Η Ανατολή του ηλίου στο Άστρος (pics)

Παρ, 05/01/2018 - 14:24
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Κοιτάζοντας αυτό το υπέροχο θέαμα από ψηλά στο Άστρος με τους διάφορους χρωματισμούς στον ουρανό εμπνεύστηκα, και έψαξα να βρω κάποιες  πληροφορίες για την ανατολή του ηλίου.

Ανατολή λέγεται το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ήλιος φαίνεται να υψώνεται πάνω από τον ορίζοντα.

Κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος (όπως και της ανατολής του Ήλιου), ο ουρανός φέρει πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της σκέδασης. Μια ακτίνα φωτός αποτελείται από διάφορα μήκη κύματος, με αποτέλεσμα να γίνεται αντιληπτή ως λευκή.

Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν πολλά σωματίδια, κι ας μην τα βλέπουμε, τα οποία επηρεάζουν το φως, το σκεδάζουν, όπως λέγεται.

Μερικές φορές ακριβώς πριν την ανατολή ή τη δύση του ηλίου εμφανίζεται μια πράσινη λάμψη, καθώς τα μικρότερα μήκη κυμάτων διαθλώνται περισσότερο, με αποτέλεσμα να γίνονται αντιληπτά 1-2 δευτερόλεπτα αργότερα.

Αν και η λάμψη μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα χρώματα, συνήθως η απόχρωση του πράσινου είναι αυτή που επικρατεί.

Με την ανατολή του ηλίου άρχιζε το διάστημα στο οποίο υπήρχε το φυσικό φως της ημέρας, όταν δε ο Ιησούς Χριστός βρισκόταν στη γη, με την ανατολή άρχιζαν να υπολογίζονται οι “δώδεκα ώρες του φωτός της ημέρας”

Άνοιγαν οι μεγάλες πύλες των πόλεων, οι άντρες πήγαιναν στους αγρούς τους ή στα αμπέλια, οι γυναίκες σχημάτιζαν ουρές στα πηγάδια για να πάρουν νερό, οι αγορές γέμιζαν κόσμο και οι ψαράδες έβγαιναν στην ακτή για να πουλήσουν την ψαριά της νύχτας, ενώ στη συνέχεια έπλεναν και επιδιόρθωναν τα δίχτυα τους.

Γεωργία Δήμου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio