Πώς να στολίσουμε το σπίτι μας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Δευ, 04/12/2017 - 07:41
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Τα Χριστούγεννα είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου! Οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι τόσο λαμπερές που ξεπερνούν κάθε φαντασία, και τα πολύχρωμα φώτα δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα. Κάνουμε όμορφους περιπάτους στους στολισμένους δρόμους ώστε να γεμίσουν τα μάτια μας και τα αυτιά μας με όμορφα θεάματα και όμορφους ήχους.

Τα παιδιά γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη ενώ ο μπαμπάς προσπαθεί να ανάψει το τζάκι  και η μαμά ετοιμάζει ένα όμορφο δείπνο για να φιλοξενήσει συγγενείς και φίλους.

Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία τις χειμερινές διακοπές κι εκείνες τις μικρές προσωπικές στιγμές που μας ενώνουν σ αυτή την μεγάλη γιορτή που τόσο αγαπήσαμε από μικρά παιδιά. Χαρίζουμε δώρα μεταξύ μας και ανταλλάζουμε λόγια αγάπης στο στολισμένο μας τραπέζι.

Εμείς όμως θέλουμε τόσο πολύ να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, και σας προτείνουμε έξυπνα κόλπα, και κομψές συμβουλές  πριν κατέβει ο Αγιος Βασίλης από την καμινάδα του σπιτιού σας.

Θα κάνετε κάθε δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό μπορείτε μ αυτές τις γιορτινές και λαμπερές ιδέες.

Εμείς τις εμπνευστήκαμε από τον μεγαλύτερο οδηγό διακόσμησης διακοπών όλων των εποχών.

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με πολύ φτηνά υλικά για να απολαύσουμε τις φιλικές συγκεντρώσεις, τις προσωπικές στιγμές που καταστρώνουμε τα σχέδια μας για τις γιορτές και να υποδεχθούμε με αγάπη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 

Πόρτες

Πως μας αρέσει όταν πάμε να ανοίξουμε την πόρτα μας και βλέπουμε κρεμασμένο ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι! Εμείς θα σας δώσουμε ιδέες πώς να το στολίσετε και τι υλικά θα χρησιμοποιήσετε, όπως γιρλάντες,  κορδελίτσες  καρώ, και σατέν και όμορφα στολίδια.

door

Μην ξεχνάτε πως η πόρτα είναι η βιτρίνα του σπιτιού μας. Βέβαια μπορείτε να στολίσετε και με άλλους τρόπους την πόρτα σας, πχ. μπορείτε να την κάνετε να μοιάζει με ένα τεράστιο δώρο, που κρύβει από πίσω κι άλλα πολλά δώρα και μπορείτε ακόμα να διακοσμήσετε μεγάλα ξύλινα φανάρια,  με χριστουγεννιάτικες μπάλες.  Άν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και να στολίσετε τα παράθυρα σας κάπως έτσι.  

 

 

Δέντρο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλιζε τα σπίτια μας  από παλιά. Έχει την καταγωγή του στην Γερμανία και πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Λούθηρο. Ήταν Χριστούγεννα του 1530 και για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα την ώρα της λειτουργίας σε μια εκκλησία, στόλισε ένα δέντρο από έλατο. Οι πιστοί τον μιμήθηκαν και έτσι, σήμερα, και κάθε χρόνο έχουμε σαν έθιμο να στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

tree

Καθώς πέρναγαν οι αιώνες το νόημα του χριστουγεννιάτικου δέντρου πήρε αναρίθμητες μορφές. Αρχικά συμβολίζει την ευτυχία που κρύβει για τον άνθρωπο τη γέννηση του Χριστού. Το δέντρο σύμβολο άρχισε να γεμίζει με διάφορα χρήσιμα είδη, κυρίως φαγώσιμα κι αργότερα ρούχα κι άλλα είδη καθημερινής χρήσης, συμβολίζοντας έτσι πρακτικά την προσφορά των  Θείων δώρων, για να εξελιχτεί προοδευτικά και να πάρει αργότερα τη θέση της Δωροθήκης του χώρου, δηλαδή εκεί αντάλλαζαν οι συγγενείς και οι φίλοι τα δώρα.

treee

Έτσι κι εμείς σας δίνουμε λαμπερές ιδέες πως θα στολίσετε την λεγόμενη δωροθήκη σας.

 

Σκάλες

Όλοι επιθυμούν να στολίσουν τις σκάλες του σπιτιού τους. Γιατί? Γιατί η σκάλα αντιπροσωπεύει την στιγμή που τα παιδιά αρχίζουν να την κατεβαίνουν  τρέχοντας με τα πολύχρωμα φορμάκια τους για να φτάσουν στο δέντρο με τα πολλά λαμπάκια, και να ανοίξουν τα δώρα που τους άφησε ο Άγιος Βασίλης. Ακόμα κι αν δεν έχετε παιδιά η σκάλα εξακολουθεί να είναι ένα μαγικό μέρος των Χριστουγέννων  που μπορείτε να βγάλετε πολύ όμορφες κι αναμνηστικές φωτογραφίες.

skala

Εμείς σας προτείνουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις και συλλέξαμε κάποιες κομψές και εκπληκτικές ιδέες που θα σας εντυπωσιάσουν. Ω, και φροντίστε να πάρετε τις συμβουλές μας για το πώς να τυλίξετε μια γιρλάντα επάνω στην σκάλα.

upstairs

Μην περιοριστείτε μόνο στην γιρλάντα, φορέστε της στολίδια με καραμέλες, κάλτσες και χριστουγεννιάτικες κάρτες που έχετε λάβει αυτή την εποχή από τα αγαπημένα σας πρόσωπα που μένουν στο εξωτερικό.

 

Σκανδιναβικός πολυέλαιος

Αυτό το σκανδιναβικό στυλ του πράσινου "πολυελαίου" είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος για να προσελκύσετε τους επισκέπτες σας σε ένα κοκτέιλ ή σε ένα μπουφέ. Είναι διαμορφωμένο από ένα ζευγάρι στεφάνια κέδρου που έχουν διακοσμηθεί με τις σατέν μπορντό κορδέλες  σαν το χρώμα ενός παλιού κόκκινου κρασιού.

 

Τζάκι

Ένα είσαστε από τους ανθρώπους που αγαπάτε το τζάκι και τη συντροφιά του τότε σίγουρα θα σας αρέσει να το στολίζετε τα Χριστούγεννα. Δείτε όμορφες  ιδέες για να στολίσετε το τζάκι σας και να νιώσετε την ζεστασιά και την θαλπωρή με μια όμορφη συντροφιά.

τζακι

Μπορείτε να δείτε στις ακόλουθες φωτογραφίες πώς να στολίζετε διάφορα αντικείμενα όπως γυάλινα βάζα ή πιάτα για το όμορφο τραπέζι που θα είναι γεμάτο από πλούσια φαγητά,  κι αν έχετε και πολύ φαντασία μπορείτε να κάνετε εκπληκτικά πράγματα.

tzaki

Λοιπόν καλή προετοιμασία και να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας, και μην ξεχνάτε να νιώθετε πως είστε κι εσείς παιδιά.

για το astrosnews

Γεωργία Δήμου

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio