Έρχεται η «Happy Friday» στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας

Wed, 29/11/2017 - 16:41

Τη δυνατότητα να αφήνουν οι μαθητές την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή το μήνα δίνει πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» έχει εφαρμοσθεί ήδη πιλοτικά σε 25 δημόσια Δημοτικά Σχολεία, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη κ.α και από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 Δημοτικά της χώρας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα, ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Πολίτης διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν… θέλησαν να αφήσουν την τσάντα στο σχολείο!

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018.
Αρχικά, ο σύλλογος διδασκόντων θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει προαιρετικά, και με απόφαση του συλλόγου, σε δύο το μήνα τις… «Happy Fridays» των μαθητών.

 

 

http://aftodioikisi.gr/

Comments

Submitted by Δ ΤΣΑΓΓΟΥΡΗΣ on Thu, 30/11/2017 - 12:36 Permalink

Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Παιδείας και τον υπουργό προσωπικά για την σημαντική αυτή επέμβασή και απόφαση. Αφού έχουν τακτοποιήσει ολα τα άλλα προβλήματα της Παιδείας χρειαζόταν και αυτό. Θερμή παράκληση να προχωρήσει και πιο πέρα όπως σχεδιάζει σε δύο Happy Fridays τον μήνα και σιγά σιγά σε περισσότερες Happy days. Και μετά τα παιδιά να πρέπει να πηγαίνουν φροντηστήριο απο την Α δημοτικού για να καλύπτουν τις Happy days του σχολείου. Ξενόφερτες μ.........ες που τις δεχόμαστε όπως και τόσα άλλα και συνεχίζεται ο κατήφορος.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio