Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Δευ, 30/10/2017 - 22:14
Image

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Η υποχρεωτικότητα στη Διαμεσολάβηση, Τραπεζική (Κόκκινα Δάνεια) και Σχολική Διαμεσολάβηση και το χαμηλό κόστος της εκπαίδευσης, τα βασικά θέματα της εκδήλωσης

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης* ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ», διοργανώνει, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα ενημερωτική εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

1ος ΚΥΚΛΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

10-15 Νοεμβρίου στην Τρίπολη

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ», έχει την χαρά να σας ανακοινώσει τον 1ο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 6 ημερών (5 ημέρες/40 ώρες εκπαίδευσης - πλέον μίας ημέρας εξέτασης/αξιολόγησης) στην αγγλική γλώσσα με αυτομάτως διερμηνεία στα ελληνικά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 123/2011.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν, από Παρασκευή 10 έως και Τετάρτη 15 Νοεμβρίου,  στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

 

 

ΙΟΒΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2% Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ 2018

Ελαφρά κάτω του 1,5% θα κινηθεί σε πραγματικούς όρους ο ρυθμός ανάπτυξης το 2017, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του καθηγητής Νικόλαος Βέττας. Για το 2018 η εκτίμηση για ρυθμό ανάπτυξης είναι σύμφωνα πάντα με το ΙΟΒΕ 2% ενδεχομένως και ελαφρά μεγαλύτερη. Οπως ανέφερε ο κ. Βέττας καθώς εξελίσσεται η εφαρμογή του προγράμματος, η αβεβαιότητα μειώνεται και η οικονομία επιστρέφει γενικά στις αυνθήκες του 2014. Επισήμανε επίσης ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, δεν διαφαίνεται πως θα υπάρξει πρόβλημα δημοσιονομικό κατά το τρέχον έτος, για το επόμενο όμως έτος οι στόχοι που τίθενται είναι φιλόδοξοι.

 
ΑΑΔΕ: ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Τη διεύρυνση της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας συζήτησαν ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής και η ομόλογός του από τη Βουλγαρία, Γκάλια Ντιμίτροβα (Galya Dimitrova), κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Σόφια. Ειδικότερα, συζητήθηκε η προοπτική της εφαρμογής της υφιστάμενης Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και το θέμα της φοροαποφυγής από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους στη Βουλγαρία. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της διάδρασης και του ελέγχου της διακίνησης «ευαίσθητων» εμπορευμάτων στην επικράτεια των δύο χωρών, όπως και η μεταφορά των προϊόντων που υπόκεινται στο τελωνειακό καθεστώς 4200.

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio