτίθεται να πεζοδρομήσει το κέντρο του Άστρους και να εμποδίσει, έτσι, τα αυτοκίνητα από το να κάνουν στάση στα μαγαζιά. Αυτό που θα φροντίσει να κάνει, είναι να τοποθετηθούν πεζοδρόμια, στα σημεία όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε να κυκλοφορούν οι πεζοί στο εμπορικό κέντρο με άνεση και να κάνουν τα ψώνια τους.
 
Η συγκεκριμένη δράση, λοιπόν, αναδεικνύεται σε πρόκληση συνεργασίας για τη Βόρεια Κυνουρία, καθώς επιχειρηματιες, Δήμος και Επιμελητήριο Αρκαδίας πρέπει να δουλέψουν μαζί για να δουν πώς θα εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio